De bitcoin koers
Analyses

Dit is waarom de Bitcoin prijs voor het eerst in 3 jaar naar $19.000 stijgt

Voor het eerst sinds 2017 bereikt de Bitcoin prijs $19.000 en meerdere indicators geven aan dat de rally nog lang niet voorbij is.

De prijs van Bitcoin (BTC) bereikte op 24 november voor het eerst sinds de historische rally in december 2017 $19.000. Drie belangrijke redenen zijn achter het sterke momentum van de dominante cryptocurrency.

De belangrijkste factoren die de voortdurende rally van BTC ondersteunen, zijn de accumulatie van whales, een afnemend aanbod en explosieve volumetrends.

Bitcoin whales slaan nog steeds Bitcoin in

Gedurende de hele maand november meldde CryptoTargets dat whaleclusters zich gestaag vormden naarmate de prijs van Bitcoin steeg.

Deze clusters ontstaan wanneer Bitcoin whales BTC tegen een bepaalde prijs kopen en ze niet meer verkopen. Analisten hebben dit geïnterpreteerd als een signaal dat whales Bitcoins opstapelen en dat ze niet van plan zijn om op korte termijn te verkopen.

Het verschil tussen de lopende Bitcoin rally en eerdere prijscycli is dat de recente opwaartse trend duurzamer is gebleken. In feite laat elke whalecluster zien dat elk belangrijk supportniveau waarop Bitcoin een bounce kreeg, gepaard ging met het verzamelen van Bitcoin door Whales. Dit bleek in 2017 niet het geval te zijn.

Op 18 november, toen Bitcoin zakte tot $17.200, zeiden analisten van Whalemap dat de nieuwe whalesupport $16.411 bedraagt. Ze zeiden:


“Bubbels geven de prijzen aan waarvoor whales BTC hebben gekocht dat ze momenteel in handen hebben. Bubbels visualiseren ook supportniveaus. De vorige keer stuiterden we van $15.762 en hadden we een prijsstijging van 15%. 


Sindsdien heeft Bitcoin nog een aantal dips onder de $18.000 gekend, maar is het hersteld boven $18.800, waardoor het sterke momentum blijft behouden.

Bovendien laten gegevens van Santiment, een on-chain marktanalyseplatform, een vergelijkbare trend zien. Santiment-onderzoekers ontdekten dat het aantal BTC-whales de afgelopen maanden aanzienlijk is toegenomen. Ze legden uit:“Het aantal Bitcoin-whales met minstens 10.000 Bitcoins (momenteel $ 185 miljoen of meer) is de afgelopen dagen explosief gestegen tot 114 terwijl de prijzen boven de $18k stegen. Bovendien heeft het aantal houders met minstens 1.000 $ BTC ($ 18,5 miljoen) een ATH van 2.449 holders bereikt! "


Bitcoin aanbod neemt af

De consistente trend tijdens de bull-cyclus van 2020 was onder andere een reden door de voortdurende daling van het Bitcoin aanbod.

Investeerders en whales storten BTC op beurzen wanneer ze BTC willen verkopen. Daarom betekent de recente daling in het Bitcoin aanbod op exchange dat er minder verkopers op de markt zijn.

Een bekende handelaar die bekend staat als "Byzantijnse generaal" zei dat elke keer dat het aanbod op exchanges zoals Binance, whales Bitcoin verzamelen z Hij zei:“Elke keer als er Bitcoin op een exchange wordt verkocht, wordt deze vrijwel direct opgekocht door een whale. Snap je het niet? Er is letterlijk niet genoeg aanbod. "


Het volume stijgt

Het volume van zowel institutionele als retail-beleggers neemt sinds september snel toe. Openstaande rente op Bitcoin-futures en opties bij CME overtrof in november $1 miljard en Binance's BTC / USDT-paar heeft consequent meer dan $1,5 miljard aan dagelijks volume opgeleverd.

Diverse datapunten tonen ook aan dat de spotmarkt de rally heeft geleid, niet de derivaten- of termijnmarkten. Deze trend maakt de rally stabieler en verkleint het risico op grote correcties.

Wanneer de futuresmarkt het grootste deel van het volume voor zijn rekening neemt tijdens een uptrend van Bitcoin, is er een groot risico op trapsgewijze liquidaties. Dit keer leidt de spotmarkt de rally en maakt het daarmee vele malen duurzamer.