Visa duikt in cryptocurrency ‘op zeer grote schaal’ – CEO geeft 5 voorbeelden

Al Kelly, CEO van Visa, zegt dat de betalingsgigant zich "op een heel grote manier" in de cryptocurrency-ruimte gaat mengen. Hij schetst vijf belangrijke gebieden van cryptomogelijkheden waarop Visa zich richt en stelt dat zijn al bedrijf "buitengewoon goed gepositioneerd" is.

Visa schetst 5 mogelijkheden

Tijdens de inkomstenoproep van Visa voor de periode die eindigde op 31 maart vorige week, schetste de betalingsgigant zijn toewijding aan de cryptowereld waarbij hij vijf belangrijke valuta's benadrukte.

Al Kelly, de voorzitter en chief executive officer van Visa, begon met op te merken dat er 'twee marktsegmenten' zijn die zijn bedrijf ziet in de cryptowereld. Een daarvan is bitcoin, die hij omschreef als voornamelijk een bezit van mensen. "We beschouwen ze als het digitale goud," vervolgde hij. "Dan zijn er digitale valuta, waaronder digitale valuta van de centrale bank [CBDC's] en stablecoins die rechtstreeks worden ondersteund door bestaande fiat-valuta's."

De CEO onthulde verder:

Onze focus ligt op vijf verschillende kansen die we in deze ruimte zien. En ik zou zeggen dat dit een ruimte is waar we op een heel, heel grote manier naar toe bewegen en ik denk dat we buitengewoon goed gepositioneerd zijn.

De eerste mogelijkheid die de CEO van Visa schetste, is om "consumenten in staat te stellen een aankoop van deze valuta of bitcoin te doen." Hij legde uit: "we werken hard met wallets en exchanges om ervoor te zorgen dat we de acceptatie vergemakkelijken van het vermogen van mensen om hun Visa-kaarten te gebruiken om bitcoin te kopen.

De tweede mogelijkheid is 'uitbetalingen via digitale valuta mogelijk te maken', legde Kelly uit, eraan toevoegend dat het betekent 'het omzetten van een digitale valuta in een fiat op basis van Visa-inloggegevens, waardoor die fondsen vervolgens beschikbaar worden gesteld om te winkelen bij een van de 70 miljoen Visa-verkopers en geeft onmiddellijk nut aan de digitale valuta. "

De CEO merkte op: "We hebben meer dan 35 exchanges en wallets die ervoor hebben gekozen om met ons samen te werken. Coinbase, Crypto.com, Blockfi, Fold, Bitpanda zijn slechts enkele voorbeelden. En dat is dus zeker een tweede grote kans. 

De derde mogelijkheid in de cryptowereld waarop Visa zich richt, is om financiële instellingen en fintech-partners in staat te stellen een crypto-optie aan hun klanten aan te bieden.

Kelly legde uit dat Visa "API's heeft ontwikkeld waarmee klanten van financiële instellingen digitale valuta kunnen kopen, bewaren of zelfs verhandelen die worden gehouden door Anchorage, de eerste federaal in kaart gebrachte digitale activabank in de VS. En we hebben onze eerste uitrol gedaan met First Boulevard. , wat een digitale neobank is die zich richt op het opbouwen van generatierijkdom voor de zwarte gemeenschap.

De vierde mogelijkheid is 'schikking', die de CEO zei: 'We hebben onze infrastructuur geüpgraded zodat een financiële instelling hiermee in een digitale valuta met stablecoin kan afrekenen, te beginnen met USDC.' De laatste kans in de crypto-ruimte "is gewoon werken met centrale banken", concludeerde Kelly.

PROBEER CRYPTOTARGETS PREMIUM 14 DAGEN GRATIS!

VERSLA DE MARKT MET PROFESSIONELE IN- EN VERKOOP SIGNALEN!