fbpx

Gratis crypto doormiddel van airdrops

Een cryptocurrency airdrop komt in feite neer op gratis uitgedeelde cryptomunten door vaak nieuwe crypto bedrijven. Omdat het verboden is namens de wet & regelgeving om reclame te maken voor cryptomunten, is het uitdelen van gratis cryptomunten dus een prima alternatief om een bedrijf onder de aandacht te brengen. Op deze manier komen de marketingskosten juist bij de gebruiker terecht in plaats van een marketingsbureau of Google etc.

Wat levert een airdrop op?

Dit is en kan erg verschillend zijn. Onlangs in eind 2019 liet de al langer bestaande munt XLM weten dat zij maar liefst GRATIS 100.000.000 dollar zouden weggeven verspreid over 24 maanden onder alle aangemelde. Alle leden van CryptoTargets waren al de eerste maand aangemeld en kregen maar liefst $50 in maand 1 en $36 in maand 2. Echter werd de app ‘keybase’ waarin de airdrop plaatsvond overstroomt door nep accounts & automatische aanmeldingen waardoor de airdrop noodgedwongen op stop moest worden gezet.

Er zijn ook airdrops die $5 tot $50 return geven voor een aantal stappen die je moet ondernemen zoals het liken van een Facebookpagina of het delen van een bericht op Twitter etc. Een van de meest succesvolle airdrops is die van de cryptomunt ONT. Als je je tijdens de airdrop had ingeschreven voor de nieuwsbrief van ONT, kreeg je 1000 ONT- tokens. Zo’n 5 maanden later waren deze tokens $9000 waard door flinke stijgingen op de cryptomarkt.

Hoe zijn airdrops ontstaan?

Tijdens de grote crypto bullrun eind 2017 kwamen er talloze nieuwe cryptomunten bij. De achterliggende bedrijven hiervan wilde snel geld ophalen en uitblinken door veel reclame te maken op het internet zoals Facebook en Google. Toen bleek dat veel van deze cryptomunten een scam was, hebben Facebook en Google direct dit soort advertenties verboden (dit is nu onder strenge voorwaarden opgeheven). Vanaf toen bedachten veel crypto bedrijven dus gratis cryptomunten in omloop te brengen op de hoop veel aandacht te krijgen. Echter zijn veel van deze airdrops nog steeds niet de moeite waard om aan deel te nemen. Bij een airdrop van een al bekende cryptomunt is dat wel de moeite waard en de analisten van CryptoTargets houden dat met volle aandacht in de gaten.