Hoe werkt handelen op Binance? | Van A tot Z

Handelen op Binance kan voor beginners als moeilijk worden ervaren. In praktijk is het echter maar een simpele handeling. Laten we er meteen induiken. 

Hoe handelen op Binance?

Wanneer u nieuw bent op Binance is het altijd handig om even een snelle algemene tour te doen. Weten hoe u een positie opent of een order plaatst is belangrijk, maar weten wat alles precies inhoudt minstens net zo. 

Onderstaand ziet u een foto van Binance futures. Binance futures is een populaire handelsplek binnen Binance. Handelen op Binance kunt u doen op de traditionele manier (wanneer u een cryptovaluta koopt bezit u deze ook echt) oop een 'futures' manier (wanneer u een positie opent bezit u eenvoudige contracten en geen cryptocurrencies). 

Traditioneel handelen is meer weggelegd voor investeerders en Binance futures handelen is meer weggelegd voor actieve daytraders. 

Aangezien er door deze enorme crypto hype veel nieuwe traders op de markt komen bespreken we eerst het traden op Binance futures. 

Join onze Telegram voor up-to-date koersupdates!

hoe handelen op binance

Algemene informatie handelen op Binance futures

Op de bovenstaande foto ziet u de interface van Binance futures. We hebben de belangrijkste dingen gemarkeerd met een blauwe cirkel met daarin rode nummers. 

We beginnen linksboven met de 1. 

  1.  We zien hier dat we handelen op Binance futures
     
  2.  In dit vakje kan u kiezen in welke cryptovaluta u wilt handelen. Standaard staat deze op BTC (Bitcoin). Wanneer u hier op drukt verschijnt er een complete lijst met cryptovaluta's. 

  3.  Hier kan u aanvinken op welke tijdsframe u wilt handelen. Het laagste wat u kan kiezen is 1 minuut oplopend tot 1 maand. Onder '3' ziet u de huidige koers. De hele koers bestaat uit kleine barretjes (ook wel candles genoemd) en stel dat u de 1 minuten timeframe kiest staat 1 'candle' voor 1 minuut. 

  4. Binnen Binance futures kan u op 2 verschillende manieren traden. Dit is op de 'isolated' variant en op de 'cross' variant. Isolated betekent dat u nooit meer kan verliezen dan uw oorspronkelijke positiegrootte, dus investering. Traden op de cross variant betekent dat u boven de -100% in het verlies kan komen te staan en de positie open blijft met het geld dat u nog beschikbaar heeft op uw Binance futures wallet. In de schulden kan u met Binance futures NOOIT komen. Het is alleen verstandig om te kijken in welke variant u wilt handelen wanneer u altijd vermogen heeft op de Binance futures wallet. Wanneer u met isolated handelt sluit een positie altijd automatisch af wanneer deze -100% komt te staan. Uiteraard kan u ten alle tijden zelf de positie eerder sluiten.  

  5. Dit is de leverage. Hier kan u kiezen met hoeveel leverage u een positie wilt openen. Weet u niet wat futures trading (ook wel leverage trading) inhoudelijk betekent? Bekijk dan deze post

  6.  Dit is uw beschikbare vermogen uit uw Binance futures wallet.

Wist u dat onze analisten in- en verkoop signalen doorsturen op Binance futures via het PREMIUM abonnement? Probeer het 14 dagen gratis!

Handelen op Binance futures: Een trade openen

Nu u de basis setup weet is het tijd om door te gaan naar het openen van een eerste trade. Bekijk de onderstaande foto eens. 

Hoe handelen op Binance 2

Voordat u een positie opent is het van belang dat u kiest (in de bovenste blauwe cirkel) op welke manier u dit doet. U heeft 2 keuzes. 

  1.  Een positie openen via de 'Limit' variant.

  2.  Een positie openen via de 'market' variant.

Een positie openen via de limit variant wordt als de moeilijkere manier ervaren. Dit komt omdat u zelf moet invoeren voor welke prijs u een bepaalde cryptovaluta wilt kopen. Via de market variant koopt u een cryptovaluta altijd automatisch en snel voor de huidige prijs. Laten we voor nu doorgaan met de market variant. 

Join onze Telegram voor up-to-date koersupdates!

Bij de onderste blauwe cirkel ziet u een balk. Sleep deze naar rechts en bepaal hoeveel u wilt investeren. Naarmate u het balkje versleept des-te-meer u investering zal zijn zoals u ziet op de onderstaande foto. 

Hoe werkt handelen op binance

Ok√©, we gaan door naar stap 3. 

Op de onderstaande foto ziet u dat ik TP/SL heb aangevinkt (onder het balkje waar u uw investering bepaalt). Door deze tool kan ik eenvoudig direct een stop loss en take profit target plaatsen. 

Een stop loss is een punt waarop u uit de trade zal gaan met verlies om grotere verliezen te voorkomen. En een take profit target is een punt waarop u de trade met winst wilt uitbetalen. 

hoe werk handelen op binance - positie openen

Nadat u heeft besloten op welke punten u weer wilt verkopen is het tijd om de positie te openen. Ik druk vervolgens op de groene knop onder de TP/SL en de LONG positie wordt geopend. 

Heeft u nog geen Binance futures account? Een aanmaken kan hier. Heeft u wel Binance maar nog geen Binance futures account wallet? Vul dan de code 'Digitaalgoud' in voor 10% korting op uw fees.

Wilt u niet handelen met de market variant en in plaats daarvan nog even wachten tot de prijs tot een bepaald punt is gezakt/gestegen alvorens u instapt? Leest u dan verder. 

Een trade openen met de limit variant

Op de onderstaande foto kan u zien dat ik in de bovenste blauwe cirkel dit keer niet op market heb gedrukt maar op limit.

handelen op binance limit order

Het grootste verschil hiertussen in nogmaals dat u zelf invult voor welke prijs u wilt kopen (bij de rode pijl). Het kan dus zijn dat u nog even wacht op een 5% daling voordat u wilt instappen. Wanneer de markt nu 5% zakt opent u automatisch een positie.

Voor de rest werkt het proces exact hetzelfde.

Vergeet u niet een kijkje te nemen bij onze PREMIUM service?

Short traden op Binance

De reden dat Binance futures zo populair is, is omdat u ook de mogelijkheid heeft om 'short' te handelen.

Short handelen betekent eigenlijk dat u tegen de markt ingaat en exact dezelfde winsten kan maken als dat wanneer de markt zou stijgen. Het openen van een short trade werkt exact hetzelfde als het openen van een long trade echter aan het eind drukt u niet op BUY/LONG maar op SELL/SHORT. Let er wel op dat u nu bij TP/SL de stop loss juist boven de huidige prijs plaatst en een take profit onder de huidige prijs. Dit aangezien u nu juist winst maakt wanneer de markt daalt.

Een traditionele positie openen op Binance

In tegen stelling tot Binance futures kan u uiteraard ook tradtioneel een positie openen op Binance. In dit geval koopt u ook daadwerkelijk echt de cryptovaluta waarin u handelt. 

In feite werkt dit proces exact hetzelfde. Waar u echter op moet letten is dat u in sommige gevallen geen USDT in uw wallet beschikbaar moet hebben maar Bitcoin. 

Op de onderstaande foto ziet u hetzelfde aankoopschema in de blauwe cirkel. Echter nu heb ik geen totale USDT balans maar Bitcoin. 

Handelen op binance spot

PROBEER CRYPTOTARGETS PREMIUM 14 DAGEN GRATIS!

VERSLA DE MARKT MET PROFESSIONELE IN- EN VERKOOP SIGNALEN!