Wat is MetaMask, hoe werkt het en hoe gebruikt u het?

MetaMask is een Ethereum-webbrowser-extensie die fungeert als een Ethereum-portemonnee en een interface voor op Ethereum gebaseerde dApps. 

Met andere woorden, MetaMask stelt gebruikers in staat om Ethereum-gerelateerde gegevens zoals openbare adressen en privésleutels op te slaan zoals elke andere Ethereum-portemonnee (dwz u kunt uw tokens daar bewaren), en het stelt gebruikers in staat om te communiceren met websites met op Ethereum gebaseerde apps en slimme contracten (dwz het verandert uw webbrowser in een Ethereum-browser).

Het komt erop neer dat MetaMask gebruikers in staat stelt alles te doen wat met Ethereum te maken heeft (zoals interactie met slimme contracten, ether verzenden / opslaan / ontvangen of interface met op Ethereum gebaseerde web-apps) door gewoon een eenvoudige browserextensie uit te voeren. Het voordeel is dat hierdoor wordt voorkomen dat gebruikers alle Ethereum-software zelf moeten draaien (MetaMask voert dat voor u uit op hun servers).

Hieronder leggen we uit hoe u MetaMask installeert en gebruikt. Ten eerste is het handig om de officiële video hieronder van MetaMask te bekijken.

Aangepast gas instellen met tokens

Mogelijk moet u de gasprijs (uw vergoeding die aan miners wordt betaald) aanpassen wanneer u tokens verzendt. De voorgestelde gasprijs is voor mij een paar keer absurd hoog geweest met MetaMask (zelfs als je er rekening mee houdt dat sommige tokens meer gas nodig hebben om te verzenden). Een goede gewoonte is om naar EtherScan.io te gaan, te zoeken wat mensen momenteel betalen om het token te verzenden dat u wilt verzenden, en vervolgens de gasprijs en gaslimiet daarop in te stellen.

TIP: Met MetaMask moet je elke actie die je onderneemt goedkeuren. Dus als je wilt communiceren met een smart contract, ga dan naar het MetaMask-scherm en klik op Verifiëren om je af te melden voor de actie.

PROBEER CRYPTOTARGETS PREMIUM 14 DAGEN GRATIS!

VERSLA DE MARKT MET PROFESSIONELE IN- EN VERKOOP SIGNALEN!

Samenvatting van hoe u MetaMask installeert en gebruikt

Als u de MetaMask Chrome-extensie downloadt, een kluis maakt en vervolgens een adres financiert dat is gekoppeld aan een account, bent u klaar om elke website te gebruiken die op Ethereum gebaseerde apps of slimme contracten gebruikt. In wezen komt het er dus op neer om MetaMask te installeren en de instructies op het scherm te volgen. Het lijkt allemaal ingewikkelder dan het is als je nieuw bent in de wereld van cryptocurrency. Het hele ding is echter bijna vanzelfsprekend als u het eenmaal begint te gebruiken. Zie de video hieronder of de afbeelding bovenaan de pagina voor een visuele weergave, zie de instructies hieronder voor een wandeling als je de extra uitleg nodig hebt om je te helpen begrijpen hoe dit allemaal werkt.

TIP: Wanneer u uw MetaMask-wachtwoord voor de eerste keer aanmaakt, wordt er een "kluis" of "accountkluis" gemaakt. Deze kluis slaat uw accounts op. Aan elk account is een openbaar adres en een privésleutel gekoppeld. Dit zijn standaard Ethereum-adressen die u naar andere wallets kunt exporteren.

WIL JIJ OOK BITCOIN KOPEN?

