Goedkoop Bitcoin kopen, is dat mogelijk? | 3 mogelijkheden!

Kan ik Bitcoin goedkoop kopen? Dat is een vraag die we vaak te horen krijgen.

Goedkoop Bitcoin kopen is natuurlijk iets wat iedereen wel zou willen. Je kan de Bitcoin kopen en vervolgens direct weer verkopen voor een hogere prijs. Maar is dat wel mogelijk?

Indirect. Het is namelijk niet zo dat u op verschillende plekken Bitcoin voor een veel betere prijs kunt inkopen. De prijs van Bitcoin staat namelijk vast en is vrijwel over hetzelfde. Vooral hier in Nederland. De prijs van Bitcoin op verschillende brokers verschilt meestal slechts enkele centen tot een paar euro.

Dit verschil heeft te maken met de transactiekosten van de exchange waarop de broker zijn Bitcoin inkoopt of hoeveel personeel de broker in dienst heeft die betaalt moet worden. Op basis hiervan kunnen ze de prijzen iets duurder maken dan op andere plekken.

Als eerste op de hoogte van de laatste updates via ons Telegramkanaal.

Toch zijn er manieren om Bitcoin goedkoper in te kopen. In deze blog bespreken we 3 manieren om Bitcoin goedkoper in te kopen dan de gemiddelde handelaar.

Crypto arbitrage trading

Er zijn crypto exchanges waarop Bitcoin goedkoper kan worden ingekocht maar dit zijn vooral internationale exchanges. U koopt Bitcoin, of een deel hiervan, op de ene exchange en verkoopt deze direct weer op een andere crypto exchange waarop handelaren meer betalen voor Bitcoin.

Dit proces heet arbitrage trading.

Arbitrage trading is een bekend concept dat al bestaat sinds de opkomst van aandelen-, obligatie- en buitenlandse markten. Het verwijst eenvoudigweg naar het kopen en verkopen van hetzelfde actief op verschillende markten om winst te maken met het verschil tussen de noteringsprijs op beide beurzen.

Als Bitcoin bijvoorbeeld voor een hogere prijs beschikbaar is op Binance dan op Coinbase, kun je BTC kopen op Binance en deze verkopen op Coinbase om het verschil te incasseren. In praktijk verschilt deze prijs net zoals bij de Nederlandse broker vaak niet meer dan een paar $.

Wel kunnen er zich kansen voordoen als gevolg van prijsverschillen die worden veroorzaakt door een snelle stijging van de handelsvolumes of inefficiënties binnen een specifieke beurs. Kleinere platforms volgen meestal de prijzen van grotere beurzen, maar dit gebeurt niet onmiddellijk. Dit is waar arbitrage plaatsvindt. Grotere beurzen kunnen betere prijzen bieden, terwijl kleinere beurzen moeten proberen met hen te concurreren om iets soortgelijks aan te bieden. Maar deze prijzen zijn afhankelijk van vraag en aanbod. Crypto arbitrage trading houdt de prijzen van Bitcoin tussen verschillende exchanges en beurzen dus meestal in stand.

Probeer PREMIUM 14 dagen gratis! <<

Deze manier van ‘Bitcoin goedkoper inkopen’ heeft geen nut wanneer u Bitcoin voor de langere termijn goedkoper wilt kopen. Dit aangezien u de aangekochte Bitcoin met arbitrage trading direct weer op een andere exchange verkoopt. U verdient dus enkel het verschil in $ of € en maakt geen Bitcoin buit.

Een van de bekendste plekken voor automatische crypto arbitrage trading is Cryptohopper.

DCA (dollar cost averaging)

DCA is een Bitcoin beleggingsstrategie die bepaalt wanneer u Bitcoin gaat kopen. U kan middels trading bots zoals Cryptohopper eenvoudig instellen dat u bijvoorbeeld elke week/ maand een vast bedrag aan Bitcoin koopt.

Uw Bitcoin portfolio wordt op deze manier op een gestructureerde manier aangevuld en niet slechts voor 1 inkoopprijs. Gemiddeld gezien koopt u Bitcoin op deze manier altijd voor een goedkopere prijs.

De ene maand koopt u een deel Bitcoin voor $50.000 en de volgende maand voor $55.000 gevolgd door de maand daarop op een prijs van $53.000. Gemiddeld koopt u Bitcoin nu in voor een prijs van $52.666 terwijl de prijs beweegt op $53.000, een stuk goedkoper dus!

Op deze manier koopt u in 2 van de 3 maanden goedkoper Bitcoin in ten opzichte van de andere maanden.

Wanneer u dit op de langere termijn doet zal het verschil aanzienlijk groter worden. DCA is daarom ook een erg populaire manier voor het bouwen van een krachtig portfolio. Het maakt namelijk niet uit wat de prijs doet, gemiddeld gezien zit u altijd goed wanneer u elke maand/ week een deel investeert.

Wachten op de dip

Het klinkt cliché maar wachten op een dip om goedkoper Bitcoin in te kopen is nog altijd een van de meest winstgevende manieren. Vooral in tijden van flinke stijgingen zijn er ook flinke tijdelijke dalingen te vinden op de Bitcoin koers.

Dalingen waar Bitcoin bijvoorbeeld voor 20% goedkoper kan worden ingekocht.

Probeer PREMIUM 14 dagen gratis! <<

Zoals gezegd is het een van de meest winstgevende manieren maar ook een van de lastigste. Vooral beginners hebben namelijk vaak de neiging om bepaalde investeringen zoals Bitcoin op de top in de kopen en wanneer de prijs laag staat zich afzijdig te houden.

Neem eens een kijkje op de onderstaande foto van Bitcoin in een periode tussen 26 januari en 26 April.


U had maar liefst 4x de kans op Bitcoin ruim 20% goedkoper in te kopen waarna de prijs nog veel hoger terug steeg dan zijn hoogte punt.

Wanneer u dit wilt doen is het noodzakelijk om de koersen goed in de gaten te houden. Het is echter ook mogelijk om dit automatisch te doen. Ook dit kan weer via Cryptohopper. U stelt bijvoorbeeld in dat u een deel aan Bitcoin koopt wanneer de prijs met 20% of meer is gezakt ten opzichte van zijn top. Viola, u heeft Bitcoin met 20% korting aangekocht.

Via ons Telegramkanaal houden wij u ook op de hoogte van belangrijke prijsdalingen en stijgingen. 

Conclusie 'goedkoop Bitcoin kopen'

Goedkoop Bitcoin kopen is dus mogelijk maar niet op de manier zoals veel mensen denken. Het is niet vergelijkbaar met een T-shirt van Nike welke op Zalando €30 kost en bij uw plaatselijke kledingwinkel €39. 

PROBEER CRYPTOTARGETS PREMIUM 14 DAGEN GRATIS!

VERSLA DE MARKT MET PROFESSIONELE IN- EN VERKOOP SIGNALEN!