April 22

Wat is Cornix en hoe werkt het?

0  comments

Cornix biedt de ideale uitkomst voor elke crypto trader, namelijk automatisch handelen. Echter, Cornix is niet te vergelijken met andere bekende automatische trade programma's zoals Cryptohopper of Tradesanta. 

Cornix biedt namelijk de oplossing om automatisch mee te traden met andere handelaren zonder dat u lastige cijfertjes of moeilijker orders op de exchange in hoeft te voeren. 

Met de integratie van Cornix wordt het proces van 'copy traden' vereenvoudigd. Cornix beschrijft zichzelf als: 

Wij maken het gemakkelijker dan ooit om de meest geavanceerde handelsfuncties te gebruiken. Profiteer van onze gepatenteerde Optimized Configurations-functie, gebruik uw eigen strategieën en doe mee met uw favoriete handelaar.

Hoe werkt Cornix?

Cornix kan in eerste opzicht lastig zijn voor beginners. Dit komt omdat Cornix haar software volledig laat draaien op de communicatie app Telegram. De meeste Telegram gebruikers gebruiken Telegram om onderling te communiceren zoals Whatsapp en niet om handelssoftware in te stellen. 

Omdat Cornix dit uiteraard begrijpt bieden zij verschillende tutorial filmpjes aan waarin de stappen die u moet ondernemen om automatisch te kunnen handelen duidelijk worden uitgelegd. 

Om met Cornix te beginnen is het noodzakelijk om een Telegram-account EN een gebruikersnaam te hebben. Wanneer u  een Telegram-account aanmaakt heeft u namelijk nog niet direct een gebruikersnaam. Bekijk de volgende foto's om te zien hoe dit moet. 

Nadat u een account hebt aangemaakt drukt u op 'instellingen' (zoals de blauwe lijn laat zien). 

Hier heeft u de keuze om een gebruikersnaam aan te maken. Kies een naam en druk vervolgens op opslaan. 

Vervolgstappen registratie Cornix

Nu u een gebruikersnaam hebt aangemaakt bent u klaar om door te gaan met het juist instellen van Cornix. 

Op de website van Cornix zelf staat een uitgebreid stappenplan om de registratie te doorlopen. Let erop dat je bij stap 5 van het stappenplan 'choose a channel' goed kijkt welke signal provider u wilt gaan volgen. Als u al lid bent van een signal groep zoals die van CryptoTargets Stable of Aggressive dan zal deze groep automatisch in de lijst verschijnen.

Doorloop vervolgens alle stappen zodat u klaar bent om automatisch mee te handelen.

Verder in deze blog bespreken we de belangrijkste zaken uit de tutorials van Cornix. 

Cornix configuration

Nadat u de begininstellingen hebt doorlopen staat de configuration van de bot op default. Aangezien elke handelaar en signal provider handelt op een andere manier is het noodzakelijk om de inhoudelijke instellingen van de bot aan te passen naar wens of naar omvang van de signal provider.

Middels de configuration instellingen heeft u de mogelijkheid om de handelsrobot geheel naar wens in te stellen. Bijna alles kan worden aangepast!

Enkele voorbeelden van de configuration instellingen zijn: 

  • Het bepalen van de investeringsgrootte 
  • Het bepalen van de leverage 
  • Het bepalen van de stop loss (soms niet nodig, lees door voor meer info) 
  • Het bepalen van entry zones 

Leer meer over de configurations via de helpdesk artikelen van Cornix. 

Belangrijk!

Wanneer u handelt met de analisten van CryptoTargets is het noodzakelijk om de 'entry zone' te veranderen naar 1. Standaard staat deze op 4. 

Een entry zone betekent dat de bot op uw account ten tijde van een signaal opzoek gaat naar (default) 4 instapmomenten binnen de buy zone. De buy zone is de prijsrange waarin we een bepaalde cryptovaluta kopen of verkopen. Dit doet de bot om een zo'n goedkoop mogelijke inkoopprijs te krijgen binnen de buy zone.

Aangezien onze analisten, vooral in de aggressive groep, handelen op de korte termijn is het niet nodig om 4 instapmomenten te maken binnen de buy zone, de analisten kopen ten eerst namelijk al in op een goedkope prijs. Wanneer u dit wel dit zal het vaak gebeuren dat u geen of slechts een kleine positie kan openen binnen de buy zone omdat de prijs van de betreffende cryptovaluta alweer uit de buy zone is gestegen en hierin niet lang beweegt en tijd heeft voor het maken van 4 instapmomenten. 

Wanneer u de bot op standaard '1 entry' instelt is dit niet het geval en opent de bot netjes een positie binnen de buy zone. 

Binance API settings in Cornix

Wanneer u in meerdere Telegramgroepen automatisch wil handelen (zoals de stable en aggressive groep) is het niet noodzakelijk om een tweede API key op binance aan te maken. 

Via de volgende weg kan u de al bestaande client kopiëren en toevoegen aan een tweede groep: 

Menu -> bot configuration -> clients - > kies uw cliënt -> duplicate -> kies de nieuwe groep -> geef de client een nieuwe naam

Om ook automatische trading in te schakelen voor deze client doet u het volgende: 

Menu -> auto trading -> choose client -> kies uw client -> enable auto trading

Take profit en stop loss strategie

take-profit strategie

Wanneer u handelt met CryptoTargets premium zal u merken dat de meeste signalen 2 targets (verkoopmomenten) hebben. De standaard take-profit strategie van Cornix staat op evenly divided. 

Dit betekent dat de Cornix bot automatisch 50% van de openstaande positie verkoopt met winst op target 1 en de resterende 50% op target 2 (gelijk verspreid). Mochten er 3 targets zijn dan hanteert de bot 33% - 33% - 33%. 

Het is aan uzelf de vraag wat voor handelaar u bent om te kunnen kijken of deze strategie de beste is voor u. Wanneer u bijvoorbeeld meer zekerheid wilt hebben met de signalen kan u er ook voor kiezen om bijvoorbeeld 80% van de openstaande positie met winst te verkopen op target 1 en slechts 20% op targets 2. Aangezien target 1 altijd het meeste wordt behaald kan u meer winst creëren door een groter deel op target 1 te verkopen. 

Aan de andere kant loopt u op deze manier grotere winsten mis wanneer target 2 wel wordt behaald. In de meeste gevallen zullen handelaren dan ook altijd evenly divided (default) aanhouden met de Cornix bot. Wanneer u wel van plan bent om de strategie aan te passen dan kan dat op de volgende manier: 

Menu -> bot configuration -> trading -> kies de client waarop u aanpassingen wilt verrichten -> strategy -> take-profit strategy -> kies uw strategie.

Stop loss strategie

Ook met de stop loss kan u verschillende strategieën hanteren. Het belangrijkste om te weten is dat de stop loss kan meebewegen en we hier ook weer twee verschillende handelaren kunnen scheiden. De voorzichtige handelaar en de meer risicovolle handelaar. 

Bij een signaal verschijnt altijd een stop loss. Wanneer u automatisch traden hebt ingeschakeld verschijnt ook deze stop loss op uw openstaande order. Op dit punt kan u ervoor kiezen om de stop loss te laten meebewegen wanneer target 1 is behaald. 

Stel, onze analisten kopen Bitcoin in op een prijs van $50.000 en willen deze verkopen op $55.000 en $60.000 met een stop loss van $48.000. Wanneer de prijs nu doorstijgt naar target 1 op $55.000 kan u middels een bewegende stop loss er voor kiezen om de stop loss te verplaatsen naar de instapprijs van $50.000. 

Met een bewegende stop loss bent u dus altijd 'safe' wanneer target 1 wordt gehaald. Zakt de koers nu namelijk terug? Dan stappen we uit op de instapprijs en hebben we geen verlies gemaakt en zelfs wat winst genomen op target 1 (50% of 20%/80%). 

Als u hiervoor kiest is het belangrijk om te weten dat de koers na een kleine terugval richting de instapprijs altijd nog evenveel kans heeft als tijdens het openen van de positie om door te stijgen naar target 2. Met een bewegende stop loss bent u dus altijd al eerder uit een positie ten tijden van een kleine terugval in de markt. 

Als u dit niet hanteert blijft de oude stop loss order op $48.000 gewoon staan. 

Om dit in te stellen doet u het volgende: 

Menu -> bot configuration -> trading -> kies uw client -> trailing -> stop -> moving target.

Support van Cornix

Naast de premium support van CryptoTargets biedt ook Cornix zelf live support aan. Dit doen zij via Telegram zelf. 

Het is handig om bij technische vragen over de inhoud van de bot contact op te nemen met de Cornix support. Dit kan via de chat @cornix_tech_support_bot. U wordt dan te woord gestaan door een van de support medewerkers van Cornix.

Over de instellingen of algemene vragen van de bot kan u altijd contact opnemen met de live chat van CryptoTargets zelf. 

Veel gestelde vragen

hoe begin ik met semi of volledig automatisch traden?

Automatisch traden dient zorgvuldig te worden ingesteld. Via de website van Cornix kan u stap voor stap lezen hoe dit moet. Let er op dat automatisch handelen een extra functie betreft waar ook extra kosten aan verbonden zijn. CryptoTargets staat buiten deze service maar deelt haar signalen zo in dat het mogelijk is om deze op te kunnen volgen via de bot van Cornix. 

wat is het verschil tussen semi automatisch en volledig automatisch traden?

Met semi automatisch traden moet u altijd nog op de knop 'one click follow' onder het signaal drukken alvorens er een positie wordt geopend vanaf jouw account op Binance. Met volledig automatisch traden hoeft u geen actie te ondernemen wanneer er een signaal binnenkomt. Er wordt dan direct een positie geopend van jouw Binance account. 

Met semi automatisch bespaart u dus alleen tijd door zelf niet alle cijfers te hoeven invullen op Binance maar u moet dus nog wel altijd op de knop drukken om 'toestemming' te geven aan de bot om een positie te openen. 

wat zijn de kosten voor automatisch traden?

Semi automatisch traden betreft een extra bedrag van $24,90 per maand (dit is het beginner pakket op de Cornix.io website)

Volledig automatisch traden kost $32,90 per maand (dit is het intermediate pakket op de Cornix.io website).

Let op. Deze prijzen kunnen iets afwijken.

Deze bedragen komen nog bovenop het maandbedrag van CryptoTargets Premium.

hoe betaal ik voor de bot?

Om na de 14 gratis dagen gebruik te kunnen blijven maken van de bot kunt u een betaling verrichten via de bot zelf. Betalen kan via Bitcoin of Paypal.

Ook interessant:

>