Ethereum maakt een nieuwe ATH terwijl de DeFi-gasfees door het dak gaan..

De de koersprijs en gasfees van Ethereum stijgen opnieuw naar recordhoogtes, waardoor veel gedecentraliseerde financieringsprotocollen onbruikbaar worden voor informele investeerders.

Na een stijging van ongeveer 20% in de afgelopen 24 uur, liggen de gemiddelde transactiekosten voor Ethereum nu op een record van $ 17,67.

Bij veel DeFi-projecten waarvoor de uitvoering van complexe slimme contracten vereist is, zijn er rapportagekosten verbonden aan het gebruik van protocollen die gecompliceerde transacties vereisen die nu hoger zijn dan $ 1.000. Temidden van de chaos meldde Twitter-gebruiker "Olive Allen" dat hij geschatte gasvergoedingen van bijna $ 5.000 moest betalen om een bod op Rarible te accepteren.

Ontvang 14 dagen gratis signals! <<


Toen CoinTelegraph het gister controleerde, werd een enkele grote transactie op Synthetix geschat op meer dan $ 1.100 en zelfs eenvoudige swaps met gedecentraliseerde uitwisselingen zoals Uniswap en SushiSwap kosten tussen de $ 40 en $ 75.


LEES OOK:

Lees meer

In reactie op de hoge vergoedingen, waarschuwde ConsensusRough-podcast-co-host ‘Checkmate’ DeFi-gebruikers om rekening te houden met de kosten die gemoeid zijn met het uitvoeren van slimme contracten voordat ze investeren.

Hij deelde de schermafbeelding van een gebruiker die beweert te laten zien dat de geschatte gaskosten hoger zijn dan de prijs van Ether zelf. (Hoewel dit vervalst had kunnen zijn, komt het in grote lijnen overeen met vergelijkbare rapporten).PROBEER CRYPTOTARGETS PREMIUM 14 DAGEN GRATIS!

VERSLA DE MARKT MET PROFESSIONELE IN- EN VERKOOP SIGNALEN!

Ethereum is niet de enige die last heeft van hoge transactiekosten, met een gemiddelde vergoeding van Bitcoin die momenteel ook hoger is dan $ 14. De prijs van Bitcoin is op het moment $38,096.63, dat is een stijging van  4.09% in de afgelopen 24hr.

Ondanks de torenhoge kosten die gepaard gaan met het gebruik van de Bitcoin- en Ethereum-netwerken, lijken handelaren fel optimistisch met Ether die een nieuwe all-time van $ 1.700 publiceert om ongeveer 2 uur UTC.

Sinds het doorbreken van nieuwe prijshoogtes op 2 februari, is Ether nog eens ongeveer 14% gestegen tot een prijs van schrijven op $1670..

De recordkosten van Ether benadrukken het nut van schaaloplossingen op de tweede laag voorafgaand aan de revisie van Ethereum van Eth2. Synthentix is momenteel bezig met een gefaseerde migratie naar optimistische roll-ups om de gasfees (transactiekosten) te verlagen, terwijl andere platforms concurrerende laag-twee-oplossingen onderzoeken, zoals xDai, of schaalbare laag-één-netwerken zoals Polkadot.

Ankr Network CEO en mede-oprichter Chandler Song beschreef onlangs de crypto bull run als "het blootleggen van veel kwetsbaarheden van het Ethereum-netwerk, waarop de meeste DeFi-projecten zijn gebouwd."

DeFi-gebruikers hoeven echter niet te wachten tot Eth2 om een verlaging van de gaskosten op het Ethereum-mainnet te zien, waarbij ontwikkelaar Tim Beiko vorige maand aanzienlijke vooruitgang constateerde op het EIP-1559-testnet.

EIP-1559 werd in 2019 voorgesteld door Vitalik Buterin en Eric Conner, waarin de introductie van een verbrandingsmechanisme werd aanbevolen om de volatiliteit van de vergoedingen te verminderen. Met het voorstel om de inkomsten van mijnwerkers te verlagen tot kleine fooien die naast een verbrande basisvergoeding worden gestuurd, stuit EIP-1559 op aanzienlijke weerstand van de mijnbouwgemeenschap van Ethereum.

Grayscale speculeerde onlangs dat EIP-1559 een `` positieve feedbacklus '' zou kunnen creëren voor de prijs van Ethereum als de kosten hoger zouden zijn dan de snelheid waarmee het nieuwe aanbod wordt gecreëerd.