Head & shoulders patroon
Crypto academy

Head & shoulders patroon

Een head & shoulders patroon is een betrouwbaar patroon uit technische analyse die een omkeer in de trend voorspelt. De naam is te danken aan het patroon dat voorkomt op de koers. Dit zijn namelijk drie pieken waarvan de twee buitenste lager zijn dan de middelste.

De twee buitenste zijn als het ware de ‘schouders’ en de middelste piek het ‘hoofd’. Bekijk de onderstaande foto.

Dit patroon is te herkennen op elke timeframe. Hoe groter de timeframe (4-uren 1-dag) hoe groter de omkeer in de trend zal zijn. Na de twee schouders en het hoofd is er nog een belangrijk aspect waar we rekening mee moeten houden.

PROBEER CRYPTOTARGETS PREMIUM 14 DAGEN GRATIS!

VERSLA DE MARKT MET PROFESSIONELE IN- EN VERKOOP SIGNALEN!

Dit is de ‘neckline’. De twee schouders op de koers komen vaak voor vanaf hetzelfde punt. Bekijk de onderstaande foto.

Hier hebben we de neckline toegevoegd. Je ziet dat de rechter schouder op ongeveer hetzelfde punt als de linker schouder een stijging heeft gemaakt. Wanneer je een trendlijn tussen deze twee beginpunten trekt heb je een ‘neckline’.

Reversal

Nadat je een head & shoulders patroon hebt gevonden en geanalyseerd komt het punt dat je hierop kan inspelen. Een daling ONDER de neckline geeft namelijk een trigger voor een trend reversal.

Zodra de koers na het vormen van de tweede schouder dus onder de neckline daalt, geeft dat aan dat de koers waarschijnlijk nog verder zal gaan dalen.

ONTVANG 20% KORTING OP AL JE FEES BIJ BINANCE!

Omgekeerde head & shoulders

Het head & shoulders patroon heeft ook een omgekeerde versie. In dat geval zijn de twee schouders hoger dan het middenstuk (hoofd) en is het patroon aan de onderkant van een koers in plaats van de bovenkant. Bekijk de foto.

De koers vormt hier na een downtrend het head & shoulders patroon aan de onderkant van de koers en stijgt vervolgens aan de bovenkant over de neckline weer omhoog. Een uptrend is het gevolg hiervan.

>> Praat mee in onze crypto chatroom <<

PROBEER CRYPTOTARGETS PREMIUM 14 DAGEN GRATIS!

VERSLA DE MARKT MET PROFESSIONELE IN- EN VERKOOP SIGNALEN!