De Federal Reserve bank President geeft toe dat Bitcoin een store of value is!

De president van de Federal Reserve Bank of Dallas zegt dat bitcoin duidelijk 'een waardeopslag' is. Hij benadrukte de verschillen tussen cryptocurrencies, zoals bitcoin, en digitale valuta van de centrale bank, en zei dat de laatste "niet per se een opslag van waarde zal zijn."

De president van de Federal Reserve Bank of Dallas, Robert Kaplan, sprak vrijdag over bitcoin en digitale valuta van de centrale bank (CBDC's) op de Texas A & M Bitcoin Conference 2021, georganiseerd door Mays Business School.

Ten eerste legde Kaplan uit dat hij een onderscheid zou maken tussen bitcoin en digitale valuta van de centrale bank. "Ik zou een onderscheid maken tussen een cryptocurrency, zoals bitcoin, en de discussies die worden gevoerd over digitale valuta", zoals het digitale yuan-experiment in China, beschreef hij.

Dat bitcoin zou werken daar twijfelde hij niet over, eerder twijfelt hij over hoe snel breed het zal werken. De chef van de Federal Reserve Bank of Dallas zei vervolgens: 

"Bitcoin is op dit moment zeker een store of value"

Het beweegt duidelijk veel in waarde, vervolgde hij. Dat kan ervoor zorgen dat het zich nu nog niet te ver verspreidt als ruilmiddel en brede acceptatie, maar dat kan veranderen en dat zal evolueren.

De Fed-bankchef bevestigde ook dat hij en zijn team "intensief hebben gestudeerd en bitcoin en andere cryptocurrencies zullen blijven bestuderen".

Vervolgens sprak hij over digitale valuta van de centrale bank en benadrukte hij:

De discussies over de hele wereld over digitale valuta zijn enigszins anders in die zin dat een digitale valuta niet noodzakelijk een opslag van waarde is.

Wat de digitale dollar betreft, zei Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, in februari dat de Fed actief de mogelijkheid bestudeert om een digitale dollar uit te geven. Hij benadrukte dat het een "project met zeer hoge prioriteit" is voor de Fed. Ondertussen zijn de Federal Reserve Bank of Boston en het Massachusetts Institute of Technology (MIT) van plan om in het derde kwartaal van dit jaar ten minste twee prototypes van een digitale dollar te onthullen.