Bitcoin analyse

Stijgt Bitcoin door naar $14200?

Bitcoin laat enorm bullish stijgingen zien en het lijkt erop dat hij de nummer 1 cryptovaluta nog niet klaar. Volgens technische analyse blijkt namelijk vaak dat de koers doorstijgt naar de bovenkant van de channel waar het in beweegt.

4-uren timeframe

Op 4-uurstimeframe van Bitcoin zien we namelijk een duidelijke channel waar de koers al tweemaal weerstand op heeft ondervonden.

>> Praat mee in onze crypto chatroom <<

Eerst bekijken we het begin van deze channel. We zien op de onderstaande foto dat de koers op 5 maart een flinke daling maakte en vervolgens terug steeg naar de onderkant van het voormalige supportlevel. Dit supportlevel diende nu als weerstand en hier maakte de koers dus ook een kleine retrace richting $9800 waarna het gestaag verder omhoog de channel insteeg.

Bitcoin channel

In een channel beweegt de koers altijd tussen de onderkant (support) en de bovenkant (weerstand) maar wel altijd in een lijn omhoog of omlaag.

Als we nu de hele channel van Bitcoin erbij pakken (onderstaande foto) is het vrij logisch dat Bitcoin dus terug zal stijgen naar de bovenkant van deze channel op prijsrange $14200 aangezien het support heeft gehad aan de onderkant van deze channel.

Op $14200 zal Bitcoin dan waarschijnlijk een retrace krijgen. Stijgt de koers over deze weerstand, dus uit de channel? Dan is dat extreem bullish en is het zelfs mogelijk om een nieuwe All Time High te gaan neerzetten (ATH = $20000).

Bitcoin channel

Bitcoin 15 minuten timeframe

Op de kortere termijn willen we een stijging zien over de weerstand van $13200 om een confirmatie te krijgen voor een verdere stijging. We zien dat Bitcoin nu aan het consolideren is en dat is een goed teken. Een koers kan namelijk nooit in een rechte lijn omhoog blijven stijgen en heeft soms een tussenstop nodig zoals nu.

Prijsrange $13200 is dus een belangrijk level om in de gaten te houden om een indruk te krijgen op een verdere stijging.

>> Praat mee in onze crypto chatroom <<

Mocht Bitcoin aan de onderkant van deze consolidatie uitbreken (onder $12700) dan is dat bearish. Veel actieve investeerders zullen dan hun Bitcoin verkopen waardoor de prijs een dump zal maken. Het is in dat geval dan mogelijk dat we eerst nog een keer de onderkant van de channel op circa $11500 gaan opzoeken alvorens we doorstijgen naar de bovenkant.

Bitcoin channel

Disclaimer: Dit artikel is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling tot aan- of verkopen van cryptocurrencies. Het handelen in digitale valuta brengt een significant risico met zich mee en is op eigen risico. De content die wij aanbieden is slechts voor amuserende doeleinden.