Crypto traden voor beginners | Complete gids & trade strategie |

Bitcoin en andere cryptocurrencies zijn weer lekker aan het stijgen en de gehele crypto markt is weer in levende bloei.

Natuurlijk kan je leuk verdienen wanneer je cryptocurrency hebt aangekocht en deze veilig in je wallet bewaart, ook wel bekend als HODL. Maar je kan nog meer verdienen in de crypto markt wanneer je begint met crypto traden, ook wel bekend als crypto trading / daytrading.

Omdat je op het internet niet altijd de juiste informatie kan vinden hebben de analisten van CryptoTargets besloten om een complete gids te maken voor beginnende crypto traders.

In deze gids lees je van A tot Z de beginstappen voor crypto traders met de waarheid & handige tips en als afsluiter een gratis complete trading strategie.

Crypto traden voor beginners stap 1: relativeren.

Stap 1 is even wat duidelijkheid op een rijtje te zetten. Even de echte waarheid achter traden ontdekken.

Winst maken met crypto traden is namelijk niet helemaal vanzelfsprekend. Er zitten veel haken en ogen aan. Aller eerst is het handig om de voor- en nadelen van crypto traden op een rijtje te zetten. Na 7 jaar ervaring te hebben in het traden kan ik (Bram, aangenaam) uitstekend vertellen hoe het in de praktijk eruit ziet.

Laten we beginnen met de voordelen. Wat je hier heeft gebracht is natuurlijk het allergrootste voordeel van het traden in crypto, het ongelimiteerde geld verdienen. Op twee komt al gauw de vrijheid die je krijgt bij het traden. In feite kan je overal heen en overal werken mits je maar een goede laptop (+ een extra scherm) en een goede internet verbinding hebt. Enkele andere voordelen zie je hieronder.

Voordelen crypto traden

 • Ongelimiteerd geld verdienen
 • Vrijheid om te gaan en werken waar je wilt
 • Een levenslange carrière
 • Veel vrije tijd*

Veel vrije tijd* (ligt eraan welke trader je bent).

Een heel mooi rijtje voordelen van crypto traden. Laten we nu eens kijken naar de nadelen.

Met crypto traden zijn er verschillende soorten nadelen die gelden voor verschillende soorten mensen. Iedereen heeft namelijk zijn eigen nadelen maar iedereen heef ook gelijke nadelen. Een van de grootste gelijke nadelen die voor iedereen geldt is het feit dat traden niet zo simpel is als het lijkt.

Veel, heel veel kennis en ervaring is vereist om uiteindelijk winstgevend te kunnen traden. Veel beginners denken hier te makkelijk over en voelen zich na 1 winnende trade gelijk Jackie Chan in de financiële markt. Je raad het al, dit houden ze niet lang vol.

Fun-fact: 99% van de mensen die in staat zijn om te kunnen beginnen met crypto traden beginnen er niet aan (logisch). Ruim 93% van de 1% die het wel probeert verliest op de lange termijn geld middels traden en wordt nooit succesvol. De 7% die overblijft van de 1% verdient geld op de financiële markt maar wordt nooit ECHT succesvol. Slechts 10% van de 7% die is overgebleven wordt succesvol (gemiddeld). Dit zijn de mensen die ook de ‘1% worden genoemd’. In werkelijkheid ligt deze grootte dus nog fors lager.

Goed, wat we hieruit kunnen halen is een gelijk nadeel dat voor iedereen geldt en dat is nogmaals: crypto traden en traden in het algemeen is niet simpel en slechts een beperkte groep mensen breekt door in deze markt.

Daarnaast heb je, zoals ik net heb besproken, ook nog persoonlijke nadelen. Om succesvol te kunnen worden heb je bijvoorbeeld discipline nodig. De discipline om elke dag weer te leren over crypto traden terwijl je ondertussen bakken met spaargeld verliest. Gemiddeld heeft een trader 3 jaar nodig om winstgevend te kunnen traden. Daarna moet hij nog 'succesvol' worden. 

Je begrijpt dat de ene persoon meer discipline heeft dan de ander. Heb jij weinig tot geen discipline? Dan moet je daar eerst aan werken en zal jij waarschijnlijk pas na het gemiddelde van 3 jaar winstgevend worden. Een groot nadeel van jezelf dus.

