September 10

Rising Wedge Uitgelegd | Hoe inspelen op Rising Wedges?

0  comments

In de bovenstaande video leggen we je uit hoe een Rising Wedge eruit ziet en waar je ze kan vinden. Liever lezen? Lees dan de onderstaande tekst. 

Stap 1: voorbereiding

Voordat je überhaupt kunt inspelen op een rising wedge patroon moet je een account hebben bij een exchange. De exchange waarop wij handelen in crypto is Bybit.

Het rising wedge patroon

Een van de meest effectieve setups voor winstgevende trading opportunity's is het rising wedge patroon. De meeste traders zullen bekend zijn met het rising wedge patroon omdat het een belangrijk en veelvoorkomend patroon is in elke markt.

Rising wedges kunnen voorkomen in up- en downtrends. De witte lijnen zijn het rising wedge patroon.

rising wedge in up en downtrend

Wanneer een rising wedge voorkomt in een uptrend, dan laat dat zien dat er een downtrend aan kan komen na de breakout aan de onderkant.

Wanneer een rising wedge in een downtrend vorm krijgt, dan laat dat zien dat de koers na de breakout aan de onderkant nog verder kan dalen en zijn weg naar beneden kan vervolgen. 

Een rising wedge is een bearish patroon dat breed begint aan de bodem en smaller wordt nadat het verder omhoog stijgt. Dit laat ons eigenlijk zien dat momentum verloren gaat en een reversal naar de onderkant mogelijk is. Met deze informatie kunnen traders een short positie openen en geld verdienen wanneer de markt daarna ook gaat dalen.

Het rising wedge patroon wordt een beaish patroon genoemd omdat het dus na de breakout aan de onderkant vaak door het supportlevel heen zakt en een daling naar beneden maakt.

Hoe spot je een rising wedge?

Een rising wedge kan je vaak herkennen in een stijgende markt met higer highs en higher lows die naar elkaar toelopen aan het einde of vlak na het einde van een trend.

Uptrend

De bovenkant van de rising wedge dient als een weerstand en de onderkant dient als een support.

rising wedge weerstand

Wanneer deze vlakbij elkaar komen kan de prijs niet verder stijging zonder door een van deze lijnen heen te breken aangezien het er tussen beweegt. Op dat moment moet de prijs een breakout maken. Deze breakout kan aan de bovenkant zijn maar zal in 75% van de gevallen aan de onderkant zijn. Na deze breakout maakt de prijs een reversal vanaf zijn uptrend en kan dan verder bewegen in een downtrend.

Rising wedge downtrend

In dit voorbeeld vormt de prijs een rising wedge in een al bestaande downtrend. De rising wedge ziet er nu eigenlijk uit als een soort pullback. Zoals je ook kunt zien maakt deze pullback higher higs en lows die op elkaar inlopen.

rising wedge downtrend

Aan het einde moet je prijs een beslissing maken of dat het aan de bovenkant of onderkant uitbreekt. Ook hier zal ik 75% van de gevallen de prijs aan de onderkant uitbreken en zal de downtrend worden hervat.

Rising wedge in praktijk

Hier laat ik een voorbeeld op de koers zien. Je ziet dat de koers in een mooie uptrend zit en dat het na het vormen van een top een rising wedge in beweegt. Na de breakout aan de onderkant begon de prijs verder te bewegen in een downtrend.

rising wedge uptrend

En natuurlijk ook een voorbeeld van een rising wedge in een al bestaande downtrend. We zien dat de markt in een downtrend beweegt en vervolgens een pullback maakt. In deze pullback werd er een rising wedge gevormd. Deze brak aan de onderkant uit en de downtrend werd hervat.

rising wedge vervolg

Heb je al gehoord van ons premium abonnement? Zo niet dan kan je altijd even een kijkje nemen op de homepagina. Met het premium abonnement krijg je de mogelijkheid om exact dezelfde trades te maken als ons.


Ook interessant:

>