September 9

Inspelen op bodems binnen een stijgende markt | Daytrading

0  comments

In de bovenstaande video leggen we uit hoe je inspeelt op een komende stijgende markt. We willen een positie altijd zo laag mogelijk inkopen, het liefst op de bodem. Met deze unieke truck zal je vaak exact op de bodem kunnen inkopen. 

Liever lezen? Lees dan de onderstaande tekst. Let op, de video is uitgebreider. 

Stap 1 voorbereiding: 

Voordat je überhaupt kunt inspelen op een stijgende markt moet je een account hebben bij een exchange. De exchange waarop wij handelen in crypto is Bybit.

Stap 2: De juiste koers

Voordat we een bodem kunnen vinden moet de markt bewegen in een stijgende markt met ups- en downs. Dat ziet er zo uit: 

daytraden stap 1

Wanneer de markt namelijk in ups-en downs beweegt heb je vaak de kans om een positie in te kopen op een 'down' in te profiteren in de volgende wave omhoog. 

Stap 3: De RSI indicator

Het eerste voorbeeld dat we laten zien is gebaseerd op de RSI indicator. De RSI indicator laat de gemiddelde interesse in een markt zien met een simpele lijn. 

Wanneer de RSI de gemiddelde interesse in een markt laat zien, is het mogelijk dat de prijs zelf aan het zakken is maar de gemiddelde interesse nog steeds stijgt. Wanneer de prijs zelf daalt en de RSI stijgt, kunnen we spreken van een bullish divergence.

Een bullish divergence betekent eigenlijk dat de RSI hogere bodems maakt en de koers zelf lagere bodems maakt. Een bullish divergence komt vaak voor in een bodem van een pullback tijdens een grotere trend. En dat is exact wat we willen zien want met deze informatie kunnen we gunstig en goedkoop een omhoog positie openen omdat de prijs aan het dalen is maar de interesse stijgt.

Met deze informatie kan je 9 van de 10 keer weten dat de bodem van een pullback aan zijn einde komt en je posities bijna kan gaan inkopen.

bullish divergence

Stap 4: De breakout

Wat ik altijd duidelijk maak is dat geen een winstgevende trader zijn vermogen op een positie zet met maar 1 confirmatie. In dit geval is de confirmatie dat de RSI een stijgende interesse laat zien wanneer de markt zelf daalt, maar dat is niet genoeg. Een winstgevende trader wilt op zijn minst 2 confirmaties zien voordat hij of zij een positie opent. Dus, op dit moment moeten we nog opzoek naar een andere confirmatie voordat we kunnen profiteren van de volgende stijging omhoog.

Waar ik persoonlijk naar kijk als tweede confirmatie is een breakout. Een breakout betekent dat de prijs uitbreekt over een belangrijke trendlijn of weerstand. Hier op de koers zie je dat ik een trendlijn over de toppen van de pullback kan plaatsen.

breakout

Nadat de RSI een bullish divergence liet zien, maakte de koers zelf een breakout over een belangrijke trendlijn wat liet zien dat veel andere kopers ook weer een positie inkochten. En dat is het perfecte moment om in een positie te stappen. Zoals je ziet steeg de markt direct door na de breakout.

Stijging

Stap 5: Samenvatting

Dus nog even een samenvatting van dit voorbeeld. Het is belangrijk om eerst een bullish divergence te vinden op de koers. Daarna moet je wachten voor een breakout over een belangrijk level voordat je een positie kan inkopen waarmee je in de volgende stijging profiteert.


Ook interessant:

>