Neem deel aan onze Telegram groep voor trade alerts <<

Daarnaast heb je nog veel meer persoonlijke eigenschappen die je in de weg kunnen zitten richting het succesvol traden. Denk aan bijvoorbeeld: zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. Ook emoties spelen een belangrijk rol tijdens het traden in crypto. Deze moet je namelijk volledig kunnen uitschakelen. Ben jij een emotioneel mens? Dan kan je vertellen dat deze markt niet voor jou is.

Je kan daarnaast natuurlijk ook teveel goeds van een persoonlijke eigenschap hebben. Zo begreep ik zelf bijvoorbeeld dat crypto traden aan het begin een volledige dagtaak is en je het zeer serieus moet nemen. Hierdoor had ik te veel doorzettingsvermogen en besteedde ik geen tijd meer aan andere belangrijke zaken. Hierdoor ben ik toen die tijd vrienden verloren en heeft mijn vriendin waar ik al een langere tijd een relatie mee had onze relatie stopgezet.

Ik hoop dat je hiermee een beeld krijgt en onderscheid kan maken van gelijke en persoonlijke nadelen.

Hieronder zet ik alle belangrijke nadelen van crypto traden nog even op een rijtje.

Nadelen crypto traden

 • Het is niet simpel
 • Het kost ontzettend veel tijd en doorzettingsvermogen
 • Je hebt geen zekerheid op inkomen, zelfs niet na 3 of 10 jaar
 • Je hebt sterke (veel sterker dan gemiddeld) persoonlijke eigenschappen nodig
 • Je moet geen fuck kunnen geven. Emoties op 0.

Nu je op de hoogte bent van de voor- en nadelen van het crypto traden en traden in het algemeen kan je jezelf aan paar vragen voorschotelen. Als het antwoord op een van de onderstaande vragen nee is kan je net zo goed gelijk stoppen met lezen en een kijkje nemen bij onze premium in plaats van het zelf leren.

Kan je er mee leven dat als je begint je na 3 jaar nog steeds niet winstgevend kan zijn en het soms wel tot 5 jaar kan duren?

Begrijp je dat crypto traden een volledige dagtaak is aan het begin?

Snap je dat je aan het begin (bijna) al je spaargeld gaat verliezen?

Begrijp je dat een carrière in crypto traden je volledige privé leven overhoop kan gooien?

Snap je dat je keer op keer op je bek gaat aan het begin?

Heftig. Ik zei het al aan het begin, crypto traden is niet simpel. Wij verkopen geen trade cursus dus we hoeven over het crypto traden zelf geen goed woordje te houden en kunnen echt zeggen waar het op staat. Dit kan je niet zeggen van andere crypto websites die een cursus verkopen. Denk je nou echt dat de meeste websites die een cursus verkopen zelf ook echt succesvol zijn?

Stap 1 in de complete gids over crypto traden voor beginners zit erop. In deze stap hebben we de vooroordelen, voordelen en nadelen van crypto traden op een rijtje gezet. Heb ik je af-geschrokken? Niet? Mooi! Dan gaan we nu pas echt beginnen.

crypto traden voor beginners

Crypto traden voor beginners stap 2: Besluiten welke trader je bent

Nu je als beginner crypto traden als carrière een serieuze kans wilt geven gaan we eens kijken naar welke soort handelsmogelijkheden er zijn. Hier zit namelijk veel verschil in.

Je hebt crypto traders die handelen op de langere termijn en je hebt crypto traders die handelen op de korte termijn. Traden op de korte termijn betekent een volledige dagtaak. Crypto traden op de lange termijn betekent veel geduld maar zal, wanneer je meer ervaren bent, geen volledige dagtaak zijn.

Straks in stap 3 ga je enkele basis kennis leren over de markt. Aangezien de basis kennis die je moet hebben geen invloed heeft op ‘lange termijn crypto traden’ en ‘korte termijn crypto traden’ hoef je nu nog geen beslissing te maken. Het is wel handig om ongeveer te weten wat voor handelaar je wilt worden voordat je begint aan je carrière als crypto trader. Voordat je begint is het verstandig om een duidelijk plan te hebben en dit is daar een belangrijk onderdeel van.

Eerst bespreken we welke soorten manieren van crypto traden er zijn en daarna lichten ik ze stuk voor stuk toe.

Verschillende manieren van crypto traden:

 • Korte termijn (scalping)
 • Swingtrading (daytrading)
 • Longterm trading (trendtrading/lange termijn trading)

Korte termijn scalping.

