Hoe koopt u crypto in Nederland?

Een cryptocurrency (of "crypto") is een digitale valuta die kan worden gebruikt om goederen en diensten te kopen, maar die gebruik maakt van een online grootboek met sterke cryptografie om online transacties te beveiligen.

Veel van de belangstelling voor deze ongereguleerde valuta's is gericht op handel met winstoogmerk, waarbij speculanten de prijzen soms de hoogte in jagen.

Cryptocurrencies zijn de laatste paar jaar behoorlijk onderwerp van intense discussie geweest. Hoe vaak hebben we niet verhalen gehoord van mensen die 's nachts miljonair werden en tegelijkertijd verhalen van mensen die honderdduizenden dollars verloren in de hoop om snel geld te verdienen?

Koop Cryptovaluta met IDEAL 

Waarom zijn cryptocurrencies zo populair?

Cryptocurrencies spreken hun aanhangers om verschillende redenen aan. Hier zijn enkele van de meest populaire:

 • Aanhangers zien cryptocurrencies zoals Bitcoin als de valuta van de toekomst en racen om ze nu te kopen, vermoedelijk voordat ze meer waard worden.

 • Sommige voorstanders vinden het prettig dat cryptocurrencies centrale banken ontheffen van het beheer van de geldvoorraad, aangezien deze banken na verloop van tijd de neiging hebben om de waarde van geld te verminderen via inflatie.

 • Andere voorstanders houden van de technologie achter cryptocurrencies, de blockchain, omdat het een gedecentraliseerd verwerkings- en registratiesysteem is en veiliger kan zijn dan traditionele betalingssystemen.

 • Sommige speculanten houden van cryptocurrencies omdat ze in waarde stijgen en hebben geen belang bij de aanvaarding op lange termijn van de munten als een manier om geld te verplaatsen.

Zijn cryptocurrencies een goede investering?

Cryptocurrencies kunnen in waarde stijgen, maar veel beleggers zien ze als louter speculaties, niet als echte investeringen. De reden? Net als echte valuta's genereren cryptocurrencies geen cashflow, dus om winst te maken, moet iemand meer voor de valuta betalen dan u.

Dat is wat men noemt "de grotere dwaas" theorie van investeren. Zet dat eens af tegen een goed geleid bedrijf, dat zijn waarde in de loop van de tijd verhoogt door de winstgevendheid en cashflow van de operatie te laten groeien.

Voor degenen die cryptocurrencies zoals Bitcoin als de valuta van de toekomst zien, moet worden opgemerkt dat een valuta stabiliteit nodig heeft, zodat handelaren en consumenten kunnen bepalen wat een eerlijke prijs is voor goederen. Bitcoin en andere cryptocurrencies zijn gedurende een groot deel van hun geschiedenis allesbehalve stabiel geweest.

Als bitcoins in de toekomst misschien veel meer waard worden, zullen mensen ze vandaag minder snel uitgeven en in omloop brengen, waardoor ze minder levensvatbaar worden als valuta. Waarom een bitcoin uitgeven als hij volgend jaar drie keer zoveel waard kan zijn?

Wanneer moet ik Bitcoins kopen?

Een van de belangrijkste vragen die mensen stellen is "Is dit het juiste moment om Bitcoin te kopen?"

Het probleem is dat er geen goed antwoord is op deze vraag en dat het echt afhangt van de reden waarom u Bitcoins koopt.

Als u wilt handelen in Bitcoins (d.w.z. laag kopen en hoog verkopen) en u zit er in voor de winst op korte termijn, dan zult u waarschijnlijk vertrouwd moeten raken met verschillende Bitcoin-handelstechnieken en de markt moeten proberen te timen.

Er is geen algemene regel wanneer u cryptocurrencies moet kopen. Meestal is het geen goed idee om in te kopen op het hoogtepunt van een zeepbel..

Vang nooit een vallend mes, zoals de wijsheid van de handelaar zegt. Het beste moment kan zijn wanneer de prijs stabiel is op een relatief laag niveau.

De kunst van het handelen is om te bepalen wanneer een crypto zich in de bubbel-modus bevindt en wanneer het de bodem heeft bereikt na een val. Wat achteraf gemakkelijk te zeggen is, is in het heden een moeilijke vraag, die nooit met absolute zekerheid kan worden beantwoord.

Soms begint een munt te stijgen, en nadat het een markering passeert, waarvan iedereen denkt dat dit de piek van een bubbel moet zijn, begint de echte rally pas.

Koop Cryptovaluta met IDEAL 

Waar is de beste plaats om Bitcoin te kopen?

Ongeacht het platform dat u kiest, het belangrijkste is dat u tevreden bent met uw prijs en dat u een betrouwbare dienst heeft gevonden om uw zaken af te handelen. Een van de meest betrouwbare Nederlandse Bitcoin platformen is Bitvavo of Bitcoin Meester.

Hoe kunt u crypto kopen?

