Uit onderzoek blijkt dat 5% van de CFO’s van bedrijven van plan is Bitcoin te kopen in 2021

Meer dan 70% van de ondervraagde financiële managers houdt nauwlettend in de gaten wat alle anderen met Bitcoin doen voordat ze besluiten de kasreserves van hun bedrijf erin te investeren.

Uit een kleinschalig onderzoek onder financiële executives is gebleken dat 5% van de bedrijven van plan is dit jaar in Bitcoin als bedrijfsmiddel te investeren , en nog eens 11% geeft aan dat ze dit tegen 2024 zouden kunnen doen.

Het onderzoek van Gartner komt voort uit het nieuws dat Tesla 8% , of $ 1,5 miljard van zijn kasreserve, in Bitcoin heeft geïnvesteerd . 

De 77 respondenten, waaronder 50 CFO's en andere leidinggevenden, toonden zeer verschillende meningen op basis van de branche waarin het bedrijf werkt. De technologiesector toonde de meeste aantrekkingskracht op Bitcoin, waarbij 50% van de respondenten uit deze branche verwachtte de cryptocurrency in de toekomst te houden, met geen verschil op basis van de grootte van de organisatie.

PROBEER CRYPTOTARGETS PREMIUM 14 DAGEN GRATIS!

VERSLA DE MARKT MET PROFESSIONELE IN- EN VERKOOP SIGNALEN!

Hoewel de meerderheid van de ondervraagden (84%) verklaarde dat hun grootste zorgen over beleggen te maken hebben met het financiële risico dat voortkomt uit de hoge volatiliteit van Bitcoin, lijkt het er ook op dat velen een afwachtende houding aannemen naarmate het landschap zich ontwikkelt.

Meer dan 70% zei dat een van de belangrijkste dingen die ze willen weten, is wat anderen met Bitcoin doen. Bijna hetzelfde aantal wil meer horen van toezichthouders over deze kwestie om hun inzicht te geven in de inherente risico's van het aanhouden van het digitale activum.

Alexander Bant, hoofd van het onderzoek van Gartner, merkte op: "Financiële leiders die de taak hebben de financiële stabiliteit te waarborgen, zijn niet geneigd tot het maken van speculatieve sprongen naar onbekend terrein", voegde toe.

PROBEER CRYPTOTARGETS PREMIUM 14 DAGEN GRATIS!

VERSLA DE MARKT MET PROFESSIONELE IN- EN VERKOOP SIGNALEN!

Plaats een reactie