Het diamond trade patroon | Hoe werkt het?

Het 'diamond trade patroon' is een zeldzaam patroon dat lijkt op het head & shoulders patroon met een V-vormige neckline. 

Het is een lastig te traden patroon aangezien het in tegen stelling tot andere patronen er altijd compleet anders uit kan zien. Soms kunt u het patroon kenmerken door 2 bodems en 3 toppen of 3 bodems en 2 toppen etc. Meestal komt het patroon voor aan de top van een koers.

Hieronder ziet u een voorbeeld van het diamond patroon. Alle toppen en bodems aan elkaar verbonden vormen samen een 'diamant'. 

diamond patroon

Een inverse van het 'diamond trade patroon' komt zelden voor op de bodem van de markt, het gebeurt meestal aan de top bij hogere toppen en met een hoog volume. Omdat het 'diamond trade patroon' een variatie is van kop- en schoudertoppen, moet je bijna elke top met kop en schouders kunnen classificeren als een 'diamond trade patroon'. 

Het 'diamond trade patroon' traden

Om de breakout-grootte van een 'diamond patroon' te berekenen, wilt u de afstand nemen tussen het hoogste en laagste punt in de diamantformatie en deze bij de breakout optellen ongeacht deze aan de boven of onderkant is. 

Op de onderstaande foto ziet u een groene lijn vanaf de onderkant van het patroon (laagste punt) tot aan de boven kant van het patroon, verticaal. 

Deze groene lijn plakken we nu bij de punt van breakout (deze is aan de bovenkant) zodat we een indicatie krijgen waarnaar de koers kan stijgen. Zoals u op de foto ziet, stijgt de koers exact de lengte van deze lijn omhoog. 

diamond trade patroon 2

Breakout aan de onderkant

Onderstaand ziet u een voorbeeld van een breakout aan de onderkant. U ziet, het patroon ziet er dit keer helemaal anders uit maar wordt geclassificeerd als een 'diamond trade patroon'

diamond trade patroon 3

We trekken een groene lijn vanaf de onderkant verticaal omhoog. Vervolgens plakken we dezelfde lijn op de breakout (deze is aan de onderkant) en u ziet, de koers zakt exact de lengte van deze lijn omlaag. 

PROBEER CRYPTOTARGETS PREMIUM 14 DAGEN GRATIS!

VERSLA DE MARKT MET PROFESSIONELE IN- EN VERKOOP SIGNALEN!