Hoe lukte het Satoshi Nakamoto om anoniem te blijven? (de maker van Bitcoin)

Wie de maker is van 's werelds eerste succesvolle blockchain-netwerk (Bitcoin) is een raadsel geweest sinds de mysterieuze uitvinder de whitepaper meer dan 12 jaar geleden uitbracht.

Interessant is dat Satoshi Nakamoto 25 maanden en 13 dagen in het openbaar aan het Bitcoin-project heeft gewerkt, terwijl hij volledig anoniem kon blijven.

PROBEER CRYPTOTARGETS PREMIUM 14 DAGEN GRATIS!

VERSLA DE MARKT MET PROFESSIONELE IN- EN VERKOOP SIGNALEN!

Wat het publiek weet over Satoshi Nakamoto is anders dan wat wordt aangenomen

Satoshi Nakamoto is een zeer interessant mysterie en is de uitvinder van de technologische revolutie die werd opgeroepen door de geboorte van het Bitcoin-netwerk.

We weten niet veel over Satoshi, behalve wat de maker het publiek vertelde terwijl hij / zij of zij in de buurt waren. Satoshi Nakamoto slaagde erin anoniem te blijven, terwijl hij de whitepaper van het Bitcoin uitbracht, het netwerk een vliegende start gaf en zelfs met ontwikkelingsbijdragers omging.

Vreemd, want Satoshi blijft tot op de dag van vandaag anoniem.

Er zijn harde feiten die we over Satoshi weten, en veel dingen nemen we eenvoudig aan. Er wordt bijvoorbeeld aangenomen dat de uitvinder van Bitcoin afgelopen 5 april 46 jaar oud is geworden. Maar die datum is natuurlijk alleen als dat de legitieme leeftijd van Satoshi Nakamoto is.

Sastoshi nakamoto 2

Het punt is dat Satoshi de hele tijd onbekend bleef, en tot op de dag van vandaag geloven mensen dat de uitvinder voorgoed is verdwenen of mogelijk dood is. Als Satoshi nog leeft, is de maker van Bitcoin een van de rijkste individuen die er tegenwoordig zijn, omdat wordt geschat dat de uitvinder 1 miljoen BTC bezit.

Natuurlijk is het geschatte aantal munten dat Satoshi vasthoudt ook onbekend, en we weten echt niet of de maker nog steeds toegang heeft tot de sleutels. Wat we zeker weten, is dat Satoshi uitzonderlijk anoniem was. Onlangs publiceerde de redacteur van Bitcoin Magazine, Pete Rizzo, een uitgebreid rapport over het vermeende laatste bericht dat Satoshi op 26 april 2011 had verzonden en de laatste dagen van de maker in de publieke belangstelling.

Hoe bleef Satoshi Nakamoto anoniem? De maker van Bitcoin gebruikte een VPN, Tor, anonieme domeinregistratie, anonieme e-mail

Een van de grootste vragen die mensen vaak stellen, is: hoe bleef Satoshi Nakamoto anoniem? Welnu, Satoshi heeft een groot aantal dingen gedaan om privé te blijven, zoals het niet onthullen van zijn echte naam en identiteit, en ervoor kiezen om een pseudonieme Japanse achternaam genaamd 'Satoshi Nakamoto' te gebruiken.

De uitvinder van Bitcoin koos er verder voor om om te gaan met mensen die privacy erg respecteerden, en de maker deed meteen een beroep op de libertaire mentaliteit. De introductie van Bitcoin was perfect getimed na de financiële crisis van 2008 die de wereld schokte.

In een aantal posts op sociale media op Reddit en bitcointalk.org wordt aangenomen dat Satoshi een virtueel privénetwerk (VPN) en zelfs Tor gebruikte. Nakamoto had eerder over Tor gesproken en vertelde het publiek dat het een goede manier was om te verdoezelen waar een bitcoin-transactie vandaan kwam.

