Kunnen we Bitcoin nog onder de $10.000 kopen?

Bitcoin analyse

Na afgelopen week meer dan 10% te zijn gestegen hangt de Bitcoin prijs nu op een level van ongeveer $11.300, gaan we de $12.000 opzoeken of zien we nog een prijs onder de $10.000? Lees meer in dit artikel!

Aller eerst is het belangrijk om naar het grotere plaatje te kijken. Hiervoor gebruik ik de wekelijkse tijds frame.

>> Praat mee in onze crypto chatroom <<

Wat je ziet is dat we na lange tijd in een range te hebben bewogen (zie witte box) naar boven zijn uitgebroken. Het is belangrijk dat wanneer er een uitbraak naar boven plaats vind dit een nieuwe top wordt. Dit is ook gebeurt zoals je ziet bij de rode pijl.

Vervolgens zijn we weer omlaag gegaan en hebben we de bovenkant van de oude range getest (zie onderste oranje lijn).

Het is nu belangrijk om een higher high neer te zetten. Dat betekent dat de koers nu hoger moet komen dan de vorige top (zie rode pijl)

Je ziet dat dit tot heden nog niet is gelukt (groene pijl) Het kan nu 2 kanten op. Of we gaan hoger dan de vorige top en de Bitcoin koers zoekt de $12.000 op of we gaan weer een stukje naar beneden. Aangezien de top van de oude range al een keer getest is, is de kans groot dat we naar de start van de vorige stijging gaan en die ligt op $9.200 (zie blauwe lijn)

Voor alsnog ziet Bitcoin er erg positief!

Dagelijkse timeframe Bitcoin

Aangezien we nog geen higher high hebben neer gezet is het belangrijk om te zien wat er nu gebeurt. Daarom zoom ik even in op de dagelijkse tijds frame.

Je ziet hier nogmaals dat we niet hoger zijn gekomen dan de laatste top die Bitcoin heeft neergezet.

Het zie er naar uit dat de koers wat lager zal uitvallen de komende dagen aangezien het voor alsnog geen hogere top heeft kunnen maken.

De eerste levels die nu belangrijk zijn om vast te houden zijn de groenen lijnen die ik heb getekend. Dat is het $11.100 level en het $10.400 level. Mocht de Bitcoin koers support vinden op $10.400 is de kans groot dat we daarna vervolgens toch een nieuwe higher high gaan neer zetten.

Mocht de koers de onderste oranje lijn verliezen dan is er pas reden voor paniek en zullen we terug vallen naar het $9.200 leven (blauwe lijn), maar daar zijn we voorlopig nog niet.

Conclusie:

Voor alsnog ziet het er heel positief uit. Zolang Bitcoin de onderste oranje lijn weet vast te houden is er nog niks aan de hand en is de kans groot dat we naar de $12.000 en hoger gaan. Mocht Bitcoin dit level wel verliezen dan is de kans groter dat we terug dalen richting $9200.