Scalping betekent korte termijn trading. Een scalper kan zich een echte crypto trader noemen. Een scalper zit namelijk niet lang in posities. Gemiddelde posities duren tot een paar uur voordat ze de positie weer verkopen met winst of verlies.

Wanneer je een scalper bent zullen er bijna elke dag handelsmogelijkheden zijn waarmee je kan verdienen. Een scalper analyseert de koers meestal op de 1 minuten timeframe.

Een scalper heeft meestal vaste werktijden en moet de hele dag beschikbaar zijn om de koers in de gaten te houden. Een scalper wordt bijvoorbeeld 06:30 wakker (voordat Europeese investeerders in actie komen) en speelt in op elke kleine prijsbeweging die zich voordoen op de markt. Hierdoor kan hij op 1 dag wel meerdere posities openen en meerdere keren winsten maken.

Een scalper kan tot 12:00 werken en even pauze nemen en vervolgens rond 15:30 weer aan de bak gaan wanneer Amerikaanse investeerders in actie komen. Het werk van een scalper houdt eigenlijk nooit op aangezien er op de korte termijn altijd actie te vinden is.

Swingtrading (daytrading)

Met swingtrading handelt een crypto trader op een iets hogere timeframe, meestal op de 15 minuten. Op deze manier heeft hij/zij meer overzicht en kan de trend makkelijker worden gespot.

Met swingtrading zoekt een trader naar het begin van een trend (of een dip in een trend) en speelt vervolgens in op de volgende stijging. Deze stijging kan soms tot een dag of paar dagen duren. Een echte daytrader dus.

Een daytrader kan posities tot een paar dagen maximaal open hebben staan. In tegenstelling tot een scalper die zijn posities nooit open heeft staan wanneer hij/zij niet werkt verdient een daytrader ook wanneer hij aan het slapen is.

Longterm trading (trend trading)

Een trend trader zoekt naar het begin van de trend en houdt zijn positie open gedurende deze trend. De lengte van een trend is altijd verschillend en kan wel tot 3 maanden duren. Een trend trader handelt meestal op een timeframe tussen 1 en 4 uur.

De bekende gezegde ‘trading is 98% analyseren en slechts 2% posities maken’ kunnen we baseren op een trend trader. Deze is namelijk bijna al zijn werktijd aan het analyseren en moet instappen op het juiste moment.

Een trend kan wel tot 3 maanden duren en als de koers na een 3 maanden downtrend begint aan een opwaartse trend wil jij deze swap natuurlijk niet missen!

Neem deel aan onze Telegram groep voor trade alerts <<

Veel geduld is er nodig wanneer je wilt handelen als een trend trader op de lange termijn.

Dus, een trend trader wilt inspelen op een beginnende trend en deze helemaal vasthouden tot de volgende trend weer begint. Een swingtrader daarin tegen handelt ook in dezelfde trend alleen verkoopt hij zijn posities weer wanneer de markt is gestegen en koopt posities terug wanneer de markt ietsjes is gezakt (want de markt beweegt altijd in golfjes, ook in een trend).

Voor een scalper maakt het niet uit wat de algemene trend doet. Op de korte termijn zijn er namelijk altijd kleine stijgingen en dalingen.

Het is verstandig als je voor jezelf goed voor ogen hebt welke trader jij wilt zijn. Elke trader heeft uiteraard wederom weer zijn gelijke – voor en nadelen. Doe daarom goed onderzoek naar elke manier van trading voordat je echt begint.

PROBEER CRYPTOTARGETS PREMIUM 14 DAGEN GRATIS!

VERSLA DE MARKT MET PROFESSIONELE IN- EN VERKOOP SIGNALEN!


Crypto traden voor beginners stap 3: de basis leren

Op de financiële markt heb je zoals je weet verschillende soorten manier van traden. In basis beweegt de koers op elke timeframe hetzelfde. Of je nou op de 4 uren grafiek kijkt (een periode van een langere tijd, bijvoorbeeld 2 maanden) of op de 1 minuten grafiek (bijvoorbeeld een periode van 2 uur), de structuur van de markt is over hetzelfde.

Je kan als trader dus handelen op de langere termijn of op de kortere termijn. Je kan echter pas beginnen met traden wanneer je de basis onder controle hebt. Laten we hier dus mee beginnen.

