May 10

Premium – Stable

0  comments

In de PREMIUM Stable groep handelen wij op de relatief lange termijn. Dat wil zeggen dat wij inspelen op grotere prijsstijgingen. 

Het duurt meestal wat langer voordat de posities uit de Stable groep worden afgesloten met winst of verlies. Gemiddeld gezien staan de posities namelijk een paar dagen tot een paar weken open. In tegenstelling tot de Aggressive groep waarin de posities korter openstaan zijn de signalen uit de Stable groep dus vaak stabiel en gestaag.

Een voorbeeld. Als crypto trader kan je aan het begin van de trend een positie openen (Stable) maar ook tijdens de trend in een terugval (Aggressive).

Op de bovenstaande foto zien we links in het scherm een zwarte pijl (Instap) en rechtsboven een zwarte pijl (Uitstap). Wanneer een trader de heel trend meepakt hoeft hij/zij slechts eenmaal een positie te openen en te sluiten. 

Het voordeel hiervan is dat u een stabiele groei kan terugzien in het vermogen en er relatief weinig werk verricht hoeft te worden. Een nadeel hiervan is dat het een slomere manier van traden kan zijn. Dit aangezien de posities soms tot wel een paar weken duren.  

Een rustigere trader (de Stable groep) zit de trend voor een langere periode uit en kan tijdens de al stijgende trend geen fouten meer maken wat wel het geval kan zijn in de aggressive groep. 

Een combinatie tussen deze twee tradingstechnieken is mogelijk. Vaak zal een trader een positie openen voor de langere termijn en daartussenin met minder vermogen kleinere posities verhandelen. 

Ook interessant:

>