Risicobeheer en Positiegrootte (Deel 1)

Risicobeloning: risicobeheer, positiegrootte, stops en afweren van FOMO

Risicobeheer en positiebepaling zijn belangrijke aspecten van handelen en beleggen in cryptocurrency. Het kan verleidelijk zijn om all-in of out te gaan. Dit kan echter een recept voor een ramp zijn, gezien de volatiele cryptomarkten.

Positiebepaling: de grootte van iemands koop of verkoop, of meer in het algemeen de totale positie in een activum of activaklasse, in verhouding tot zijn bankroll.

Risicobeheer: tactieken gebruiken om risico's te beheren, zoals positiebepaling en het stoppen van verliezen.

Risico's, beloningen en statistieken

Algemene wijsheid zegt dat het het beste is om te investeren en te handelen met kleine hoeveelheden van uw totale investeringskapitaal dat gereserveerd is voor cryptocurrency.

Dit betreft twee algemene concepten:

1. risico / beloning

2. statistieken.

Statistisch gezien geldt: hoe groter uw biedingsgrootte, hoe groter het potentiële risico / potentiële opbrengst per positie. Beloning is leuk, maar om beloningen in de loop van de tijd te garanderen, is het essentieel om risico's op korte termijn te beperken. De realiteit is dat het risico van grote biedingsgroottes (in verhouding tot uw totale bankroll) statistisch gezien, na verloop van tijd, gemiddeld groter is dan de potentiële beloningen.

Overweeg het verschil tussen twee keer achter elkaar 50% van je bankroll verliezen en twee keer de helft van je bankroll. In het ene geval verandert $ 100 in $ 25 (verlies $ 50, wat je naar $ 50 brengt, en verlies dan $ 25, wat je naar $ 25 brengt), in het andere geval wordt $ 100 $ 225 ($ 50 de eerste keer, $ 75 de tweede keer, plus de oorspronkelijke $ 100) .

Als je je $ 100 omzet in $ 25, zal het een echte uitdaging zijn om terug te gaan naar $ 100, het maakt niet uit om vanaf daar naar $ 225 te gaan ($ 100 is een verhoging van 300% van $ 25; $ 225 is een verhoging van 900% van $ 25). Gebruik in plaats daarvan 5% per bod, en u kunt het zich veroorloven om onderweg een paar weddenschappen te verliezen (als u 5% van $ 100 riskeert, riskeert u $ 5; teruggaan naar $ 100 van $ 95 vereist een stijging van ongeveer 5,264%).

PROBEER CRYPTOTARGETS PREMIUM 14 DAGEN GRATIS!

VERSLA DE MARKT MET PROFESSIONELE IN- EN VERKOOP SIGNALEN!

Natuurlijk kost het je meer tijd om met kleinere inzetten tot $ 225 te komen, maar statistisch gezien heb je veel meer kansen om winst te maken en verliezen te voorkomen. Er zal meer ruimte zijn voor vaardigheid en minder afhankelijk zijn van geluk. Er zal ruimte zijn voor een aantal verkeerd getimede aankopen, en er zullen meer kansen zijn voor die gekke grote winsten die crypto af en toe biedt.

Het bovenstaande geldt voor beleggen, maar geldt vooral voor de handel. Verder geldt het bovenstaande vooral voor het beleggen en verhandelen in cryptocurrency, aangezien de historische volatiliteit betekent dat er een gebrek aan zekere weddenschappen is en veel kansen om 50% of meer van een positie te verliezen bij een verkeerd getimede invoer.

Het concept is dat als je je concentreert op het verminderen van risico's, je vanuit dat gezichtspunt de ruimte hebt om een hoop op je gezicht te vallen terwijl je naar beloningen streeft. Dat is een ruwe schets van de basislogica, die punten worden hieronder verder besproken naast verdere voorbeelden.

Hoe verdien je geld met kleine posities? 

Bij het handelen is het een kwestie van stops instellen om de keerzijde van een transactie te beperken (de bovenkant is zo hoog als de volgende run gaat, de keerzijde wordt beperkt door de stop). Bij beleggen op langere termijn, bijvoorbeeld in het berekenen van de kosten van de dollar, is het creëren van een positie uit kleinere posities en deze vervolgens [idealiter] verkopen met winst op het moment dat u er klaar voor bent. Bij kleine biedingen kost elke aankoop of stophit met een verkeerde timing slechts een klein bedrag. Bij hoge biedingen kunnen verkeerd getimede aankopen uw bankroll snel uithollen tijdens het handelen of resulteren in een onaantrekkelijke gemiddelde prijs bij het beleggen.

Risico's verminderen met strategie

PROBEER CRYPTOTARGETS PREMIUM 14 DAGEN GRATIS!

VERSLA DE MARKT MET PROFESSIONELE IN- EN VERKOOP SIGNALEN!