Ik had je graag willen doorverwijzen naar een goede trade cursus maar deze is in Nederland gewoon niet te vinden. Zoals gezegd verkopen wij deze ook niet omdat er gewoon te weinig vraag naar is en hoogstwaarschijnlijk komt dat door de fun-fact van eerder. In plaats daarvan hebben we wel een premium abonnement voor mensen die niet zelf willen leren traden maar wel mee willen doen.  

Ik heb enkele basis video’s op YouTube opgezocht welke jou kunnen helpen met de beginstappen als trader. Sommige van deze kanalen bieden ook een trade cursus aan. Mijn tip hierover is dat je gewoon goed moet kijken van wie je daadwerkelijk een cursus wilt kopen. Is het team betrouwbaar en zijn ze echt succesvol etc etc. Dit laat ik aan jezelf over.

Als we over beginstappen van crypto traden praten hebben we het natuurlijk over het begrijpen van de marktstructuur. Onderstaand zie je eerst een opsommingslijst gevolgd door de bijhorende video’s.  

Marktstructeren voor beginnende crypto traders zijn:

 • Higer lows en lower lows / Higer highs en higer lows
 • Support en weerstand
 • Trendlijnen
 • Patronen

Higer lows en lower lows etc.

Support en weerstand

Bekijk ook onze post.

Patronen

Crypto traden voor beginners stap 4: account aanmaken op de crypto exchange

Om uiteindelijk te kunnen beginnen zal je een account moeten hebben op een echte trade exchange. Weet je nog niet precies wat een crypto exchange of een crypto broker is? Bekijk dan deze post.

Er zijn redelijk wat crypto exchanges in omloop en het kan daarom lastig zijn om te kiezen voor de juiste exchange. Ikzelf handel al sinds 2017 op Binance. Daarvoor handelde ik op Bittrex maar deze exchange kan ik sterk afraden.

Binance daarin tegen is een betrouwbaar platform waar traders en investeerders samen komen. Het biedt daarom enorm veel mogelijkheden. Van het traden in altcoins tot het handelen in leverage/futures.

Daarnaast kan je jouw vermogen veilig stallen in de ingebouwde crypto wallet. Erg handig wanneer je besluit te gaan traden als een scalper. Je vermogen is ten alle tijden beschikbaar voor het openen van posities.

Lees hier een volledige review van Binance. Binance zal in eerste instantie nogal lastig zijn voor beginnende crypto traders. Daarom hebben we 2 filmpjes gemaakt die jou kunne helpen met de beginstappen van Binance en vervolgens met orders plaatsen op Binance. 

Beginstappen crypto traden en investeren op Binance

Binance futures tutorial (order plaatsen)

Crypto traden voor beginners stap 5: Een complete trade strategie

Ik heb voor jou als beginnende crypto trader een strategie opgemaakt waarin je 1: een strategie leert maar ook gelijk 2: nog een het leren bent. De strategie bestaat uit 6 stappen.

De break-out pullback strategie is erg accuraat en wordt vaak toegepast door actieve traders en zo ook door onze analisten. Dit is een strategie waarbij mindset en doorzettingsvermogen een vereiste is.

Voorwoord strategie

Je moet veel analyseer werk doen en geduld hebben voordat je deze strategie kan spotten. Bij deze strategie kan het snel gaan maar wil je niet te vroeg en ook niet te laat instappen, vandaar moet je kunnen accepteren wanneer dit patroon zich voordoet en jij geen goed instapmoment kon vinden je moet wachten op de volgende.

Neem deel aan onze Telegram groep voor trade alerts <<

We gebruiken GEEN indicators bij deze strategie en het is een ruime pré dat je deze strategie op de desktop versie van Binance uitvoert. Via de mobiele app kan je namelijk geen gebruik maken van de Tradingview chart waarin deze strategie te herkennen is middels de trendline.

Trade deze strategie op de 15 minuten chart voor de beste resultaten.

Om deze strategie te kunnen uitvoeren zal je ten eerste moeten weten wat een support- en weerstandslijn & trendlijn is. Naar deze lijnen ga je namelijk opzoek. Weet je nog niet wat dit is? Bekijk dan de filmpjes uit de vorige stappen. 

PROBEER CRYPTOTARGETS PREMIUM 14 DAGEN GRATIS!

VERSLA DE MARKT MET PROFESSIONELE IN- EN VERKOOP SIGNALEN!

