Algemeen

Ethereum informatie & prijzen

  • ethereum
  • Ethereum
    (ETH)
  • Prijs
    $1,288.28
  • Marktkapitalisatie
    $147,116,333,770.00

Wat is Ethereum (ETH) precies?

Net als Bitcoin is ook Ethereum gebaseerd op blockchain-technologie. Daarom gaan Ethereum-transacties ook van de afzender naar de ontvanger via een gedecentraliseerd netwerk.

Het fundamentele verschil is dat Bitcoin is ontworpen om als digitale betaalmethode te dienen, terwijl Ethereum is ontwikkeld als een gedecentraliseerd programmeerplatform.
Elke gebruiker kan de programmeertaal “Solidity” gebruiken om gedecentraliseerde applicaties (DApp) te schrijven.


Ethereum heeft natuurlijk een DApp die je kunt gebruiken om direct met Ether te betalen (het token ETH dat op Ethereum wordt gebruikt), maar interessanter zijn applicaties zoals slimme contracten. Deze slimme contracten bevatten transactiemetadata, waardoor verantwoorde transacties kunnen worden gerealiseerd waar de verzender en ontvanger niet omheen kunnen.


Denk hierbij aan track and trace coördinaten van een zending of het automatisch betalen van geld na schade aan eigendommen. Geschreven apps kunnen in het hele Ethereum-netwerk worden beheerd. Daarnaast zijn er tal van projecten die DApps ontwikkelen die uiteindelijk op het Ethereum-netwerk moeten draaien. Omdat het Ethereum-netwerk gedecentraliseerd is, hebben DApps geen censuur, downtime of invloed van derden.

Hier kan jij Ethereum (ETH) kopen

Ethereum kan inmiddels op veel verschillende plekken gekocht worden. Wil je Ethereum veilig met IDEAL aanschaffen? Dan kan dat bijvoorbeeld via het Nederlandse bedrijf Bitcoinmeester.nl.

Via Bitcoinmeester kan je de Ethereum veilig in de ingebouwde wallet op de site beheren of versturen naar bijvoorbeeld een gedownloade coldwallet op je laptop of computer. De meest veilige manier voor het bewaren van je cryptocurrency blijft nog altijd een ledger. Een ledger kan je vergelijken met een USB-stick.

Waar kan ik Ethereum traden?

Natuurlijk valt er veel meer geld te verdienen dan enkel de Ethereum vasthouden voor een langere periode. Wil je actief bezig zijn met je Ethereum? Dan kan je overwegen om hiermee te gaan traden.

Wanneer je begint met traden verkoop je jouw Ethereum op een hoog punt en koop je deze weer in op een lager punt. Zo genereer je steeds een stukje extra Ethereum waardoor je op de langere termijn dubbele winst maakt. Een van de meest bekende plekken om je cryptocurrency te verhandelen is Binance.com.

Binance is vooral een plek waar je cryptocurrency die je al in bezit hebt ruilt met andere mensen, echter kan je hier ook direct cryptocurrency aanschaffen maar dan wel alleen met een creditcard.

Wil je direct succesvol traden met cryptocurrency? Dan kan jij zonder ervaring onze analisten op de voet volgen & kopiëren Bekijk hiervoor onze premium.