WIJ DOEN DIT VIA BITCOINMEESTER.NL

MetaMask installeren en gebruiken

Laten we eerst beginnen met een eenvoudige MetaMask-how-to die ervan uitgaat dat u zelf enkele basisstappen kunt bedenken (zie de gedetailleerde how-to hieronder voor de details):

  • Installeer MetaMask: Ga naar metamask.io en selecteer "Chrome-extensie downloaden" (of de extensie voor welke browser ze ook ondersteunen en die u wilt gebruiken). Volg de aanwijzingen. Zorg ervoor dat u een sterk wachtwoord maakt en bewaar uw wachtwoord en herstelzaad op een veilige plaats. Er wordt een standaardaccount met een bijbehorend openbaar Ethereum-adres aangemaakt op het hoofdnetwerk. U kunt dat account gebruiken, of u kunt accounts toevoegen door op de ronde knop in de rechterbovenhoek van MetaMask te klikken. Elk account als één geassocieerd adres.
  • Stuur wat Ether naar MetaMask: Ga bijvoorbeeld naar uw Coinbase-account en stuur het naar een adres dat is gekoppeld aan een account dat is aangemaakt in MetaMask. Om uw openbare adres te krijgen dat automatisch is aangemaakt toen u uw MetaMask-kluis maakte, klikt u op het pictogram "..." en vervolgens op "kopieer adres naar klembord". Dat zal uw adres naar uw klembord kopiëren, zodat u het kunt plakken.
  • Ga naar de site die u wilt gebruiken: Elke site die is ontworpen om te communiceren met Ethereum, gaat een andere functie uitvoeren. Voor dit voorbeeld gebruiken we CryptoKitties, maar we kunnen net zo goed naar EtherDelta gaan om tokens te verhandelen, naar de uitwisseling van een token op locatie gaan of via een website communiceren met een slim contract. Voor ons CryptoKitties-voorbeeld is de eerste stap het maken van een CryptoKitties-account door op 'start miauw' te klikken. Merk op hoe de site op dit moment wat informatie uit uw MetaMask-portemonnee heeft gehaald (in dit geval uw openbare adres)? Dit komt doordat MetaMask en de op Ethereum gebaseerde webapp met elkaar praten. Blijf de instructies volgen om in te loggen.
  • Nadat u zich heeft aangemeld: Krijgt u een pop-upscherm in MetaMask dat uw aanmelding bevestigt (in wezen wordt vanaf hier elke stap die u op de site doet, bevestigd via MetaMask). Klik op "aanmelden" en je bent nu echt ingelogd en klaar om internetdingen te kopen met internetgeld. Dit werkt net als op elke andere website: klik op het product, klik op de knop Nu kopen en bevestig de transactie. De enige opmerking is dat uw definitieve bevestiging in MetaMask zal zijn (u ziet een scherm dat details zoals vergoedingen bevestigt).
  • Even wachten: Uw transactie moet op de blockchain worden geregistreerd voordat u daadwerkelijk krijgt wat u zojuist hebt gekocht (in dit geval uw CryptoKitty).
  • Nu bezit je de crypto dat je hebt gekocht: Zodra de transactie is bevestigd, wordt uw adres gekoppeld aan het token dat u zojuist hebt gekocht. Als u een kat hebt gekocht, is deze gekoppeld aan een niet-vervangbare ERC721-token (die een kat vertegenwoordigt die u op de site kunt bekijken / verkopen). Als u een cryptocurrency heeft gekocht, is uw adres nu gekoppeld aan een saldo van een specifiek ERC20-token. Als u een ander type niet-gestandaardiseerd op Ethereum gebaseerd token-activum hebt gekocht, dan is het dat. In wezen, zodra uw transactie is geregistreerd op de blockchain, bezit u alles wat u hebt gekocht.

TIP: Je moet 'gas' betalen om dingen met Ether te kopen. U heeft dus meer Ether in uw portemonnee nodig dan u wilt uitgeven.

PROBEER CRYPTOTARGETS PREMIUM 14 DAGEN GRATIS!

VERSLA DE MARKT MET PROFESSIONELE IN- EN VERKOOP SIGNALEN!

Plaats een reactie