1: Trendlijnen vinden

Er zijn enkele dingen waarop je moet letten wanneer je opzoek gaat naar een support of weerstand of een trendlijn. Een belangrijk fenomeen waarop je moet letten is de wick van een candle. Een wick is een snelle dump of pump waarmee de candle (elke timeframe candle kan een wick maken) een dunne lijn laat zien. Bekijk de foto's. 

Crypto traden voor beginners strategie 2

Een wick moet je 9 van de 10 keer niet mee tellen in de trendlijn als een van de bounces die samen een support of weerstand vormen. Je ziet op de foto's dat ik de trendlijn waarmee ik de support lijnen vorm, boven de wick heb geplaatst op de normale koers. Bij de wick zie je een dunne lijn. Dit kan je ook zien als een flash crash of pump die altijd snel worden goedgemaakt door terug te komen naar de normale lijn.

Wanneer je een support of weerstand maakt moet je de trendlijn dus niet aan de onderkant van de wick plaatsen.

TENZIJ: er meerdere wicks zijn die neerkomen op hetzelfde support & weerstandslevel waarover je dus meerdere wicks mee kan nemen in de trendlijn.

Op de onderstaande foto zie je dat ik de wicks wel heb meegeteld als support voor de aflopende support/trendlijn. Dit komt dus omdat in dit geval de wicks goed vielen om alsnog de supportlijn recht door te kunnen trekken.

2: De breakout

Je weet nu wat een support- en weerstandslijn & trendlijn is en hoe je deze correct kan vinden.

Om vervolgens de strategie goed te kunnen uitvoeren gaan we opzoek naar de breakout over of onder deze lijnen.

Een support of weerstandslevel kan namelijk meerdere keren support of weerstand geven maar op een gegeven moment daalt of stijgt de koers erdoorheen.

Wanneer de koers door een weerstand heen stijgt dan zijn de kopers sterken dan de verkopers. Wanneer de koers onder de supportlevel daalt dan zijn de verkopers sterker dan de kopers.

Dit zal je moeten weten om vervolgens verder te kunnen leren hoe je de strategie hierover toepast.

op de volgende foto zie je een voorbeeld van een breakout onder de supportlijn van een trendlijn.

Om zeker te kunnen spreken van een breakout wacht je altijd op een hele sluiting onder de support of weerstand, zoals de foto laat zien.

De candle sluit volledig onder de support wat een teken geeft aan de verkopers om hun cryptomunt te verkopen. Een downtrend volgt. Aangezien we op de 15 minuten chart traden geldt elke candle voor 15 minuten. Een hele sluiting onder een support of boven een weerstand duurt dus minimaal 15 minuten. Waarom wachten we op een hele sluiting? We willen zeker weten dat de breakout geen wick vormt en snel weer terugkomt naar de normale koers.

Op de onderstaande foto's s zie je enkele voorbeelden van hoe het er na jouw analyse uit komt te zien. Op de eerste foto zie je een breakout onder de supportlijn en op de tweede foto een breakout over de weerstandslijn. 

Crypto traden voor beginners strategie breakout 1 PNG

3: Dont’s

Ook wanneer je een support of weerstandslijn hebt uitgetekend en hieronder of boven een wick verschijnt, dien je deze dus niet mee te tellen als een break-out. De foto laat zien dat dit een fake-out zal worden waarop je niet in de gauwigheid moet inspelen. Want een wick wordt altijd weer goedgemaakt naar de normale koers zoals je hier ook ziet op onderstaande foto. 

Wacht altijd op 1 of meerdere hele candle sluitingen.


4: De strategie

Je weet nu hoe je een support & weerstand analyseert en hoe een break-out hierna eruit ziet.

Nu komt het punt dat je hierop kan inspelen. Op sommige foto's zag je misschien al dat wanneer er een break-out plaatsvindt dit een beginnende trend is richting de kant van uitbraak. Echter is zo'n trend vaak kort en wordt deze weer hersteld door een terug stijging (of daling) of een zijwaartse trend. We wachten in dit geval nog op 1 confirmatie om daadwerkelijk een positie in te kunnen slaan. Dit is de pullback.

Zodra de koers boven de weerstandslijn is geklommen of onder de supportlijn is gekomen, wachten we dus nog op de pullback alvorens we een positie inslaan. De pullback is een terug stijging of daling naar de onder of bovenkant van de support en weerstandslijn.