Details en voorbeelden van waarom risicomanagement belangrijk is terzijde, een conservatieve strategie die risico's beperkt, zou er als volgt uit kunnen zien (dit is een voorbeeld, geen suggestie):

  • Neem 4% van uw totale investeringskapitaal en leg het vast in crypto-activa (dus stel dat u $ 100.000 te investeren hebt, gebruik $ 4.000).
  • Geef nooit meer dan 1% - 2% van die 4% uit aan één transactie (dus in het voorbeeld maakt u dus $ 40 - $ 80 transacties).
  • Verricht nooit te veel transacties in een kort tijdsbestek voor langetermijninvesteringen (want dat bootst gewoon het nemen van grotere posities na).
  • Overweeg middeling (AKA laddering) in en uit korte termijn posities (u kunt ook in en uit middelen met stops).
  • Als u daytrading doet, gebruik dan stops (uw stops verhogen om winst vast te leggen). OPMERKING: Hoe strakker de stop, hoe minder kapitaal er wordt geriskeerd. Met dat gezegd, waar een stop moet worden geplaatst, heeft meer te maken met grafiekpatronen dan met bedragen in dollars. Toch helpt het om het risico dat u neemt te begrijpen in termen van dollars en percentages.
  • Als u voor de langere termijn investeert, maak dan een plan voor wanneer u de markt betreedt en verlaat (ik streef er bijvoorbeeld naar om 5% van mijn kapitaal per maand uit te geven, één keer per week aankopen te doen, en zal pas uitstappen wanneer X-voorwaarden zijn vervuld). Voor sommigen zullen de voorwaarden gebaseerd zijn op het verzekeren van verliezen, voor anderen zullen de voorwaarden erop gericht zijn toekomstige winsten voor te blijven en verliezen op papier te accepteren (dat is een kwestie van doelen en smaak).

Over het gebruik van stops en laddering

Als u de posities niet laag houdt, zult u problemen hebben met het strategisch plaatsen van stops (omdat u ze waarschijnlijk erg strak moet instellen om mogelijke procentuele verliezen te beperken). Over het algemeen moeten stops worden geplaatst op basis van diagramanalyse en niet op basis van een percentage, dus u moet nadenken over de positiebepaling ten opzichte van uw stop. Als u de halte "ver" weg zou plaatsen, overweeg dan om naar de positie te gaan in plaats van in één keer naar binnen te gaan.

Met dat gezegd, kan zelfs een perfect geplaatste stop worden geraakt als grote koop- of verkooporders deze activeren. Mensen worden de hele tijd tegengehouden in crypto vanwege het gebrek aan liquiditeit op sommige markten en de volatiliteit op bijna alle markten. Dus zelfs een handelaar die alleen perfect op papier speelt, loopt het risico te worden gestopt in een 'stop hunt'.

WIL JIJ OOK BITCOIN KOPEN?

WIJ DOEN DIT VIA BITCOINMEESTER.NL

Zet strategie en reden boven emotie om fatale fouten te vermijden

Dat is een zeer conservatieve versie van een goede strategie voor risicobeheer en biedingsbepaling, en er is ruimte om posities te verhogen en stops losser te maken naarmate u meer ervaring opdoet (niet naarmate de prijs stijgt, maar naarmate u stijgt). Afgezien van de bewegingsruimte, is de basislay-out iets dat bijna letterlijk elke professional doet.

Toch is het bovenstaande precies het tegenovergestelde van wat bijna iedereen doet wanneer ze beginnen met handelen of investeren in crypto en in het algemeen. Wat mensen over het algemeen doen, is meer geld vastleggen dan ze zich kunnen veroorloven om te verliezen aan crypto, dan snel een klein aantal crypto-activa kopen in een kort tijdsbestek, en als gevolg daarvan merken dat ze heel snel een zeer beperkt aantal opties hebben.

Erger nog, net zo vaak zullen mensen beginnen met het beoefenen van risicobeheer en dan regels gaan overtreden wanneer ze worden overwonnen door FOMO (Fear Of Missing Out) op de weg (wat meestal gebeurt wanneer munten in de buurt van hun lokale of all time high zijn). Dit is erg gevaarlijk, omdat cryptocurrencies heel snel honderden of zelfs duizenden procentpunten kunnen stijgen en dan bijna even snel tot 90% van hun waarde verliezen.

Als je toevallig in een hoge munt terechtkomt, omdat je dacht dat er een nieuwe trend aan het ontstaan was waarbij crypto voor altijd goed zou zijn en de bubble and bust-economie van het verleden achter ons ligt (dit is nooit het geval), dan heb je jezelf in moeilijke tijden. Wanneer u overbelicht bent in een actief, handelt of belegt u niet, maar gokt u. Als je in het algemeen gokt, gaat het mis (sommige logistiek, andere psychologische).

Als u gokt met meer dan u zich kunt veroorloven te verliezen, kunnen er nog meer dingen misgaan. Verder, en eerlijk gezegd, zelfs mensen die vroeg beginnen en meer HODL krijgen dan ze zich kunnen veroorloven om te verliezen, worden vaak verteerd door enkele van de dingen die mis kunnen gaan (zoals op de verkeerde tijden naar alts gaan of hun crypto gebruiken om te openen posities met hefboomwerking omdat ze zich vervelen of hebzuchtig worden).

PROBEER CRYPTOTARGETS PREMIUM 14 DAGEN GRATIS!

VERSLA DE MARKT MET PROFESSIONELE IN- EN VERKOOP SIGNALEN!

Plaats een reactie