fbpx
CryptoClass Off Topic

Wie is Satoshi Nakamoto?

Wie is Satoshi nakamato?

Niemand weet wie Satoshi Nakamoto is en er is een groot mysterie rond zijn naam, velen hebben geprobeerd er achter te komen wie dit is maar het is nog niemand gelukt.

Satoshi Nakamoto is het pseudoniem (Een pseudoniem, alias of schuilnaam is de aangenomen naam van een of meer personen die duidelijk afwijkt van de corresponderende persoonsnaam of persoonsnamen.) voor/van de bedenker van Bitcoin en Blockchain.

Bitcoin Whitepaper

In 2008 werd de Whitepaper van Bitcoin gepubliceerd, deze kun je hier vinden. Zeer interessant om te leren hoe Bitcoin nou echt werkt! Satoshi Nakamoto heeft tot 2010 meegewerkt aan de ontwikkeling van Bitcoin. Sindsdien is er geen spoor meer van hem te bekennen. Vele hebben beweerd dat ze Satoshi zijn en er zullen er in de toekomst nog wel een stuk meer volgen. Een van de bekendste en recente claims was van Australische Craig Steven Wright.

Satoshi’s wallet

Er zijn zelfs websites gemaakt die de vermeende wallets van Satoshi in de gaten houden, dat is niet zo gek want Satoshi Nakamoto heeft nog voor ongeveer 8.8 miljard Bitcoins in zijn digitale portefeuilles zitten.  Er zijn heel lang geen bewegingen meer geweest in deze wallets, tot er onlangs (mei 2020) uit een van de vermeende portefeuilles van Satoshi Bitcoins werden verplaatst. Het is niet zeker of deze Bitcoins ook daadwerkelijk van Satoshi waren maar het is wel zeker dat deze in 2009 zijn gemijnd.

De kleinst mogelijke hoeveelheid waar een Bitcoin in kan worden opgedeeld is vernoemd naar de bedenker van BTC, namelijk één Satoshi. Een Satoshi is 0,00000001 of  1/100 miljoenste van een Bitcoin.

Of we er ooit achter zullen komen wie Satoshi echt is? De tijd zal het leren, hij of ze hebben zich in elk geval al 12 jaar schuil kunnen houden.

>> Praat mee in onze chatroom <<

Related posts

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy