Crypto academy

Wat zijn cryptocurrency airdrops?

cryptocurrency airdrops

Een cryptocurrency airdrop komt in feite neer op gratis uitgedeelde cryptomunten door vaak nieuwe crypto bedrijven.

Omdat het verboden is namens de wet & regelgeving om reclame te maken voor (nieuwe) cryptomunten, is het uitdelen van gratis cryptomunten aan de algehele crypto community dus een prima alternatief om een bedrijf onder de aandacht te brengen. Op deze manier komen de marketingkosten juist bij de gebruiker terecht in plaats van een marketingbureau of Google etc.

Wat levert een crypto airdrop op?

Dit is en kan erg verschillend zijn. In eind 2019 bijvoorbeeld, liet de al langer bestaande munt XLM weten dat zij maar liefst GRATIS 100.000.000 dollar zouden weggeven verspreid over 24 maanden onder alle aangemelde. Na twee maanden echter werd de app ‘keybase’ waarin de airdrop plaatsvond overstroomt door nep accounts & automatische bot aanmeldingen waardoor de airdrop noodgedwongen op stop moest worden gezet. Toch in deze twee maanden heb ik $50 per maand gratis aan XLM binnen gekregen.

Er zijn ook airdrops die $5 tot $50 return geven voor een aantal stappen die je moet ondernemen zoals het liken van een Facebookpagina of het delen van een bericht op Twitter etc. Een van de meest succesvolle airdrops is die van de cryptomunt ONT. Als je je tijdens de airdrop had ingeschreven voor de nieuwsbrief van ONT, kreeg je gratis 1000 ONT- tokens. Zo’n 5 maanden later waren deze tokens $9000 waard door flinke stijgingen op de cryptomarkt.

>> Praat mee in onze chatroom <<

Onlangs in 2020 was de crypto airdrop UNI ook erg succesvol. De crypto swap website gaf aan iedere gebruiker die voor een bepaalde datum had aangemeld $1000 aan gratis UNI tokens. Dezelfde dag waren deze UNI tokens nog $1600 waard geworden.

Hoe zijn crypto airdrops onstaan?

Tijdens de grote crypto bullrun eind 2017 kwamen er talloze nieuwe cryptomunten bij. De achterliggende bedrijven hiervan wilde snel geld ophalen en uitblinken door veel reclame te maken op het internet en Facebook en Google. Toen bleek dat veel van deze cryptomunten een scam waren, hebben Facebook en Google direct dit soort advertenties verboden (dit is nu onder hele strenge voorwaarden opgeheven).

Vanaf toen bedachten veel nieuwe crypto bedrijven dus gratis cryptomunten in omloop te brengen ipv reclame te maken op de hoop om toch veel aandacht te krijgen. Echter zijn veel van deze airdrops niet de moeite waard om aan deel te nemen. Bij een airdrop van een al bekende cryptomunt is dat wel de moeite waard en de analisten van CryptoTargets houden dat met volle aandacht in de gaten. Blijf dus ook altijd onze website in de gaten houden want we delen dit soort gratis airdrops met alle liefde.

Je kan niet alleen gratis cryptocurrency verdienen door airdrops. Er zijn ook andere manieren om gratis cryptocurrency te verdienen zoals via de Coinbase earn pagina. Via dit programma kan je tot wel honderden dollars aan gratis cryptocurrency binnen halen. Hoe dit moet hebben we stap voor stap voor je uitgeschreven. Het is dus zeker de moeite waard om te lezen.

>> Praat mee in onze chatroom <<