Wat is een handelsdagboek en hoe gebruikt u deze

Handelsdagboeken kunnen erg handig zijn en ze spelen een centrale rol in de handelsplannen van de meeste professionele handelaren. Zaken als het plannen van futures-transacties, het documenteren van bestaande posities en het vastleggen van emoties die kunnen opduiken, zijn essentiële factoren om op te letten bij het opbouwen van een winstgevende handelsstrategie.

Daarom is het cruciaal voor het succes van elke handelaar om te weten hoe u een handelsdagboek moet maken en gebruiken. Zonder dit kan een handelaar gemakkelijk zijn winnende en verliezende posities uit het oog verliezen. Of erger nog, ze zouden hun account kunnen opblazen.

Wat is een handelsdagboek?

Een handelsdagboek bestaat uit een document waarin alles wat u als handelaar doet, wordt vastgelegd, inclusief strategieontwikkeling, risicobeheer, psychologie en meer. Het bijhouden van een handelsdagboek is eenvoudig maar zeer effectief als het op de juiste manier is gemaakt en gebruikt. Hoewel het waardevolle inzichten kan opleveren die kunnen voorkomen dat uw account wordt opgeblazen, kan het ook de reden zijn dat uw account naar de maan gaat.

PROBEER CRYPTOTARGETS PREMIUM 14 DAGEN GRATIS!

VERSLA DE MARKT MET PROFESSIONELE IN- EN VERKOOP SIGNALEN!

Er zijn verschillende belangrijke redenen waarom het bijhouden van een handelsdagboek belangrijk is, waaronder:

1. Het houdt je verantwoordelijk.

2. Het maakt je meer gedisciplineerd en consistent.

3. Het helpt u winstgevende handelsstrategieën te herkennen.

4. Het documenteert uw sterke en zwakke punten.

5. Het maakt u voorzichtiger bij het analyseren van potentiële transacties.

6. Succesvolle handelaren plannen al hun transacties nauwgezet en documenteren de successen en mislukkingen van hun handelsprestaties. Door een handelsdagboek te maken en het correct te gebruiken, kunt u een succesvolle handelaar worden, ongeacht hoe de markt beweegt.

Hoe u een handelsdagboek maakt

In het volgende gedeelte vindt u een gratis template voor het maken van een handelsdagboek, maar het is ook belangrijk om te leren hoe u er een maakt. U kunt uw handelsdagboek in verschillende formaten aanpassen aan uw handelsstijl en behoeften. Zolang u ergens uw handelsactiviteiten kunt plannen en documenteren, bent u klaar.

Eerst moet u een spreadsheet voor handelsdagboeken maken (bijv.Google Spreadsheets, Microsoft Excel) en een geschreven document (bijv.Google Docs, Microsoft Word). U gebruikt deze om respectievelijk uw exacte transacties en uw gedachten vast te leggen. Als u wilt, kunt u het geschreven document als een tweede tabblad in de spreadsheet opnemen.

Ten tweede moet u weten wat u dagelijks opneemt, zodat uw handelsdagboek de grootst mogelijke impact op uw succes heeft. U kunt verschillende voorbeelden van handelsdagboeken online vinden. Maar ongeacht de sjabloon, uw spreadsheet moet kolommen bevatten die betrekking hebben op elke transactie. Deze kolommen kunnen zijn:

1. Startdatum

2. Einddatum

3. Symbool

4. Richting (lang / kort)

5. Toegangsprijs

6. Positie grootte

7. Nominale waarde

8. Stop met verlies

9. Winst nemen

10. Exit prijs

11. Handelskosten

12. Winst / verlies (P&L)

13. Winst / verliespercentage (P&L%)

14. Opmerkingen

Hier vind u een template:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ZjeYg3t2GToeTHndWo4bcy-PPaPGbejTpFevffaMABg/edit#gid=0

Sommige handelaren kunnen ook het tijdsbestek, schermafbeeldingen van de setup en al het andere dat zij belangrijk achten toevoegen. Het komt erop neer dat de informatie in hun voordeel werkt. In je geschreven document (of op een ander tabblad) zou je voor elke dag een sectie moeten hebben waar je al je gedachten en ideeën kunt opschrijven, zodat je ze kunt ordenen.