Sommige cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, kunnen met Euro's worden gekocht, terwijl andere vereisen dat u met bitcoins of een andere cryptocurrency betaalt.

Om cryptocurrencies te kopen, heeft u een "portemonnee" nodig, een online app die uw valuta kan bewaren. Over het algemeen maakt u een account aan op een beurs zoals Bitvavo, en vervolgens kunt u echt geld overmaken om cryptocurrencies zoals Bitcoin of Ethereum te kopen.

Bitcoinmeester broker

Is een in Nederland gevestigd platform. Dit is enorm handig voor als u start, omdat het bedrijf een Nederlandstalige helpdesk aanbied. Deze kunnen u per e-mail, chat of per telefoon helpen. Bij het bedrijf kunt u snel en gemakkelijk een account aanmaken waarmee u crypto kunt kopen.

Het platform zorgt ervoor dat uw digitale valuta direct zichtbaar is op het account. Ook betalen zij dezelfde dag nog uit als u het geld wilt laten storten op uw bankrekening.

Hoe werkt het? U maakt een account aan bij het bedrijf. Vervolgens kunt u geld storten op dit account (dit kan met iDeal). Hierna kunt u gelijk bitcoins en cryptovaluta kopen.

Op de site van het platform kunt u een overzicht vinden met alle koersen van de coins. Voor meer informatie kijk dan op: bitcoinmeester.nl. Voor contact met het bedrijf kunt u mailen naar helpdensk@bitcoinmeester.nl of bellen naar 0850076000.

Bitvavo Broker

Bitvavo is een Nederlands platform waar u een account kunt aanmaken om gelijk in de cryptomarkt te stappen. Bitvavo staat bekent als een van de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.

Het bedrijf heeft 8 verschillende betaalmethodes waaronder iDeal. En vraagt slechts 0,25% handelskosten.

Het platform heeft een eenvoudige interface voor mensen die beginnend zijn en een geavanceerde interface voor de ervaren traders. Dit maakt het bedrijf toegankelijk voor alle gebruikers.

Een account maken op dit platform is eenvoudig.  U kunt deze gratis aanmaken waarna u valuta kunt verhandelen, verzenden, ontvangen en bewaren. U kunt uw wallet inzien op zowel uw telefoon als uw desktop. Vervolgens maakt u geld over en kunt u gaan beginnen.

Voor meer informatie over dit platform kijk dan op: bitvavo.com. U kunt het bedrijf bereiken via de email: support@bitvavo.com of compiance@bitvavo.com.

Binance Exchange

Binance is één van de bekendste crypto tradingplatforms ter wererld. Het platfrom wordt vaak gebruikt omdat het heel simpel werkt en de transactiekosten laag zijn.

Het spreekt eigenlijk allemaal voor zich. Het is wel handig als je al wat ervaring hebt met het platform, omdat het voor beginners wat onwennig kan zijn.

Het voordeel van Binance vergeleken met andere platforms is dat de transactiekosten zo laag zijn. Wil je ook crypto kopen via Binance, bekijk dan hun website: binance.com

Koop Cryptovaluta met IDEAL 

Waarom zou u in crypto moeten stappen?

 • Onafhankelijk alternatief: Nu grote vermogensbeleggers een beurscrash in 2022 voorspellen, kunnen cryptocurrencies een veiliger alternatief zijn voor meer traditionele beleggingsoplossingen.

Er bestaan tegenstrijdige theorieën over hoe cryptocurrencies zich zouden gedragen in het geval van een crash - ze zijn immers ontstaan na de crash van 2008 (en als reactie daarop).

 Sommige experts geloven dat ze zullen floreren, terwijl pessimisten voorspellen dat ze negatief zullen worden beïnvloed, net als al het andere.

 • Uw geld is van u alleen: Cryptocurrencies biedt u een niveau van onafhankelijkheid dat onmogelijk is met andere middelen. Wanneer u uw geld op een bank bewaart, bent u overgeleverd aan de genade van andere mensen en organisaties.

Op elk moment kunt u toegang tot het geld dat rechtmatig van u is, worden beperkt of gesloten door de bank buiten de overheidsstructuren om. De bank kan worden beroofd of failliet gaan.

Met cryptocurrencies is uw geld alleen van u en blijft het voor altijd van u. U bent niet afhankelijk van financiële instellingen om het te bewaren of over te dragen. U hoeft hun exorbitante kosten niet te betalen.

Op lange termijn kan dit de basis worden van een echte open en gedecentraliseerde economie. Door nu te investeren, kunt u in de voorhoede van dit alles staan.

 • Hoge liquiditeit: Een van de belangrijkste kenmerken van een activum is zijn liquiditeit - dat wil zeggen, hoe gemakkelijk het is om het te kopen of verkopen tegen een prijs die dicht bij de marktkoers ligt.

