fbpx

Een trigger voor de meeste traders

Door de Bitcoin rally in de afgelopen 2 dagen komt de indicator MA (Moving Average) weer in de buurt van een golden cross. Wat dit met de koers kan doen bespreken we hieronder.

Een stijging van 70%?

De golden cross komt voor in de koers door middel van de 50 daily Moving Average en de 200 daily Moving Average indicator. Wanneer deze twee indicatoren (rode en groene bewegende lijnen) elkaar kruisen, geeft dat een bullish signaal aan. Veel traders willen op dit moment instappen omdat ze van elkaar weten dat elke slimmer trader instapt. Dit veroorzaakt een flinke stijging op de koers van Bitcoin. Bij de golden cross in april 2019 steeg Bitcoin maar liefst 76% en kwam er een tweede bull run op de cryptomarkt, echter zakte de koers bij de vorige golden cross, in februari 2020, flink onderuit en liet juist het tegenover gestelde zien. Dit kwam hoogstwaarschijnlijk door het begin van de corona crisis en de spanning op de financiële markten die daarbij kwam kijken. Wat we met zekerheid kunnen stellen is dat er veel volatiliteit teweeg komt bij een golden cross en de koers onder normale omstandigheden een beweging naar boven maakt. Op dit moment kunnen we twee redenen bedenken waarom deze golden cross toch een enorme stijging met zich mee kan brengen. Nummer 1 is dat we vorige week een van de meest belangrijke evenementen hebben meegemaakt in de afgelopen jaren, namelijk de Bitcoin halvering. De Bitcoin halvering zorgt voor een natuurlijke stijging in de Bitcoin prijs door middel van vraag en aanbod. Nummer 2 is dat de Bitcoin koers wéér boven de enorme weerstandslijn is geklommen zie foto (2).  Wat zijn de long term targets die we in de gaten kunnen houden? En waarom is deze weerstand zo belangrijk? Lees hieronder verder.

Heb je al een account op Binance, de grootste en bekendste crypto exchange van de wereld? Ontvang hier je 10% life-time korting op al je fees! <<<

De grootste weerstand in de Bitcoin geschiedenis

Zoals we al vaker hebben besproken is de rode neervallende lijn een van de grootste weerstanden uit de Bitcoin geschiedenis. Je ziet bij de eerste rode pijl dat we tijdens de bull run in 2018 niet hoger kwamen dan 20K. Ook tijdens de tweede bull run in 2019 maakte de prijs geen ‘close’ boven deze weerstandslijn (tweede rode pijl). Voor de corona crisis in begin 2020 kwam de koers wéér bij deze lijn terecht echter zonder hem te passeren (derde rode pijl). Nu is het dan eindelijk zover dat we met een mooie weekly close deze lijn zijn gepasseerd! Dit op zich is al een super bullish teken en daarom verwachten wij ook dat de golden cross en de halvering daarnaast de Bitcoin prijs flink kan laten stijgen.

 

Wat zijn de targets?

Foto (3). Om de targets te kunnen beslissen kijken we naar de indicator VPVR. Deze indicator laat zien in welke periodes en prijsranges er veel volume is ge-trade. Bij de eerste onderste rode lijn op $10370 ligt nog een kleine weerstand met een redelijke volume bar. Dit wordt onze eerste target. Bij de middelste rode lijn op $10920 ligt nog een kleine weerstand en bij de laatste bovenste rode lijn op $14k ligt ook nog een kleine weerstand. Hoger dan $14k is er weinig volume ge-trade dus in feite heeft Bitcoin na deze range dan vrij spel om een nieuwe ATH (All Time High) te laten zien.

Conclusie

Met enkele bullish scenario’s in het vooruitzicht, is de kans vele malen groter dat Bitcoin omhoog schiet dan omlaag. Houdt wel de komende weerstandslevels in de gaten voor eventuele pull backs.  

 

Wil je exact de zelfde investeringen maken als die van ervaren crypto traders ? Bekijk dan onze homepagina via onderstaande knop. Winsten verzekerd en een 7 dagen trial. 

Disclaimer: CryptoTargets biedt geen beleggingsadvies. Onze analyses zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.