fbpx
Kort nieuws

Gouverneur van de Bank van England is nerveus over Bitcoin

Hoewel Bitcoin als potentiële nieuwe wereldwijde valuta geen directe bedreiging is, staat ‘s werelds grootste cryptocurrency meestal in het middelpunt van belangrijke discussies.

De gouverneur van de Bank of England, Andrew Bailey, kondigde in een openbare bijeenkomst aan dat hij gelooft dat Bitcoin geen echte waarde heeft, en dat de opkomst hiervan van externe waarde is, aangezien mensen Bitcoin als betaalmiddel willen gebruiken.

>> Praat mee in onze crypto chatroom <<


In de Q & A-sessie benadrukte hij dat wanneer mensen en bedrijven Bitcoin als betaalmiddel willen gebruiken, hij zich zorgen maakt omdat de volatiliteit nog steeds hoog is, waardoor er dus hoge risico’s zijn bij een transactieverwerking.

In tegenstelling tot Bitcoin of Ethereum gelooft Andrew Bailey wel stellig in stablecoins, die gerelateerd zijn aan reële activa zoals de Amerikaanse dollar, de Britse pond of de euro.

Stablecoins kunnen enkele nuttige voordelen bieden. Ze kunnen bijvoorbeeld de betalingswrijving verder verminderen door de snelheid te verhogen en de betalingskosten te verlagen (vooral als er een wereldwijde stablecoin wordt opgericht).

In de eerste stap is hij van mening dat de digitale centrale bankvaluta (CBDC) het huidige financiële systeem kan aanvullen, het kan worden gebruikt als een zelfstandige betaalmethode of worden gecombineerd met elementen van het stablecoin-ecosysteem (zoals wallets) om consumenten toegang te geven tot CBDC.

Related posts

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy