October 22

Trendlijn Trading Strategie | Hoe werken trendlijnen?

0  comments

In deze blog/video leggen we je uit wat trendlijnen zijn en hoe je het best kunt inspelen op trendlijnen. 

Let op! De video is uitgebreider. 

Wat zijn trendlijnen?

Op financiële markten zijn trendlijnen diagonale lijnen die op grafieken zijn getekend. Ze verbinden specifieke datapunten, waardoor het voor handelaren gemakkelijker wordt om prijsbewegingen te visualiseren en markttrends te identificeren vanaf belangrijke punten.

Trendlijnen worden beschouwd als een van de meest elementaire hulpmiddelen in technische analyse (TA). Ze worden veel gebruikt in aandelen-, fiat-valuta-, derivaten- en cryptocurrency-markten.

In wezen werken trendlijnen hetzelfde als support en weerstanden, maar vinden trendlijnen diagonaal plaats in plaats van horizontaal.

We kunnen trendlijnen in twee basiscategorieën verdelen: oplopend (uptrend) en dalend (downtrend). Zoals de naam al doet vermoeden, wordt een opwaartse trendlijn getrokken van een lagere naar een hogere koersprijs zoals op de foto hieronder. Het verbindt twee of meer lage punten.

Trendlijn uptrend

trendlijn uptrend

Daarentegen wordt een neerwaartse trendlijn getrokken van een hogere naar een lagere positie in de grafiek. Het verbindt twee of meer hoge punten.

Trendlijn downtrend

trendlijn downtrend

Het verschil tussen de twee soorten trendlijnen is dus de selectie van de punten die worden gebruikt om ze te tekenen. In een opwaartse trend worden de trendlijnen getrokken met behulp van de laagste punten in de grafiek en aan de andere kant worden neerwaartse trendlijnen getekend met de hoogste punten.

Nog geen trial van ons Premium abonnement geprobeerd? Bekijk dan snel onze homepagina!

JOIN PREMIUM CRYPTO SIGNALS

Waar kan ik inspelen op trendlijnen?

Om posities te kunnen openen (gebaseerd op een deze trendlijn strategie) moet je uiteraard een platform hebben waarop dit kan. 

Persoonlijk handelen wij op de crypto exchange Bybit. Op deze exchange kunnen wij eenvoudig vermogen storten met IDEAL en daytraden in verschillende cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ripple. Bybit is een gratis te gebruiken crypto exchange. 

Bezoek Bybit

Daarnaast moet je een account hebben op Tradingview. Dit is een platform waarop je de koersen kunt analyseren en de strategie kan gaan uitvoeren. Tradingview is ook gratis te gebruiken. Je kunt overwegen om een premium abonnement af te sluiten maar voor de strategie die je leert in de video is dat niet nodig.

Hoe teken ik trendlijnen?

Trendlijn kun je op veel verschillende manieren tekenen. De kunst is op de trendlijn op een bepaalde manier te tekenen waarop de meeste handelaren het zullen zien. Op deze manier zullen namelijk meerdere handelaren de trendlijn in de gaten houden en bijvoorbeeld de prijs opkopen wanneer de koers de trendlijn raakt in een opwaartse trend. 

Hoe meer handelaren een trendlijn in de gaten houden, des te groter de kans is dat de prijs ook daadwerkelijk een beweging maakt vanaf de lijn. 

Hoe je exact de juiste trendlijn analyseert en hoe je hierop inspeelt zie je in onze gratis video. 

We leggen je in de video enkele unieke tips en tricks uit die jij nog niet eerder kende! 


Ook interessant:

>