Risicobeheer en Positiegrootte (Deel 2)

Wat kan er fout gaan?

Dit is wat er mis kan gaan als u in het algemeen te veel strekt:

  • U kunt emotioneel worden en geen goede keuzes maken (of u nu miljoenen hebt omdat u er vroeg bij was, of tienduizenden omdat u te laat kwam; als u eenmaal zover bent, bent u onderhevig aan extreme emoties en loopt u het risico om alle soorten fouten van bevriezing wanneer u zou moeten handelen tot laag verkopen in paniek tot kopen op krediet).
  • Je hebt per se weinig of geen geld om dips, correcties en crashes te kopen. Als je all-in crypto bent, kun je de dips per se niet kopen.
  • Je hebt geen gewoonte om geld van de markt te halen (om geld te verdienen met handelen of beleggen, moet je op een gegeven moment verkopen).
  • U kunt uiteindelijk 80% of meer van uw vermogen op papier verliezen en vervolgens worden blootgesteld aan druk om te verkopen (mensen denken dat ze niet zullen verkopen als ze 50% lager zijn, maar niemand wil letterlijk al hun geld verliezen; en dus mensen verkopen in de praktijk voor een substantieel verlies, er gaat niets boven tijd en emotie om je op die verkoop- of koopknop te laten drukken).
  • U kunt uw account snel vergroten door een paar grote, verliezende kortetermijninzetten achter elkaar te doen (vooral als u handelt met hefboomwerking).

Iedereen lijdt soms verliezen; Hanteer altijd een goede risicomanagement

In crypto zal iedereen hier en daar verliezen lijden, ook de profs.

Dat is nu eenmaal het spel. De pro's weten wanneer ze verliezen moeten nemen, hoe ze hun risico moeten beheersen, en streven er over het algemeen naar om meer goede dan slechte transacties te doen (of meer goede investeringen te doen dan slechte). Verder veranderen pro's hun strategie niet op basis van emotie, ze reageren alleen op marktomstandigheden, prijsactie en fundamentals (dus als ze het zwaarder gaan doen, is dat niet voor niets).

Amateurs kunnen geluk hebben door op het juiste moment contant geld naar crypto te gooien, maar het geluk kan en zal meestal opraken (en vaak op de slechtste tijden;  in alle tijden hoog of laag).

PROBEER CRYPTOTARGETS PREMIUM 14 DAGEN GRATIS!

VERSLA DE MARKT MET PROFESSIONELE IN- EN VERKOOP SIGNALEN!

Niemand kan op magische wijze een pro zijn buiten de poort, maar als je jezelf een plezier doet en risico's beheert als een professional uit de poort (je eraan vasthouden, zelfs als de FOMO of angst toeslaat), dan zul je alle gekke crypto-emoties en hun gerelateerde fouten als een professional vermijden (waardoor je je echt aan je strategie kunt houden), en dus geef je jezelf de speelruimte om crypto-handel / -investeringen te krijgen voordat je REKT krijgt.

Als 100 mensen allemaal all-in gaan op Bitcoin als ze erover horen, dan heeft iedereen die er vroeg over gehoord heeft geld op papier en iedereen die er laat over hoorde, heeft verliezen.

Ondertussen, als ze allemaal HODL, en vervolgens crypto crasht in de grond, hebben ze allemaal verliezen. Ondertussen, als ze allemaal HODL en het omhoog gaat, en dan verkoopt niemand, hebben ze allemaal gewoon rijkdom op papier waar ze niets mee doen. In al deze gevallen is het effect in wezen hetzelfde.

Maar als die 100 mensen in de loop van de tijd allemaal gemiddelde posities zouden opbouwen en ernaar streven om op een redelijke manier winst te maken, zouden ze ongeveer in hetzelfde schuitje zitten (degenen die vroeg kwamen zouden een beetje beter af zijn; maar ze zouden allemaal kansen hebben om winst en ruimte om meer conservatieve en weloverwogen keuzes te maken).

