Bullish & bearish divergence
Crypto academy

Wat zijn bullish en bearish divergence?

Een bullish of bearish divergence komt voor op de koers in combinatie met de momentum indicator RSI. Weet je nog niet hoe de RSI werkt bekijk dan deze post.

 

Bullish divergence

Bij een bullish divergence maakt de koers zelf een lower low (het laatste laagte punt is lager dan het een na laatste laagte punt) en de indicator RSI een higer low (het laatste laagte punt is hoger dan het een na laagte punt). Bekijk de onderstaande foto.

De twee groene pijlen op de RSI laten zien dat het laatste laagte punt hoger is dan het een na laatste laagte punt terwijl op de koers dit niet het geval is.

>> Praat mee over de laatste marktupdates in onze cryptocurrency chatroom <<

Wanneer dit fenomeen zich voordoet op de koers geeft dat een sterke indicatie voor een omkeer in de trend. De downtrend zal dan verder gaan in een uptrend.

 

bullish divergence
bullish divergence

 

Bearish divergence

Bij een bearish divergence maakt de koers zelf een higer high (het laatste hoogte punt is hoger dan het een na laatste hoogte punt) en de indicator RSI een lower high (het laatste hoogte punt is lager dan het een na laatste hoogte punt). Bekijk de onderstaande foto.

De twee groene pijlen laten zien dat het laatste hoogte punt lager is dan het een na laatste hoogte punt.

Ook wanneer dit fenomeen zich voordoet aan het einde van een uptrend geeft dat een sterke indicatie aan dat de koers verder zal gaan in een downtrend.

 

bearish divergence
bearish divergence

 

Inspelen

Een bullish of bearish divergence komt vaak voor aan het einde of begin van een trend. Ze laten zien dat de vorige trend is afgelopen en aan een nieuwe trend gaat beginnen in de andere richting.

 

>> Praat mee over de laatste marktupdates in onze cryptocurrency chatroom <<

 

PROBEER CRYPTOTARGETS PREMIUM 14 DAGEN GRATIS!

VERSLA DE MARKT MET PROFESSIONELE IN- EN VERKOOP SIGNALEN!