Over onze signals premium

Onze analisten zijn afhankelijk van hoe de cryptomarkt beweegt. Dit is niet altijd optimaal. Onder normale omstandigheden kan je altijd wel minimaal 1 signaal per verwachten en onder bullish (goede) omstandigheden meerdere per dag. Uiteraard traden we zowel in een uptrend als in een downtrend maar komen er soms periodes voorbij waarin er weinig tot geen trades zijn. Het kan dus zomaar voorkomen dat de markt meerdere dagen geen perfecte instapmomenten laat zien aan de analisten. Hier komt geen enkele trader onderuit. In dit geval houden zij ook afstand en zullen zij geen instapmomenten forceren, want zijn er geen mooie instapmomenten? Dan zijn ze er ook echt niet. 

De signalen van onze analisten kan je handmatig, semi automatisch of volledig automatisch opvolgen. 

Handmatig de signalen opvolgen betekent dat wanneer je een signaal binnen krijgt via Telegram, jij deze zelf handmatig invoert op de crypto exchange Binance en zelf een van de take profit targets & de stop loss invoert. Automatisch traden via de Cornix bot betekent dat jezelf niks meer hoeft in te voeren op Binance. Mocht je automatisch gaan traden, lees dan de tutorials van Cornix goed door!

Oké, laten we bij het begin beginnen. Nadat je een account hebt aangemaakt op Binance (en deze goed hebt beveiligd) ben je in principe klaar om mee te traden. Alle signalen worden verzonden via de Premium Telegramgroep. 

Een signaal ziet er als volgt uit: 

Bovenaan het signaal zie je BUY of SELL staan. Dit geeft uiteraard aan of we met dit signaal inspelen op een stijgende markt (BUY) of een dalende markt (SELL). 

Onder BUY of SELL zie je in welke cryptovaluta de analisten een positie openen. In bovenstaand voorbeeld is dat QTUM tegenover USDT. Hier kan echter elke cryptovaluta die verhandelbaar is op Binance futures komen te staan. Denk aan Bitcoin, Ripple, Ethereum of minder bekende valuta's zoals KNC of BAND. 

Zodra je weet in welke cryptovaluta de analisten een positie openen kan je daaronder zien met hoeveel leverage zij traden. In dit geval 10x. Dit betekent, stel, dat jij 50 $ wilt investeren op dit signaal jouw 50 $ x 10 waard wordt, dus 500 $. Krijgen we een winst van 100% (zoals te zien op onderstaande foto) dan betekent dat dat jij 100% winst hebt over je oorspronkelijke investering (50 $).

Telkens wanneer er een target wordt behaald (gaan we zo dieper op in) krijg je een notificatie in de Telegramgroep. Je ziet hier dat QTUM alle targets had behaald met een totale winst van net boven de 100%. Dit is natuurlijk met een leverage van 10x. Dus oorspronkelijk zonder leverage betekent dit dat het signaal 10% winst heeft gemaakt (10% x 10x leverage = 100%). 

Mocht je zonder leverage traden dan had je dus slechts met een investering van 50 $ 5 $ winst gemaakt. Dit is dus het mooie van traden in leverage, met weinig vermogen heb je de mogelijkheid om veel meer winst te maken. 

LET OP! Natuurlijk kan leverage ook tegen je werken en maakt het handelen op de cryptomarkt nog meer risicovol dan dat het al is!

Je moet het zo zien, trade je met een leverage van 10x? Dat betekent dat dat jouw positie 10x sneller omhoog gaat maar ook 10x sneller naar beneden kan gaan. Trade je met een 20x leverage? Dan gaat jouw positie 20x zo snel, visa versa.

Je kan tot een gemiddelde leverage van 75x traden en het is geheel aan jou de keuze zelf met hoeveel leverage je uiteindelijk trade. De leverage waarde die bij het signaal staat betekent met hoeveel onze analisten het signaal openen op basis van hun eigen risicomanagement en analyse. Dit kan voor jou in de praktijk veel hoger of lager uitvallen, besluit dus goed voor jezelf met hoeveel leverage je wilt gaan traden. Houd er altijd rekening mee dat je nooit teveel van je totaal balans investeert op 1 signaal! Want samen met een hoge leverage kan dit met een verliesgevend signaal ervoor zorgen dat je direct een groot deel van je totaal balans kwijt bent.

