Facebook Libra
Altcoin nieuws crypto nieuws

Facebook’s Libra coin lanceert in begin 2020 als ‘USD stable coin’

De langverwachte digitale valuta Libra zou volgens een nieuw rapport eindelijk in januari 2021 het levenslicht kunnen zien.

Na meer dan een jaar onderzoek door wereldwijde financiële toezichthouders, zal Libra lanceren in de vorm van een door Amerikaanse dollar gesteunde digitale valuta, meldde de Financial Times op 27 november.

Onder verwijzing naar drie mensen die betrokken zijn bij het Libra-project, stelt de Financial Times dat de plannen van de Libra Association uiteindelijk meer fiat-valuta's zullen toevoegen aan de cirkel met activa die de waarde van Libra ondersteunen.

De exacte lanceringsdatum, die in januari wordt verwacht, is nog steeds niet bekend en zou afhangen van het moment waarop de Libra Association goedkeuring krijgt van de Zwitserse toezichthouder op de financiële markten, of FINMA, om als betalingsdienst te opereren.

Een woordvoerder van de FINMA weigerde commentaar te geven aan CoinTelegraph met betrekking tot de mogelijke lancering van Libra in januari 2021. De vertegenwoordiger verwees naar een aankondiging over het licentieproces van Libra waarin stond: "In overeenstemming met de gebruikelijke praktijk zal FINMA lopende procedure, noch speculeren over wanneer deze voltooid kan zijn. "

De Libra Association reageerde niet onmiddellijk op het verzoek van CoinTelegraph om meer informatie.

Opgericht in juni 2019, kreeg de Libra Association te maken met grote regelgevende controle, waardoor een aantal aangesloten bedrijven zoals PayPal en MasterCard vervolgens het project verlieten. Het mandje met valuta's dat Libra ondersteunde, zou oorspronkelijk verschillende fiat-valuta's bevatten, waaronder de Amerikaanse dollar, de euro, de Japanse yen, het Britse pond en de Singaporese dollar.

Volgens de Financial Times zijn verschillende Libra-leden van mening dat de benoeming van HSBC Legal Chief Stuart Levey als Chief Executive een keerpunt was voor het Libra-project.