Je gaat long (koop) wanneer de pullback richting de voormalig weerstandslijn is en je gaat short (verkoop) wanneer de pullback richting voormalig supportlijn is.

Neem deel aan onze Telegram groep voor trade alerts <<

Op de onderstaande foto zie je de strategie in de praktijk. De koers maakt een breakout aan de onderkant en stijgt terug naar de onderkant van de voormalige supportlijn. Op dat moment ga je short (verkoop).

Crypto traden voor beginners strategie pullback PNG

Op de tweede foto zie je een breakout aan de bovenkant van de weerstandslijn. Vervolgens komt de koers terug naar de bovenkant (pullback) van deze weerstand en op dat moment ga je long (koop).

Crypto traden voor beginners strategie pullback 1 PNG

5: Stop loss & take profit

Natuurlijk wil je ook weten wat voor take-profit en stop loss je kan aanhouden. Hoewel de strategie voor iedereen hetzelfde zal zijn, is het risicomanagement dat niet. Je kan tevreden zijn met 1 winsttarget maar je kan ook altijd streven naar meerdere winsttargets.

Uit ervaring en veel backtesting is gebleken dat een stop loss van 1% reëel is bij deze techniek (ligt ook aan de volatiliteit van de markt. Je zet dan dus een stop loss bij 1% terugstijging over de supportlijn en 1% stop loss bij een terug daling onder de weerstandslijn NA de pullback. Bekijk de volgende foto's om een indruk te krijgen.

Crypto traden voor beginners strategie stop loss 1 PNG
Crypto traden voor beginners strategie stop loss PNG

Na het raken van deze 1% loss is het vaak zo dat de koers verder de verkeerde richting ingaat en/of zijwaarts beweegt. Dit verpest dus de hele analyse en de strategie. Je wilt dan op tijd uitstappen en een verlies van maar 1% behouden 

Bij een take-profit kan je dus verschillende winsttargets aanhouden. Een 2% winsttarget op winsttarget 1 is een mooie winst die vaak behaald wordt bij het toepassen van deze strategie. Een 2% profit met een hefboom van bijvoorbeeld 20x maakt dus een 40% pofit. 

Wanneer je gaat voor winsttarget 2 kan je deze tussen de 3% en 5% aanhouden. In dit geval heb je een risk of reward ratio van gemiddeld 1 op 5. Je kan de techniek dan 4 keer fout uitvoeren en hiermee de stop loss raken waarna je het behalen van de 5e keer alsnog in profit staat.

6: Perfectioneren

Wanneer de pullback plaatsvindt kan je het instapmoment perfectioneren door naar bijvoorbeeld een bullish of bearish candle te zoeken. Een strategie is natuurlijk nooit 100% accuraat maar doormiddel van bullish of bearish candles kan je, met een beetje ervaring, zelf nog accurater worden.

Een andere hulpmiddel wat je enorm kan gaan helpen bij het vinden van de juiste trendlijnen, weerstand & supportlijnen en pullbacks is de rectangel. Een bounce vanaf een trendlijn of support & weerstand is nooit exact altijd op dezelfde prijs. Je kan een van deze lijnen beter uittekenen als een 'range'. Hiervoor gebruiken we de rectangel tool. Bekijk de onderstaande foto's. 

We zien hier een normale trendlijn (supportlevel) maar deze krijgt niet telkens exact een bounce op dezelfde prijs. We kunnen in dit geval dus beter een rectangle trendlijn uittekenen. 


Met het plaatsen van een rectangle over de support kunnen we beter vaststellen waar het supportlevel zich grotendeels bevindt. De bounces & pullback en retraces zullen hierdoor duidelijker worden.

Crypto traden voor beginnners stap 6: mijn ervaring

Al een geruime tijd ga ik mee in de wereld van het crypto traden. In deze een na laatste stap wil  ik je graag wat belangrijke dingen meegeven zodat jij een vliegende start kan maken.

Risicomanagement.

Risicomanagement is by far het aller belangrijkste wat ik heb geleerd aan het begin van mijn carrière als crypto trader. Risicomanagement laat zien hoe de potentiële winsten en verliezen in verhouding staan. Stel dat je op een scalp positie maximaal €50 wilt verliezen. Hoeveel wil je dan kunnen verdienen? €20? €50? Of €150?.

Zorg ervoor dat jouw winsten ALTIJD hoger zijn dan de verliezen. Als beginnende crypto trader kan dit erg lastig zijn maar dat maakt het niet minder belangrijk. Dit aspect heet ook wel Risk to Reward Ratio (RRR).

