fbpx

Bitcoin valt uit de ascending triangle! Daling naar $8500?

Nadat de koers weer eens 3 dagen lang zijwaarts heeft bewogen is Bitcoin nu gezakt onder het ascending triangle patroon. Zakt de koers vanaf hier verder of vult het eerst nog de futures gap op $9500?

We bespreken het in deze analyse.

 

4-uursgrafiek

Op foto (1) is te zien dat Bitcoin al een daling heeft ingezet vanaf de bovenkant van dit patroon. Dit kwam waarschijnlijk door de bearish divergence (rode lijn op de koers en rode lijn op volume onderin).

Een daling richting $9250 en $9200 zat er dus aan te komen. Echter is Bitcoin nu onder de ascending triangle gekomen. Dit is op het eerste zicht een bearish teken omdat de kans op het breken van dit patroon aan de onderkant 2,3 keer kleiner is dan het doorbreken aan de bovenkant.

Uit het verleden is namelijk gebleken dat wanneer Bitcoin in een ascending triangle beweegt, het 70% van de keren aan de bovenkant uitbreekt en maar 30% van de keren aan de onderkant. En daarbij komt ook nog eens dat de koers ook veel eerder dan gebruikelijk is uitgebroken.

Zal deze koersdaling daarom een fake-out zijn? We kijken hiervoor naar een kortere time-frame.

De futures GAP op de 15-minuten grafiek

Ja, er is er weer 1. Het fenomeen dat de koers volledig anders kan laten bewegen dan verwacht. We hebben het natuurlijk over de futures gap. Nadat we de week in het rood zijn begonnen is er een gap verschenen op $9500 en geëindigd op exact $9435. Zorgt deze gap van $65 voor een stijging terug naar $9500?

Op foto (2) in de futures gap zie je dat de koers support geeft gehad op de omlaag lopende witte support lijn. Maar zoals je bij de groene lijnen misschien al ziet, is er in deze koers op de 15 minuten time-frame een bullish divergence te zien. Echter wel een erg lange maar hij is er wel.

Nu de koers al een bounce heeft gehad vanaf deze support lijn is het niet onwaarschijnlijk dat de Bitcoin koers terug stijgt richting de $9500 en hier de futures gap opvult.

Langere termijn

Slaagt Bitcoin er niet in om terug te stijgen richting de futures gap op $9500? Dan kijken we naar potentiele support levels op de langere termijn. Iets onder de ascending triangle ligt namelijk een belangrijk support level op $8450. Breekt de koers ook dit support level? Dan kan je kijken naar een verdere support range daaronder op $7250.

Schiet de koers wel terug richting de futures gap? Dan is het erg waarschijnlijk dat de koers daarna ook gelijk doorstijgt en niet wéér onder de ascending triangle terecht komt. Iets wat je kan onthouden is de dagelijkse close. Zodra deze ‘closed’ binnen de ascending triangle, is de kans op een stijging richting de gap en vervolgens naar de bovenkant van dit patroon op cirka $10.000 groter dan een daling naar de onderliggende support levels.

Disclaimer: CryptoTargets biedt geen beleggingsadvies. Onze analyses zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Andere analyses