November 16

Moving Average daytrading strategie

0  comments

Hi! Welkom bij een nieuwe blog van CryptoTargets. In deze blog/video leggen we je uit hoe je kan daytraden met de Easy Moving Average indicator. 

Voordat je überhaupt kunt daytraden moet je een account hebben op een tradingsplatform. Heb je deze nog niet? Dan is Bybit de perfecte plek. Op Bybit heb je alle functies die jij als succesvolle daytrader nodig hebt. 

Wat is de Easy Moving Average Indicator?

De Easy Moving Average indicator (EMA) is eigenlijk hetzelfde als de traditionele Moving Average indicator. Verschillend per parameter laat deze indicator de gemiddelde prijsbeweging over de afgelopen periode op een koers zien. Stel dat je een EMA van 50 instelt, dan laat de lijn op de koers de gemiddelde prijsbeweging van de afgelopen 50 candles zien. 

moving average bitcoin

Op basis van deze informatie kunnen daytraders een goed inkoopmoment vinden. Voor de strategie die we uitleggen in deze video gebruiken wij 3 EMA's. 

De eerste EMA heeft een lengte van 9. 

De tweede EMA heeft een lengte van 20. 

De derde EMA heeft een lengte van 200. 

De 9 en 20 EMA laten ons de korte termijn trend zien en de 200 EMA laat ons de langere termijn trend zien. Met deze strategie spelen we altijd in op de langere termijn trend. Hiervoor hanteren wij tijdsbestek van 15 minuten. We handelen dus op de 15 minuten trend. 

EMA strategie

Confirmaties

Hieronder deel ik alle confirmaties waarop je moet letten bij het openen van een trade. Bekijk voor de complete uitleg de video bovenaan.

1: De prijs moet je 200 EMA aanraken (pullback)

2: We maken een korte termijn trendlijn onder of boven de koers.

3: Zodra de koers nu een breakout maakt onder of boven deze trendlijn kunnen we een positie openen. 

4: De stop loss plaatsen we onder de 200 EMA. 

5: Onze take profit plaatsen we op de keer de hoogte van de stop loss. We hebben dus een Risk Reward Ratio van 2. Dit brengt ons altijd 1 voordeel wanneer we een keer verliezen. 


Ook interessant:

>