Het risico van de signalen premium

Traden op de cryptomarkt is zeer risicovol. 

Daarom is het dus ook noodzakelijk dat je begrijpt wat je doet en niet simpelweg de signalen van de analisten opvolgt met al je vermogen. Ten eerste, trade enkel met vermogen dat je bereid bent om te verliezen zodat je NOOIT voor onverwachtse financiële problemen of frustratie komt te staan. In deze blog delen we enkele handige tips over het traden op de crypto markt

Het is belangrijk dat je NOOIT all in gaat op een trade en dat je in tegen stelling tot dat een verhouding probeert te vinden waarmee je op de signalen een goede winst kan behalen zonder dat je een te groot deel van je vermogen investeert of dat je een te hoge leverage gebruikt. Denk aan maximaal 5/10% van je totaal balans en probeer de leverage niet zo danig hoog te houden dat je bij een verliesgevend signaal de totale investering per signaal kan verliezen. Wanneer je altijd de leverage hanteert die bij het signaal verschijnt zal je nooit de totale investering verliezen wanneer dit signaal een verliesgevend signaal is. Onze analisten traden standaard met tussen de 5x en 20x leverage en zullen op basis daarvan nooit meer dan 100% riskeren op een trade. Met een leverage van 20x of minder zijn dat dus nooit 5 officiële procenten. 

Stel, je hebt een balans van $2000 en je investeert hiervan 5% dus $100 per signaal. Een gemiddelde stop loss bedraagt - 25% wat betekent dat je 25$ verliest. Op basis hiervan kan je wel 80x ($2000/25$) achter elkaar een verliesgevend signaal meepakken zonder alles te verliezen. Stel dat je nu een eigen leverage hanteert en in plaats van de 10x die bij het signaal verschijnt je toch 100x wilt gebruiken. In dat geval kan je nog maar 8x achter elkaar verliezen voordat je hele vermogen op is. 

In de crypto markt moet je altijd andersom denken. Je kijkt tijdens het traden niet naar de winsten maar naar de verliezen. Beperk je namelijk jouw verliezen? Dan komen de winsten vanzelf. 

Start daarom ook rustig met de signalen. Probeer ze te begrijpen en besluit zo hoeveel je wilt investeren/riskeren per signaal. 

Verliezen

Net zoals winsten horen verliezen ook bij het handelen op de cryptomarkt. 100% accuraat zijn bestaat simpelweg gewoon niet. Dat er verliesgevende signalen worden verzonden in de Premium Telegram groep zou je dan ook moeten accepteren net zoals je moet accepteren dat er winsten worden gemaakt. 

Stel je maakt in een dag 100 $ winst en je ziet de volgende dag een verlies van 80 $, dit is mogelijk maar je hebt over deze twee dagen alsnog 20 $ verdient. Dit is een stukje mindset dat je moet hebben wanneer je begint met het handelen op de cryptomarkt. Jouw vermogen kan hard op en neer fluctueren en daar is geen ontkomen aan. 

Losing streaks

Je trade mee met de analisten! Onze analisten zijn zeer ervaren en hebben verschillend per persoon tussen de 4 en 7 jaar ervaring met het traden op de crypto markt. Echter, je trade mee. Dit betekent dus dat je exact hetzelfde als onze analisten gaat doen. Zitten zij in een win-streak? Dan profiteer je mee, zitten zij in een losing-streak? Dan is daar voor jou ook geen ontkomen aan (als je alle signalen opvolgt). 

Besef dus goed dat verliezen part of the game is in trading. Hoe ervaren je ook bent, hoeveel winnende trades je ook na elkaar hebt gemaakt, hoe lang je ook naar de koersen kijkt, er komen altijd verliezen tussendoor. 

Het is een fenomeen waar geen enkele trader onderuit kan komen en het is anders dan bijvoorbeeld 1 verliesgevend signaal. Het is iets waar elke trader, handelaar, analist of investeerder op een duur mee te maken gaat krijgen EN het is iets wat altijd weer terugkomt. 

We hebben het dan natuurlijk over losing-streaks. Dit zijn periodes waarin meerdere trades van analisten verliesgevend zijn en periodes waarin er ook verlies wordt gemaakt. Zo'n periode kan zich altijd voordoen.

Daarom harken we ook steeds zo duidelijk op het risicomanagement. Zorg dat deze op orde is zodat je elke losing streak kan doorkomen en dat je niet al na 2 of 3 verliesgevende signalen uit de game ligt omdat jouw vermogen op is. Onze analisten hebben door de jaren heen een krachtig portfolio kunnen opbouwen en weten exact hoe ze moeten dealen met losing-streaks. Stel dat jij nu net bent lid geworden en je komt direct terecht in een losing-streak? Dan kan dat als heel vervelend worden ervaren aangezien je gelijk slecht kennis maakt met ons product. Dit willen we allebei natuurlijk niet maar we draaien er ook niet omheen, dit is namelijk mogelijk! 

We willen dat je de risico's van de signalen goed begrijpt voordat je hieraan deelneemt. 

Je hebt natuurlijk ALTIJD de keuze om een signaal op te volgen op niet. Dus merk je dat er meerdere verliesgevende signalen zijn? Dan heb je altijd de keuze om komende signalen niet op te volgen en even een stap terug te doen. 

Nu je weet wat de risico's zijn met het traden ben je klaar om te beginnen. Mocht iets niet duidelijk zijn neem dan direct contact op met de live support en dan helpen we je graag verder! 

Plaats een reactie