Satoshi nakamoto

In een gearchiveerd Reddit-bericht dat zeven jaar geleden werd gepubliceerd, legt een Redditor uit hoe Satoshi ook domeinen anoniem registreerde. De persoon zei dat er mogelijk een zwak punt is in de manier waarop Satoshi Nakamoto zich registreerde bij anonymousspeech.com.

“Op dat moment bestond bitcoin echter niet, dus moest hij ofwel een bankoverschrijving doen met Western Union, Paypal gebruiken, een bankoverschrijving gebruiken of een cheque sturen. Zodat ze kunnen weten wie hij is, ”zei het nu verwijderde account.

Naast Tor en een VPN, wordt ook aangenomen dat Satoshi Nakamoto een aantal andere ideeën heeft gebruikt om zijn identiteit te verbergen. Nakamoto maakte gebruik van zaken als een gratis hostingbedrijf, gratis webmail en ook anonieme webmail.

“Sommige mensen hebben gekeken naar de tijdstempels op zijn Sourceforge-commits en mail- en forumberichten om de locatie te raden. Niets is echt definitief, 'benadrukt de opmerking van het verwijderde account van zeven jaar geleden.

Hoewel zijn pogingen om anoniem te blijven niet kogelvrij zijn, zijn ze extreem. Hij had duidelijk reden om niet gevonden te willen worden. Redenen die verder gaan dan het breder aantrekkelijk maken van een idee door niet-attributie.

Waarom bleef Satoshi anoniem? Was het omdat Bitcoin de uitvinder in gevaar bracht? Of misschien de mogelijkheid van overlijden of gevangenisstraf?

De redenen waarom Satoshi Nakamoto ervoor koos anoniem te blijven, worden ook verondersteld en onbekend. Mensen denken voornamelijk dat het voor de eigen veiligheid van de uitvinder was. De uitvinder van een technologie die bedrijfscontrole, manipulatie door de overheid en werk boven en onder het huidige monetaire systeem kan omzeilen, heeft Nakamoto buitengewoon beroemd gemaakt.

Mensen jagen al heel lang op Nakamoto en sommige mensen hebben zelfs bij vele gelegenheden beweerd de uitvinder van Bitcoin te zijn.

Hoewel, geen van hen is erin geslaagd te bewijzen dat ze Satoshi Nakamoto zijn, ook al hebben enkelen ongelooflijk hun best gedaan om dat te doen. Satoshi's eerste jaren van anonimiteit hebben ervoor gezorgd dat mensen sterk twijfelen aan onstuimige individuen die er alles aan doen om te bewijzen dat ze het protocol hebben gemaakt.

Dus hoe is Satoshi Nakamoto al die jaren anoniem gebleven? Welnu, de uitvinder was niet alleen slim in het ontwerpen van het protocol, maar was ook slim genoeg om gebruik te maken van geweldige operationele beveiliging (opsec) terwijl hij in de openbaarheid bleef.

Satoshi Nakamoto heeft veel tools toegepast en ingezet die zijn / haar of hun identiteit een volledig geheim hielden dat de tand des tijds heeft geduurd. Een ding dat mensen aannemen is dat nadat Satoshi afscheid nam tussen december 2010 en de schijnbare e-mail van april in 2011, het heel goed mogelijk is dat Nakamoto is overleden en anoniem blijft vanwege zijn overlijden.

Sommigen nemen bijvoorbeeld aan dat Satoshi de inmiddels overleden Hal Finney had kunnen zijn. Anderen hebben gewezen op het criminele meesterbrein Paul Le Roux, die in de gevangenis zit en niet met het publiek kan communiceren, ook al was hij op een anonieme manier Satoshi.

Hoe het ook zij, Satoshi verdient veel lof voor het maken van Bitcoin, maar ook omdat hij meer dan 12 jaar anoniem kan blijven als de uitvinder nog leeft.

PROBEER CRYPTOTARGETS PREMIUM 14 DAGEN GRATIS!

VERSLA DE MARKT MET PROFESSIONELE IN- EN VERKOOP SIGNALEN!