Komt er nog een mooi instapmoment voor Bitcoin?

Bitcoin laat hele mooie stijgingen zien en vele mensen speculeren over een komende bullrun. In deze post bespreken we of er nog een mooi instapmoment komt tussen deze hevige prijsstijgingen.

Weerstand op dagelijkse timeframe

Op de dagelijkse timeframe zien we dat Bitcoin een weerstand tussen prijsrange $13100 en $13300 nadert. Dit is een weerstand waar vanaf Bitcoin de vorige keer een consolidatie periode inging en op de een na laatste keer een flinke dump maakte.

In de vorige post is te lezen dat het gezond is voor de Bitcoin koers om een consolidatie boven $11800 te maken. Aangezien we nu een belangrijke weerstand naderen kan de koers dit scenario zomaar uit gaan spelen. In dat geval komt er dus nog een beter instapmoment dan waar Bitcoin nu voor wordt verhandeld.

Maakt de koers geen consolidatie maar een dump vanaf deze weerstand? Dan komt er zeker nog een beter instapmoment voor Bitcoin en heb je een mooie kans om in de dip bij te kopen.

Bitcoin

Tweede scenario

Het kan ook zo zijn dat Bitcoin zijn uptrend nu volledig doorpakt naar de volgende omhooglopende weerstand. Deze weerstand ligt iets steiler en kan onderdeel worden van een derde bounce.

Op de onderstaande foto zien we dat Bitcoin nu in een grotere channel beweegt en het al twee keer de bovenkant hiervan heeft aangetikt. Vaak wilt het zo zijn dat Bitcoin een derde keer de bovenkant van een channel wilt aantikken waarna het vervolgens weer terug daalt naar de onderkant van de channel.

Mocht Bitcoin vanaf zijn huidige prijs (tijdens schrijven $12995) doorstijgen over de weerstand op bovenstaande foto? Dan kan het een retrace krijgen tussen prijsrange $14200 $14400. Vervolgens zal het terugzakken naar circa $12800 (rode lijn) waarop je dus nog lager in kan kopen dan de huidige prijs van Bitcoin.

Als dit scenario zich uitspeelt is dat ook bullish voor de langere termijn aangezien Bitcoin dan ook een consolidatie maakt boven $11800.

Bitcoin koers

Disclaimer: Dit artikel is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling tot aan- of verkopen van cryptocurrencies. Het handelen in digitale valuta brengt een significant risico met zich mee en is op eigen risico. De content die wij aanbieden is slechts voor amuserende doeleinden.