fbpx
Analyses Bitcoin analyses

Daalt Bitcoin onder de symmetrical triangle?

crypto traden

Bitcoin is bearish en dat merken we aan de lagere toppen die het maakt sinds het hoogste punt dit jaar op 18 augustus. De koers bevindt zich in een grote downtrend en deze lijkt voorlopig nog niet op te houden.

Daling na de consolidatie

We kunnen zien dat Bitcoin in een symmetrical triangle beweegt en het hier aan de bovenkant steeds lagere toppen maakt en aan de onderkant steeds hogere toppen maakt. Aan het einde van deze driehoek moet de koers een keuze maken om omhoog of naar beneden te stijgen op de langere termijn.

Dit komt omdat de koers dan geen ‘ruimte’ meer kan maken in de driehoek en hier dus uit zal moeten stijgen. Dit kan je zien als een psychologisch spelletje. Want natuurlijk heeft de koers nog alle ruimte om een kleine high of low neer te zetten, maar in de praktijk blijkt vaak dat een beweging in het einde van een driehoek samen gaat met een grote stijging of daling.

Crypto traden

Open gap op $9660

We waarschuwen er al een geruime tijd voor en dat doen we vandaag weer. Er is nog altijd een open futures GAP op $9660. Een open futures GAP is een gat in de koers van de Bitcoin futures chart doordat deze in weekend dicht gaat.

De Bitcoin futures GAP is eigenlijk een net iets andere koers die in het weekend niet door beweegt. Omdat Bitcoin zelf 24/7 is komt er na een weekend vaak een GAP in de koers wanneer Bitcoin harde stijgingen of daling heeft gemaakt.

Deze GAP’s worden 95% van alle gevallen weer opgevuld door de normale Bitcoin koers. 27 juli 2020 werd er ook een GAP gevormd maar deze is vooralsnog niet opgevuld. Mocht Bitcoin uit de symmetrical triangle dalen dan is de onderkant van de GAP op $9660 een goed target om in de gaten te houden.

Related posts

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy