Het pad terug naar de $ 50.000 voor BTC

Bitcoin staat bekend om zijn vluchtigheid. Terwijl dit zich voor sommigen vertaalt in substantiële groeimogelijkheden, zien anderen de volatiele prijs van BTC vaak als een reden om er helemaal vanaf te blijven.

Voor handelaren die in de cryptomarkt hebben geïnvesteerd, is de volatiliteit van BTC echter de prijs die men betaalt voor zijn monumentale groei. In de afgelopen zes maanden heeft de opwaartse trend van BTC een winst van bijna 300 procent opgeleverd, waardoor het een vrij unieke munt is.

PROBEER CRYPTOTARGETS PREMIUM 14 DAGEN GRATIS!

VERSLA DE MARKT MET PROFESSIONELE IN- EN VERKOOP SIGNALEN!

Een opkomende trend die des te duidelijker is geworden in deze marktcyclus is deze: de sleutelrol die BTC-whales spelen bij het bepalen van de richting van de markt. Hierdoor staan kleinere detailhandelaren in dubio met betrekking tot wat hun meest winstgevende zet is.

Volgens Santiment hebben de afgelopen weken meer dan 100 whale-rekeningen de BTC-markt verlaten, en deze trend begon toen de munt begon te klimmen naar zijn vorige ATH van meer dan $ 56k, ruim voor de correcties die later begonnen.

Hoewel de genoemde marktbeweging de zoveelste marktcyclus voor Bitcoin kan worden genoemd, leidt dit ook tot de vraag: hoe sterk is het digitale goudverhaal van Bitcoin op dit moment, gezien deze ontwikkelingen? Als de grote whale accounts de markt zo sterk beinvloeden, waar blijft dan de kracht van de kleine investeerder.
Hoewel hodlers uiteindelijk de prijs kunnen opdrijven, lijken kortetermijntransacties en langetermijninvesteringen beide hun valkuilen te hebben voor detailhandelaren.

Hoewel Bitcoin zich op het moment van schrijven onder het prijsniveau van $ 47.000 heeft gevestigd, zou het binnenkort al zijn recente verliezen kunnen herwinnen en hoger in de hitlijsten kunnen komen.

2021 is het jaar gebleken waarin investeerders niet alleen bereid zijn om tegen hogere prijzen de markt te betreden (het relatieve dieptepunt van de munt), maar investeerders zijn zich ook meer bewust van het potentieel van cryptovaluta op de lange termijn. Gezien deze ontwikkelingen in deze bull-cyclus, kan men stellen dat Bitcoin mogelijk down maar niet out is.

PROBEER CRYPTOTARGETS PREMIUM 14 DAGEN GRATIS!

VERSLA DE MARKT MET PROFESSIONELE IN- EN VERKOOP SIGNALEN!

Plaats een reactie