Door hun aard hebben cryptocurrencies een zeer hoge liquiditeit - u kunt ze snel en gemakkelijk kopen en verkopen, en de technologische organisatie van handelsplatformen maakt het gebruik van een grote verscheidenheid aan tools en tactieken mogelijk, zoals limietorders (geautomatiseerde koop en verkoop tegen een bepaalde prijs) en algoritmegebaseerde handel.

Wees tevreden met het nemen van berekende risico's

Omdat de volatiliteit van cryptocurrencies die van alle andere beleggingsklassen ver overtreft, zijn ze geen normale investering. Bovendien is er altijd het risico dat uw land de handel en uitwisseling van cryptocurrencies verbiedt.

Als dat het geval is, dan moet u er vrede mee nemen dat u uw crypto-activa niet liquideert. Dus, de belangrijke takeaway hier is om alleen zoveel geld te riskeren als u uw kunt veroorloven.

Vergeet niet dat er andere munten zijn

Tot eind 2016 was Bitcoin dé cryptocurrency, en er was niet veel naast. Als u wilde investeren in het succes van cryptocurrencies, kocht u Bitcoin. Punt uit. Andere cryptocurrencies - "Altcoins" genoemd - waren slechts penny stocks op schimmige online-markten, meestal gebruikt om de GPU's van mijnwerkers aan de praat te houden, de prijs op te pompen en de coins te dumpen.

Dit is echter veranderd. Hoewel Bitcoin nog steeds de dominante cryptocurrency is, is zijn aandeel in de hele cryptomarkt in 2017 snel gedaald van 90 naar ongeveer 40 procent, en het zit rond de 50 procent vanaf september 2018.

Daar zijn verschillende redenen voor. Hoewel Bitcoin de onbetwiste koning van de cryptocurrencies blijft, hebben veel mensen het toekomstige nut ervan in twijfel getrokken. Ten eerste kwamen er nieuwe en opwindende cryptocurrencies uit, ten tweede had Bitcoin te kampen met ernstige prestatieproblemen en het leek erop dat de Bitcoin-gemeenschap dit probleem nog lang niet had opgelost.

Vooral het probleem van de blokgrootte was een groot twistpunt in de gemeenschap, wat uiteindelijk leidde tot de oprichting van Bitcoin cash en de opsplitsing van de gemeenschap.

Hoe voorkomt u dat u word opgelicht?

Zoek eerst de namen van de teamleden op Google. Meestal moeten ze een LinkedIn-profiel hebben. Doe een snelle zoekactie en kom meer te weten over de teamleden. Stel uzelf de volgende vragen:

 • Zijn ze eerder betrokken geweest bij een succesvolle ICO-onderneming?
 • Zijn ze betrokken geweest bij een gerenommeerd bedrijf (Google, Deloitte, enz.)?
 • Zijn ze aanbevolen of gesteund door bekende mensen?

Het maakt niet uit als u overkomt als een stalker. U moet dit werk doen om te voorkomen dat u later uw tijd en middelen verspilt.

Ten tweede, moet u zoeken naar de foto's van de teamleden op Google. De reden hiervoor is opnieuw tweeledig.

 • Ten eerste wilt u er zeker van zijn dat u niet wordt "gekatfist". Dat wil zeggen dat ze geen foto's van willekeurige beroemdheden of stockfoto's op hun teamsite zetten.
 • Ten tweede kan het zijn dat de persoon dezelfde foto op verschillende websites en projecten gebruikt. Het zal u dus een goed idee geven of de persoon echt bestaat of niet en, als dat zo is, waar hij bij betrokken is.
 • Hoe moet u cryptocurrencies opslaan?


  Goed, u hebt dus uw cryptocurrencies gekocht, waar moet u ze precies opslaan? Nou eerst en vooral houd ze uit de Exchange!
  Er is absoluut geen manier dat u uw munten moet behouden in een uitwisseling. Er is een lange geschiedenis van hacks en faillissementen in cryptocurrency markten, de meest bekende de hack van Mt. Gox, die honderden miljoenen dollars van klanten opzoog.
  Dat gezegd hebbende, niet alle exchange wallets zijn riskant.

  Voor mensen in de EU geniet Bitvavo bijvoorbeeld een sterk vertrouwensniveau. De beurs werkt sinds 2017 zonder verlies van geld van klanten, de eigenaars zijn goed bekend in de Nederlandse, Duitse en Europese gemeenschap, en een jaarlijkse controle door een extern bedrijf controleert of alle munten beschikbaar zijn.

  De beste crypto’s van het moment

  Dit zijn zeven van de beste crypto's op de markt. Het is al meer dan een decennium geleden dat de mysterieuze Satoshi Nakamoto Bitcoin creëerde, de eerste en veruit populairste vorm van cryptocurrency ter wereld.

  Zie hieronder de top 7 crypto’s van het moment:

  • Bitcoin
  • Bitcoin Cash
  • Litecoin
  • Ethereum
  • Munt Binance
  • Tron
  • Chainlink

Koop Cryptovaluta met IDEAL