May 10

Premium – Aggressive

0  comments

In de PREMIUM Aggressive groep handelen wij op de korte termijn. Dat wil zeggen dat wij inspelen op relatief kleine prijsverschillen. 

Het duurt meestal niet lang voordat de posities uit de Aggressive groep worden afgesloten met winst of verlies. Gemiddeld gezien staan de posities namelijk maar een paar uur tot een dag open. In tegenstelling tot de Stable groep waarin de posities langer openstaan zijn de signalen uit de Aggressive groep dus vaak snel en wendbaar. 

Een voorbeeld. Als crypto trader kan je aan het begin van de trend een positie openen (Stable) maar ook tijdens de trend in een terugval (Aggressive).

Op de bovenstaande foto zien we links in het scherm een zwarte pijl (Instap) en rechtsboven een zwarte pijl (Uitstap). Wanneer een trader de heel trend meepakt hoeft hij/zij slechts eenmaal een positie te openen en te sluiten. 

Binnen deze trend kan een agressievere trader meerdere posities openen (groene pijlen) in een terugval en weer verkopen (rode pijlen) bij een kleine stijging. 

Het voordeel hiervan is dat u 'snellere' groei kan terugzien in het vermogen. Een nadeel hiervan is dat het een risicovollere manier van traden kan zijn. Dit aangezien de trader binnen een al lopende trend meerdere posities opent en dus ook meerdere fouten kan maken. 

Een rustigere trader (de Stable groep) zit de trend voor een langere periode uit en kan tijdens de al stijgende trend geen fouten meer maken. 

Een combinatie tussen deze twee tradingstechnieken is mogelijk. Vaak zal een trader een positie openen voor de langere termijn en daartussenin met minder vermogen kleinere posities verhandelen. 

Ook interessant:

>