Als je denkt dat twee trips naar $ 6k het ergste zijn van wat crypto te bieden heeft, dan ken je crypto niet. Als je denkt dat de next all time high de nieuwe support wordt, ken je crypto niet. Om de crypto-achtbaan te overleven, is het van vitaal belang om contant geld bij de hand te hebben en in een positie te verkeren die niet bestaat uit verliezen die bijna niet goed te maken zijn.

WIL JIJ OOK BITCOIN KOPEN?

WIJ DOEN DIT VIA BITCOINMEESTER.NL

Het idee dat het beter is om 99% winst te missen dan 99% te verliezen van uw totale bankroll

Bedenk dat als je $ 100 hebt en 99% ervan verliest, je $ 1 hebt en 99x je $ 1 nodig hebt om break-even te spelen (je hebt een verhoging van 9900% nodig). Als je 99% van 1% van $ 100 verliest, heb je $ 99,01 en heb je veel manieren om niet alleen break-even te spelen, maar ook om winst te maken (je hebt een verhoging van ongeveer 1,01% nodig om break-even te spelen). Crypto's kunnen en zullen 80% - 99% dalen (of, vaak genoeg om het als een mogelijke wereld te beschouwen).

Als je pech krijgt en te zwaar in een munt gaat die 99% daalt en je hebt geen exitplan, heb je heel weinig kansen om eruit te komen. Er zijn talloze manieren om uit te leggen waarom het verliezen van 50% van uw geld statistisch gezien veel erger is dan het winnen van 50%, en talloze manieren om te illustreren dat het beter is om in de loop van de tijd veel kleinere weddenschappen te nemen dan om een paar grote weddenschappen te doen.

Anderen hebben dit echter beter uitgelegd dan ik, en ik geef eigenlijk gewoon hun punten door (aangezien ze waar zijn, want iedereen die lang genoeg in het spel blijft, zal uit de eerste hand leren).

PROBEER CRYPTOTARGETS PREMIUM 14 DAGEN GRATIS!

VERSLA DE MARKT MET PROFESSIONELE IN- EN VERKOOP SIGNALEN!

Soms kunt u de regels overtreden 

Hierboven heb ik een conservatieve beleggingsstrategie gepresenteerd. Zo conservatief zijn is niet altijd de juiste keuze voor een persoon of voor een bepaalde situatie. In gevallen waarin crypto een flits crasht tot een historisch dieptepunt, wilt u waarschijnlijk een beetje zwaarder kopen. Als u zojuist winst hebt gemaakt tegen een hoge waarde en dan is er een grote correctie, dan kan het zinvol zijn die winsten vrij snel te herinvesteren tegen wat u denkt dat de laagste is.

Als u een duidelijke uitbraak ziet en uw biedingsgrootte wilt verdubbelen of een paar extra weddenschappen wilt plaatsen met tighte stops, kan dat ook logisch zijn. De regels zijn niet bedoeld om uit het raam te worden gegooid, maar er is een beetje bewegingsruimte als je handelt met logica en doel. Ik ken mensen die volledig in crypto zijn en een hoop geld hebben verdiend. Ik ken mensen volledig in crypto als investering die op basis van data tussen de topmunten wisselen.

Ik kan de logica van het springen van een schip zien bij wat men denkt dat het begin is van een duidelijke neerwaartse trend of zwaar ingaan als ze denken dat een opwaartse trend vrijwel zeker is. Sommige mensen doen het heel goed om risicomanagement uit het raam te gooien of grote risico's te nemen, anderen nemen enkele grote stappen. Er is niets mis met een combinatie van dingen doen en uitzoeken wat het beste voor u werkt, en er is geen verkeerde manier om per zeggenschap te investeren.

Als je echter gokken wilt vermijden (wat statisch gezien meestal niet goed afloopt) en ervoor wilt zorgen dat je voor de lange termijn in het cryptospel zit, dwaal dan naar kleine posities en zet dromen van instant lambo's opzij voor een zekerder pad naar rijkdom.

PROBEER CRYPTOTARGETS PREMIUM 14 DAGEN GRATIS!

VERSLA DE MARKT MET PROFESSIONELE IN- EN VERKOOP SIGNALEN!

Plaats een reactie