Mastercard lanceert Crypto Rewards-creditcard met realtime Bitcoin beloningen

Mastercard lanceert een nieuwe cryptocurrency-beloningscreditcard met realtime beloningen in samenwerking met crypto exchange Gemini. Kaarthouders verdienen in realtime tot 3% terug bij een aankoop in bitcoin of een aantal ondersteunde cryptocurrencies.

  • Betalingsgigant Mastercard lanceert deze zomer in samenwerking met cryptocurrency exchange Gemini een nieuwe crypto-rewards-creditcard, maakten de twee bedrijven dinsdag bekend. Mastercard wordt het exclusieve kaartnetwerk met Webbank als de bank die de kaart uitgeeft.
  • Houders van de nieuwe creditcard verdienen tot 3% terug op in aanmerking komende aankopen in bitcoin of een van de meer dan 30 cryptocurrencies die door de exchange worden ondersteund. Beloningen voor cryptovaluta worden automatisch gestort op de rekeningen van de kaarthouders op de beurs. Er is ook geen jaarlijkse vergoeding voor de kaart.
  • Het project is begin dit jaar ge├»ntroduceerd en tot nu toe staan er meer dan 140.000 mensen op de wachtlijst. Bij de lancering krijgen degenen die op de wachtlijst staan als eerste toegang om de kaart aan te vragen.
  • De nieuwe creditcard biedt “real-time crypto-beloningen die beschikbaar zijn in alle 50 Amerikaanse staten en zullen overal worden geaccepteerd waar Mastercard wordt geaccepteerd”, aldus de aankondiging. Het benadrukt verder dat in tegenstelling tot de meeste kaarten, die maandelijks beloningen uitbetalen, houders van deze creditcard “hun cryptobeloningen zullen ontvangen aangezien de transactie plaatsvindt voor de meeste van hun aankopen.”
  • Mastercard heeft aan verschillende cryptoprojecten gewerkt. Het bedrijf werkte vorig jaar samen met Wirex en Bitpay en bundelde dit jaar de krachten met crypto-exchange LVL. De betalingsgigant kondigde in februari aan dat het cryptocurrencies rechtstreeks op zijn netwerk gaat ondersteunen.