In het geschreven document laat een handelaar zijn creativiteit los, terwijl zijn spreadsheet helpt om de winstgevendheid van zijn creativiteit te meten. Beide zijn erg handig bij het maken en gebruiken van een handelsdagboek.

Echter is het leren van hoe u een handelsdagboek maakt het gemakkelijke gedeelte. Weten hoe u een handelsdagboek moet gebruiken, is iets waar u na verloop van tijd goed in moet worden. Zolang u echter een goed begrip heeft van de basisprincipes, zult u uw handelsdagboek binnen de kortste keren als een professional gebruiken.

Hoe een handelsdagboek te gebruiken

Het is één ding om een handelsdagboek te maken, maar het is iets heel anders om te weten hoe u wat u ervan leert in uw handelssysteem kunt implementeren. Door een vakblad effectief te gebruiken, kan een onrendabele handelaar een winstgevende handelaar worden. Voordat u aan een transactie begint, moet u daar een goede reden voor hebben. Dit is waar uw geschreven document van pas komt.

Elke dag als je naar de markt kijkt, zullen er ideeën in je hoofd opduiken en zullen gevoelens door je lichaam stromen. U moet deze ideeën en gevoelens opschrijven, zodat u alles kunt ontdekken dat uw handelsprestaties kan helpen of belemmeren. Dit kan algemeen marktgedrag, transacties uit het verleden, huidige transacties en potentiële transacties omvatten.

Lees meer

In uw geschreven document zult u ook discussiëren over de vraag of een specifiek handelsidee dat u heeft goed is of niet. Uw handelsideeën moeten ondersteboven en binnenstebuiten worden gekeerd, zodat u de sterke en zwakke punten van elk idee kunt herkennen. Zodra je je gedachten en emoties hebt opgeschreven, is het tijd om je spreadsheet te bekijken.

Uw spreadsheet is minder een creatieve ruimte dan uw geschreven document en meer een logische ruimte. Hier registreert u al uw transacties, dus het is belangrijk dat u deze netjes georganiseerd en up-to-date houdt.

Een belangrijke factor bij het hebben van een succesvol handelsdagboek is het nauwkeurig meten van uw successen en mislukkingen. Met uw spreadsheet moet u ervoor zorgen dat u een nauwkeurige administratie bijhoudt, zodat u kunt beoordelen of de ideeën die u in uw geschreven document hebt ontwikkeld, winstgevend zijn of niet.

Een goede gewoonte om aan te beginnen, is om uw transacties vast te leggen op het moment dat u ze uitvoert. Dan zijn ze nog vers in het geheugen en bespaar je jezelf in de toekomst tijd. Een andere goede gewoonte om aan te beginnen, is om de spreadsheet van uw handelsdagboek elke dag opnieuw te bekijken. Op die manier kunt u uw portefeuille met transacties in vogelvlucht bekijken, wat u inzicht kan geven in uw blootstellingsniveau en of er ruimte is om nog meer transacties in te voeren.

Conclusie

Het maakt niet uit of u een swing- of daytrader bent. Een succesvolle handelaar worden kan een zeer uitdagende onderneming zijn. Zonder uw handelsprestaties zorgvuldig te plannen en te documenteren, beweegt u zich doelloos door de markten. En dat is een situatie die zelden goed afloopt.

Door te leren hoe u een handelsdagboek in uw voordeel kunt maken en gebruiken, kunt u patronen en markttrends effectiever identificeren. Het opschrijven van gedetailleerde aantekeningen om uw ideeën, emoties en transacties vast te leggen, is een gemakkelijke investering die zeer hoge opbrengsten kan opleveren.

LEES OOK:

PROBEER CRYPTOTARGETS PREMIUM 14 DAGEN GRATIS!

VERSLA DE MARKT MET PROFESSIONELE IN- EN VERKOOP SIGNALEN!

PROBEER CRYPTOTARGETS PREMIUM 14 DAGEN GRATIS!

VERSLA DE MARKT MET PROFESSIONELE IN- EN VERKOOP SIGNALEN!

Plaats een reactie