Het zou zomaar kunnen zijn dat er 3 verliesgevende signalen achter elkaar komen en je wilt natuurlijk niet dat je na een losingstreak van slechts 3 signalen direct geen vermogen meer hebt. Kijk dus zeer goed naar je eigen risicomanagement. 

Oké dat duidelijk gemaakt te hebben gaan we door met dezelfde foto die we bovenaan hadden staan. Onder leverage zien we een 'buy zone' staan. Dit betekent een prijsrange waarbinnen we de positie (QTUM in dit geval) willen aanschaffen. Trade je handmatig en zie je het verstuurde signaal in de Telegramgroep pas na 30 minuten en is de prijs al buiten de buy zone gestegen? Dan betekent dat uiteraard dat je de cryptovaluta voor een hogere prijs inkoopt en je minder winst maakt op de targets. Je moet dan dus ook goed voor jezelf duidelijk hebben of je dan alsnog in een trade stap of juist niet. Wij adviseren nooit maar zullen zelf NIET in een signaal stappen wanneer de prijs al ruim uit de buy zone is gestegen. Het risicomanagement is dan niet meer in orde en het zal er meestal op neer komen dat je meer riskeert dan dat je kan verdienen op 1 signaal. 

Onder de buy zone zien we de targets waarop we onze trade weer willen uitbetalen (SELL). Na elke streepje komt er een andere target en zien we in dit geval dat er 3 targets zijn. De eerste target staat altijd voor het meest veilige en dan ook met de minste profit oplopend tot de hoogste targets die het meeste risico heeft maar ook de meeste profit zal meebrengen. Elk signaal is anders qua targets. Het ene signaal heeft slechts 1 target (korte termijn) terwijl het signaal daarna er weer 4 kan hebben (langere termijn). De targets zijn op basis van onze technische analyse altijd reëel om behaald te worden, echter moet je ook hier kijken naar de eigen risicomanagement en zo besluiten voor welke target jij gaat. 

Als laatste zien we onder SELL, STOP staan. Dit is onze stop loss. Mocht de trade anders bewegen dan verwacht, dan betalen we op deze prijsrange onze trade uit om zo verdere verlies te omzeilen en het huidige verlies te beperken. 

Automated

Onder het signaal zien we twee verschillende knoppen staan. Met de onderste knop doen we helemaal niks. De bovenste knop kan je gebruiken wanneer je SEMI automatisch wilt traden. Wanneer je gebruik maakt van Cornix kan je nadat er een signaal beschikbaar komt deze direct vanaf je eigen account op Binance laten uitvoeren. Zodra je volledig automatisch de signalen opvolgt hoef je helemaal geen actie te ondernemen zodra er een signaal binnen komt. Alles over automated signals kan je lezen op de website van Cornix.

Andere signalen

 

Het wilt wel eens voorkomen dat we een signaal cancelen. Dit omdat het signaal bijvoorbeeld verkeer geanalyseerd is of wanneer we eerder uit een positie willen stappen. In dit geval zal je bovenstaande foto zien terugkomen in de Telegramgroep. Trade je handmatig? Dan kan je de positie op Binance zelf sluiten en als je SEMI automatisch trade kan je op de bovenste knop drukken die verschijnt. Trade volledig automatisch? Dan hoef je wederom geen verder actie te ondernemen. 

Soms plaatsen de analisten een breakout signaal. Dit betekent dat we pas instappen in een bepaalde cryptovaluta vanaf een bepaalde prijs die het nog moet behalen (dus anders dan buy zone). In dat geval staat er in plaats van buy zone 'buy above' en geven we een update in de Telegramgroep wanneer die inkoopprijs is behaald zoals te zien op bovenstaande foto.

Als laatst geven de analisten zo nu en dan een update over hoe een positie verloopt. Zo kan je weten hoe de investering ervoor staat en of we al binnenkort een van de targets kunnen verwachten. 

Plaats een reactie