Hoeveel Risk neem je in verhouding met de Reward? Gemiddeld gezien is een normaal RRR niveau 3. Je wilt dus €50 verliezen en €150 winnen. Wanneer je 1 trade hebt gewonnen kan je er 3 achter elkaar verliezen om nog steeds quitte te staan en dat terwijl je als winstgevende trader over het algemeen meer wint dan verliest. In de strategie heb je gelezen dat je soms wel tot een RRR van 5 kan gaan. 

Neem deel aan onze Telegram groep voor trade alerts <<

Ik raad je sterk aan om goed onderzoek te doen naar risicomanagement.

Consistentie.

Consistent traden kom zeker op plek nummer 2 van de belangrijke dingen in het crypto traden en traden in het algemeen.

Consistent traden betekent dat je altijd dezelfde ordergrootte maakt en je niet de ene keer €500 op een positie investeert en de andere keer €1000. Het is belangrijk om je verliezen altijd gelijk te houden.

Consistent traden doe je om te voorkomen dat je veel investeert op een verliesgevende positie en minder investeert op een winstgevende positie (gokken dus). Je kan als winstgevende trader door inconsistentie alsnog geld verliezen terwijl je eigenlijk geld hoort te verdienen. Doe hier dus ook goed onderzoek naar.

Emoties op 0.

Als laatst geef ik je mee om aan je emoties te gaan werken. Deze moet je echt op 0 kunnen zetten ten tijden van crypto trading. Verliezen ga je hoe dan ook maken en een gewaarschuwd mens telt voor 2. Wanneer je weet dat je gaat verliezen kan je met een nuchtere blik gaan beginnen aan je carrière. Omarm je verliezen en maak een tradingdagboek.

Hier neem je regelmatig je verliezen door zodat je tijdens de volgende werkdag weet wat je niet moet doen!

Crypto traden voor beginnners stap 7: veel gestelde vragen

Met hoeveel geld kan ik beginnen met crypto traden?

Dit ligt geheel aan jezelf. In principe kan je al beginnen met €10. Echter maak je hier natuurlijk nauwelijks leuke winsten mee. Zoals eerder gezegd ga je aan het begin van jouw crypto trade carrière veel geld verliezen. Het is dus wel verstandig om met een klein vermogen te oefenen en zodra je winstgevend begint te worden het vermogen op te schalen.

Is er een kans dat ik binnen 6 maanden al een winstgevende trader ben?

Nee en ja. Ja, je kan winstgevend zijn binnen 6 maanden maar dit zal waarschijnlijk te maken hebben met geluk en dat zal niet lang duren. Je denkt bijvoorbeeld na 10 winnende trades dat je winstgevend bent en vervolgens ga je hard neer. Als je van plan bent om een levenslange carrière in trading te maken reken je dan zeker niet rijk na 6 maanden. Ook niet na 1 of 2 jaar.

Heb ik meerdere computerschermen nodig?

Heb je een computer? Dan raad ik aan een extra monitor aan te schaffen. Heb je aan laptop? Dan ook. Welke monitor dat is maakt niet zoveel uit. Zorg voor een scherp en breed beeld zoals deze.

Crypto traden voor beginners conclusie

Crypto traden is iets moois en alles wat mooi is heeft tijd nodig. Succesvol worden in trading is reëel maar vergt echt veel tijd en kennis. Je kan het dus zeker niet onderschatten. 

Zie het als een soort moeilijke opleiding van 4 jaar lang. Bijna iedereen kan het halen zolang er maar genoeg doorzettingsvermogen en discipline getoond wordt.Het verschil is alleen dat je na deze 4 jaar nog totaal geen zekerheid hebt om winstgevend laat staan succesvol te worden. 

Het grootste probleem is ook dat bijna niemand tegenwoordig meer zoveel discipline heeft, daarom blijft de 1% ook slechts 1% en zelf minder zoals je weet. 

Dus ja, crypto traden is mogelijk als totale beginner maar je moet er echt voor gaan. En als je er echt voor gaat zal het een levenslange carrière worden waarin ongelimiteerd veel geld kan worden verdient. 

PROBEER CRYPTOTARGETS PREMIUM 14 DAGEN GRATIS!

VERSLA DE MARKT MET PROFESSIONELE IN- EN VERKOOP SIGNALEN!