Zal Bitcoin terugzakken richting oude ATH op $ 20.000?

Scott Minerd van Guggenheim Partners verwacht nu dat Bitcoin zal dalen tot $ 20.000 na het voorspellen van een langetermijndoelstelling van $ 400.000 nog geen een maand geleden.

Probeer PREMIUM 14 dagen gratis!

Een senior executive bij financiële dienstverlener Guggenheim Partners heeft gezegd dat BTC op het punt staat te dalen tot $ 20.000.

Scott Minerd, de chief investment officer van Guggenheim, gelooft ook dat Bitcoin in 2021 niet nog een nieuw record zal bereiken.

Na het bereiken van het prijsniveau van $ 42.000 op 8 januari, is het onwaarschijnlijk dat Bitcoin vóór 2022 nog hoger zal stijgen, zei Minerd:

“Ik denk dat we voorlopig waarschijnlijk de top voor bitcoin voor het komende jaar ofzo hebben bereikt. En we zullen waarschijnlijk een volledige retracement zien terug naar het $ 20.000-niveau op een daling van - 37% "

Ondanks de bearish Bitcoin-voorspelling op korte termijn van Minerd, blijft de CEO blijkbaar nog steeds van mening dat één bitcoin op een dag maar liefst $ 400.000 waard zal zijn.

PROBEER CRYPTOTARGETS PREMIUM 14 DAGEN GRATIS!

VERSLA DE MARKT MET PROFESSIONELE IN- EN VERKOOP SIGNALEN!

Eind 2020, toen Bitcoin op weg was om zijn nieuwe ATH's te bereiken, riep de CEO op tot een langetermijnprijsdoel van $ 400.000 voor Bitcoin. Hij werd op 10 januari vervolgens bearish op BTC op korte termijn, en beweerde dat "Bitcoin's parabolische stijging op korte termijn onhoudbaar is".


Sommigen in de cryptogemeenschap lachen om de verschillende voorspellingen van Minerd. Een Twitter-gebruiker plaatste twee afzonderlijke koppen naast Minerd's opmerkingen over de Bitcoin-prijs:


Guggenheim Partners stapte eind 2020 over naar de crypto-industrie nadat het bedrijf een aanvraag had ingediend bij de Securities and Exchange Commission van de Verenigde Staten om `` beleggingsblootstelling aan Bitcoin te krijgen via het Bitcoin Trust-product van Grayscale.

Minerd's bearish Bitcoin-voorspelling komt te midden van een nieuwe negatieve Bitcoin-correctie, waarbij BTC op 20 januari onder de $ 34.000 daalde, mede mogelijk gemaakt door het slechte nieuws van Bitmex

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor $ 32.997, een daling van meer dan 7% in de afgelopen zeven dagen, maar nog steeds ongeveer + 45% in de afgelopen 30 dagen.

Wat zeggen de analisten van CryptoTargets?

Een bearish feit is dat Bitcoin aan de onderkant van zijn symmetrical triangle is gebroken. De prijs maakte maar liefst 8x support en weerstand aan beide kanten maar wist vervolgens niet aan de bovenkant van dit patroon uit te stijgen. 

Bearish Bitcoin

In het aller slechtste geval daalt Bitcoin richting $ 26.400. Dit omdat hier het begin ligt van het symmetrical triangle patroon. In tijden van bearishe omstandigheden en het breken van een patroon als deze, zal vaak het begin van de triangle als target worden aangehouden. Dit ligt op  $ 26.400.

PROBEER CRYPTOTARGETS PREMIUM 14 DAGEN GRATIS!

VERSLA DE MARKT MET PROFESSIONELE IN- EN VERKOOP SIGNALEN!

Echter, dit scenario zal onder de meest slechtste omstandigheden uitspelen. Een klein stukje onder de koers op circa $ 30.000 ligt een belangrijk supportlevel. Normaal gesproken hanteren wij onze analyse enkel op technische factoren maar in belangrijke tijden als nu houden wij ook rekening met fundamentele aspecten zoals het blijven aankopen van Bitcoin door Grayscale. Dit is bullish.

Het zou aannemelijker zijn dat Bitcoin support en volume zal vinden rond het $ 30.000 level (bovenste groen lijn) en zijn pad zal volgen zoals de groene pijlen aangeven. 

Bearish Bitcoin

Breekt de prijs door het $ 30.000 level? Dan kunnen we wel uitgaan van een langere bearishe periode richting $ 26.400. 

Bij een daling richting het $ 20.000 level, zoals Minerd benadrukte, kunnen wij ons niet in vinden en is niet relevant om dieper op in te gaan. Dit valt namelijk pas te analyseren zodra de koers minstens door de twee barrières op $ 30.000 en $ 26.400 is gebroken. 

Plaats een reactie