De Bitcoin koers maakt een bullish divergence, stijging richting $58.000?

De Bitcoin koers maakt een bullish divergence op de 4 uren timeframe. 

De koers zelf maakt een lower low terwijl de indicator momentum RSI een higer low aangeeft. Dit betekent dat er ruimte is voor groei. 

Bullish divergence

Bullish of bearish divergence zijn een goede indicatie voor mogelijke stijgingen of dalingen op de crypto mark, vooral wanneer deze op een hogere timeframe plaatsvinden. 

Wil jij ook Bitcoin traden met leverage? Bezoek dan eens Binance!

Terug op de laatste top van Bitcoin op $58.000 zagen we een bearish divergence waardoor de koers in 6 dagen met 23% daalde zoals de onderstaande foto nu laat zien. 

Bearish divergence

Een bullish divegence wordt vaak pas bevestigt wanneer de trendlijn of 'neckline' doorbroken wordt. De trendlijn die we nu kunnen tekenen loopt af van $54.500 tot $42.500. 

Wanneer de koers over deze lijn stijgt zal er meer volume de markt op komen waardoor een stijging terug naar $58.00 zou kunnen plaatsvinden. 

Mocht je de trendlijn te onduidelijk vinden dan kan je ook de 21 EMA (Easy Moving Average) indicator over de koers hanteren aangezien deze exact neerkomt ten hoogte van de trendlijn. Stijgt de koers over de 21 EMA? Dan kunnen we dus officieel spreken van een breakout na bullish divergence. 

De prijs van Bitcoin is op het moment $55,900.90, dat is een stijging van -10.18% in de afgelopen 24hr.

Wil jij ook Bitcoin traden met leverage? Bezoek dan eens Binance!

Bitcoin analyse

PROBEER CRYPTOTARGETS PREMIUM 14 DAGEN GRATIS!

VERSLA DE MARKT MET PROFESSIONELE IN- EN VERKOOP SIGNALEN!

Plaats een reactie