fbpx
Kort nieuws

SRHG groep koopt voor 100 miljoen aan Bitcoin, trend zet zich voort

Stone Ridge Holdings Group (SRHG), een institutionele vermogensbeheergigant voor financiële adviseurs, instellingen en verzekeringsmaatschappijen die een waarde van meer dan $ 10 miljard bezitten, heeft gisteren aangekondigd 10.000 Bitcoin te hebben gekocht met een waarde van meer dan $ 100 miljoen.

SRHG maakte dit openbaar in een persbericht, waarin staat dat Bitcoin is gekocht door haar dochteronderneming New York Digital Investment Group LLC (NYDIG).

>> Praat mee in onze crypto chatroom <<


Dit is een voortzetting van de trend die MicroStrategy een paar weken geleden begon, toen beursgenoteerde bedrijven Bitcoin opeens als reservevaluta gebruiken. Net als MicroStrategy en recenter Square, hebben SRHG en NYDIG-oprichter Ross Stevens dit benadrukt als een belangrijke stap in de strategische ontwikkeling van hun bedrijven. Hij beweerde ook dat steeds meer bedrijven voor Bitcoin zouden kiezen.


Stone Ridge Holdings Group is geen onbekende in grootschalige cryptocurrency aankopen. In september van dit jaar meldde Chris Larsen van Ripple dat hij een van zijn XRP-portefeuilles bij SRHG bezit. Het bedrijf verkreeg ook het Amerikaanse BitLicense en NYDFS Limited Purpose Trust Charter.

Naast de aankondiging van de aankoop van 10.000 Bitcoin, kondigde NYDIG ook aan dat het $ 50 miljoen aan groeikapitaalfondsen heeft opgehaald. Beleggers zijn onder meer commerciële banken, verzekeraars, investeringsbankiers en financiële dienstverleners op het gebied van vermogensbeheer. Volgens het persbericht kwam de financiering voort uit een verviervoudiging van het klantenbestand van de New York Stock Exchange.

Related posts

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy