fbpx

Bitcoin maandgrafiek

Waar we vorige week nog zo blij waren dat de koers een wekelijkse close boven de grote weerstand had gemaakt, blijkt een maandelijkse close boven deze weerstandslijn te veel gevraagd.

Op de onderstaande grafiek zien we namelijk wederom de grote weerstandslijn (lichtpaarse neervallende lijn) alleen nu op de maandelijkse grafiek.

Bij de rode pijl zien we dat de hoop op een maandelijkse close boven deze paarse lijn steeds verder van de realiteit wegzakt.

Een wekelijkse close is bullish, maar een maandelijkse close is nóg meer bullish.

Met weinig volume lijkt het erop dat de koers het einde van de maand niet haalt boven de weerstand op $9.400 en dat we verder naar beneden zakken. Welke targets kunnen we verwachten?

Bitcoin daggrafiek

We kijken verder naar de dagelijkse grafiek. Daarop zien we dat de koers al flink door de EMA ribbon is gezakt.

Samen met een daling onder support van de VPVR volume indicator (rode horizontale lijn) is het erg aannemelijk dat Bitcoin verder zakt naar de onderkant van de EMA ribbon exact naar de groene support lijn op $8.566.

Op deze groene supportlijn hebben we namelijk meerdere keren support gehad tijdens de uptrend vorige maand. In deze downtrend kunnen we dus een (kleine) rejectie verwachten op $8.566.

Mocht de koers ook deze supportlijn breken, dan kunnen we kijken naar nog veel lagere targets.

Een daling naar de eerst volgende supportlijn op $7.100/$7.200 is dan mogelijk (groene doorzichtige horizontale lijn). Dit omdat er vanaf het punt waar de koers nu beweegt tot $7.100 een gat zit in de VPVR indicator (rechtse blauwe en gele balkjes).

Dit laat zien dat er weinig volume is gehandeld tussen deze prijsrange en de kans op een daling groter is dan een stijging. Weinig volume is geen goed signaal voor Bitcoin.

Nog geen account op Binance om te traden en beleggen in cryptocurrencies? Maak die dan hier aan met 20% korting op al je fees!

Bitcoin uursgrafiek

Verder ingezoomd op de één uursgrafiek van Bitcoin zie je dat de koers al flink is gezakt onder de ascending triangle (gele zijwaartse driehoek). Daarbij is de koers bovendien ook onder het 0,832% level van de fibonacci retracement indicator gezakt.

Dit betekent vaak dat de koers doorzakt naar het volgende level van de fibonacci retracement. Deze komt in dit geval precies neer op de groene supportlijn waar we het eerder over hadden.

Conclusie

De Bitcoin koers ziet er zowel op de lange en korte termijn bearish uit. Op dit moment verwachten we dus een verdere daling en kleine pullback op $8.566.

Maar ook als dit level wordt doorbroken, kunnen we dus doorzakken naar nog lagere levels zoals $7.100/$7.200.

Opletten dus de komende dagen.

– Aanbevolen door de redactie –

Nog geen account op de grootste en snelst groeiende exchange van de wereld? Ontvang dan nu 20% korting op al je trading fees bij aanmelding. Binance is momenteel met 15 miljoen gebruikers wereldwijd de meest betrouwbare en goedkoopste exchange van de wereld! Binance biedt als een van de weinige de mogelijkheid om te handelen in futures (hefbomen) en om mee te doen aan saving pools die, in tegen stelling tot een bank, maar liefst tot 4% rente geven over je cryptocurrencies. Verder kan je op Binance voor langere termijn investeren en de cryptocurrencies veilig in de ingebouwde wallet op je account bewaren of, voor korte termijn investeren en je winst direct veilig stellen door deze te transformeren naar euro of usdt. Binance bewijst zich keer op keer als de beste exchange ter wereld en vanzelfsprekend handelen wij hier dus zelf ook op. Maak nu uw account aan met maar liefst 20% life-time korting en geniet van alle voordelen die Binance te bieden heeft!

Disclaimer: CryptoTargets biedt geen beleggingsadvies. Onze analyses zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Andere analyses 

GAP gevult, stijgt BTC door naar $10400?

GAP gevult, stijgt BTC door naar $10400?

facebookinstagramIn de 1 na laatste analyse is te lezen dat Bitcoin terug zou gaan nar $9500. Hoe nu verder? Op foto (1) kan je zien dat Bitcoin na de fake-out is terug gekomen in de ascending triangle en hier de open GAP op $9500 heeft gevult.  Nu de koers weer in...

Lees meer
zakt XVG 23% de komende dagen?

zakt XVG 23% de komende dagen?

facebookinstagramXVG steeg de afgelopen dagen maar liefst 168%! Tijd voor een retrace? Op foto (1) kan je zien dat XVG tegenover Bitcoin de afgelopen dagen maar liefst 168% is gestegen. XVG was een van de achterblijvers die dit jaar nog niet was gestegen in tegen...

Lees meer
Stijgt Bitcoin terug naar $9500?

Stijgt Bitcoin terug naar $9500?

facebookinstagramBitcoin valt uit de ascending triangle! Daling naar $8500? Nadat de koers weer eens 3 dagen lang zijwaarts heeft bewogen is Bitcoin nu gezakt onder het ascending triangle patroon. Zakt de koers vanaf hier verder of vult het eerst nog de futures gap op...

Lees meer
De vergeten cryptomunt Ravencoin

De vergeten cryptomunt Ravencoin

facebookinstagramEen cryptomunt die alleen stijgt tijdens BTC dominance dumps De cryptomunt Ravencoin staat op een van zijn laagste punten ooit. Vanaf het begin van de corona uitbraak heeft de munt een daling ingezet van maar liefst 52% tot vandaag. In de tussentijd...

Lees meer