Handelen in crypto -> Wat is de beste crypto exchange?

Nu de crypto hype weer lekker gaande is komt er steeds meer aandacht voor het handelen in cryptocurrency. Dit is ook niet raar aangezien je met cryptocurrency handelen in de huidige omstandigheden veel kan verdienen.

De vraag is echter alleen: ‘op welke plek kan je nou het beste in crypto handelen?’ Middels een duidelijk overzicht geven we in deze blog antwoord op die vraag.

Wat is handelen in crypto?

We bespreken eerst wat handelen in crypto nou precies is om een duidelijk beeld te krijgen. Handelen in crypto betekent eigenlijk actief investeren. U kan eenmalig een aankoop in bijvoorbeeld Bitcoin doen en deze voor een langere periode vasthouden maar u kan ook meerdere aankopen en verkopen in Bitcoin doen om extra winsten te genereren in deze periode.

Handelen in crypto is geen koud kunstje dat u zomaar even kan doen. Ervaring is een vereiste om er op een gegeven moment winsten mee te kunnen maken.

Wel zijn er bepaalde perioden op de crypto markt waarin u  meer winsten kan maken dan andere periodes. De huidige marktomstandigheden zijn bijvoorbeeld erg gunstig voor crypto handelaren. De crypto markt stijgt namelijk hard omhoog en er zijn veel meer kansen dan in periodes waarin de koers voornamelijk zakt.

Wilt u serieus gaan beginnen met het handelen in crypto? Dan raad ik deze blog aan. In de blog bespreken we crypto handelen van A tot Z met als afsluiter een bewezen winstgevende strategie die u direct kan uitvoeren op de markt.

 In deze blog bespreken we nu verder op welke exchange u het best kan handelen in crypto


Waar kan ik het beste handelen in crypto?

Op het moment zijn er veel plekken waarop u kan handelen in crypto en beginners hebben daarom geen duidelijk beeld waar ze het beste kunnen handelen. Elke plek heeft namelijk zijn voordelen en nadelen. Alhoewel de voor en nadelen van elke plek niet veel verschillen zijn er toch een paar dingen waar u rekening mee kan houden.

  1. De grootte van het vermogen waarmee u wilt handelen
  2. Andere functies dan enkel crypto handelen

Om nummer 1 even toe te lichten is het voor u misschien handig om eerst eens na te denken met hoeveel vermogen u wilt handelen in crypto. Wanneer u dit weet wordt het meteen duidelijk of dat u wilt handelen met leverage (hefbomen) of niet.

Handelen met leverage zorgt ervoor dat uw vermogen meer waard wordt wanneer u een positie opent. Stel dat u €100 wilt investeren en een leverage van 20x gebruikt, dan krijgt u een totale positiewaarde van €2000. Stijgt de markt nu 1%  dan maakt u €20 winst in plaats van slechts €1 zonder dat u het risico loopt om meer dan het daadwerkelijk geïnvesteerde bedrag van €100 te verliezen.

Let op! Zakt de markt 1% dan raakt u ook €20 kwijt.

Leverage trading wordt gezien als een riskante manier van handelen in crypto. Aan de andere kan is leverage trading ook de ideale manier van handelen in crypto wanneer u met weinig vermogen wilt beginnen of oefenen.

Met leverage trading kan u zoals u nu weet makkelijk met €100 handelen. Wanneer u bijvoorbeeld met €2000 aan eigen vermogen wilt beginnen en toch streeft naar een €20 rendement dan is het uiteraard niet noodzakelijk om te handelen met leverage.

Een van de meest bekende plekken om te handelen in crypto met leverage is het platform Binance futures. Binnen Binance futures kan u in meer dan 70 verschillende cryptocurrencies handelen tot een leverage van 125x. 

Hieronder ziet u een foto van hoe Binance futures eruit ziet. 

Binance futures interface

Binance

Binance zelf is een crypto exchange met enorm veel mogelijkheden en Binance futures is een onderdeel binnen Binance zelf. Wanneer u voldoende eigen vermogen heeft om mee te handelen in crypto kan u dus ook terecht op Binance, alleen dan op het traditionele platform.

Op het traditionele handelsplatform van Binance kan u handelen in meer dan 170 verschillende cryptocurrencies.

Dus, om het nog een keer duidelijk te krijgen is Binance een traditionele exchange waarop u traditioneel crypto kan handelen en is Binance futures een onderdeel binnen Binance waarop u crypto kan handelen in leverage.

Binance is dus de meest geschikte plek om te handelen in crypto. Het is de grootste en meest professionele crypto exchange met meer dan 18 miljoen gebruikers wereldwijd.

Binance zelf ziet er ongeveer hetzelfde uit als de foto van Binance futures alleen dan zonder de leverage mogelijkheid. 

Andere functies dan enkel crypto handelen

Nummer twee waar u rekening mee kan houden zijn de andere functies naast het crypto handelen zelf. Heeft een exchange namelijk wel een ingebouwde en veilige crypto wallet waarop u uw vermogen veilig kan houden wanneer u niet handelt? Kan u makkelijk de verdiensten terug uitbetalen naar uw bankrekening? Is er Nederlandse support aanwezig? Etc.. Allemaal vragen waar u rekening mee kan houden wanneer u opzoek bent naar de juiste exchange om te handelen in crypto.

Net hebben we het over Binance gehad. Binance is niet alleen de perfecte plek voor het handelen in crypto maar ook de perfecte plek voor alles daarom heen zoals de betrouwbaarheid, support en noem het maar op.

Binance heeft een ingebouwde wallet waarop u uw winsten en vermogen veilig kan stellen en waar van uit u het kan laten uitbetalen naar uw bank. Daarnaast is het handig dat Binance samenwerkt met IDEAL om betalingen eenvoudig te laten verlopen. Dit is een uniek puntje van Binance.

Conclusie handelen in crypto

Kortom, wanneer u wilt beginnen met het handelen in crypto is Binance hiervoor de meest geschikte plek. Ik, een van de analisten binnen CryptoTargets handel zelf ook altijd op Binance en de in- en verkoop signalen van PREMIUM zijn ook gebaseerd op Binance. En dat zullen we natuurlijk nooit doen wanneer Binance geen betrouwbaar platform zou zijn.