Crypto.com Review 2021 -> Professionele Crypto Exchange?

Crypto.com inleiding

Crypto.com is een groot succes in de crypto industrie. Ze hebben niet alleen een zeer populaire domeinnaam in de branche, ze hebben ook producten en diensten die de reputatie van zo’n krachtig domein draagvlak geven. 

crypto.com exchange

ONTVANG 20% KORTING OP ALLE  FEES BIJ CRYPTO.COM!

Crypto.com is geboren uit het MCO-project dat in 2017 als een ICO is gelanceerd. Voortkomend uit een idee om een cryptocreditcard te produceren om de massale acceptatie van cryptovaluta te stimuleren, hebben ze hun waarde-aanbod uitgebreid met de crypto-exchange Crypto.com.

Crypto.com heeft in 2020 ervoor gekozen om de token MCO stop te zetten in een poging om hun ecosysteem te vereenvoudigen. Nu behoort alle functionaliteiten die voorheen bij MCO werd geleverd, tot de nieuw gelanceerde Crypto.com-token CRO. Het CRO-token begon als een exchange-token, maar is sindsdien uitgebreid met een reeks andere functionaliteiten.

Gebruiksvriendelijkheid & features

Crypto.com heeft twee verificatieniveaus voor hun exchange, dit betreft de Basis en Geavanceerde verificatie.

Basis verificatie

Hiervoor is informatie nodig, zoals naam, e-mailadres en telefoonnummer. Dit geeft u toegang tot het overgrote deel van hun diensten en geeft u een redelijke mate van vrijheid met betrekking tot stortingen en opnames.

Geavanceerde verificatie

Hun geavanceerde KYC (Know Your Customer) beleid vereist dat u identiteitsdocumenten indient, documenten als rijbewijs en/of identiteitsbewijs. Dit geeft je de mogelijkheid om een onbeperkte hoeveelheid te kunnen storten, tevens beschikt u dan over een opnamelimiet van 100 BTC.

Crypto.com is misschien een relatief nieuwe beurs, maar het biedt een mooie selectie van verschillende munten en tokens, waaronder de welbekende Bitcoin en Ethereum, maar ook enkele ondergewaardeerde activa zoals LTC, XRP, USDT, CRO, EOS, XLM, USDC, ATOM, LINK en XTC.

Net als andere exchange tokens, zoals BNB, kunnen gebruikers met korting op de Crypto.com-exchange handelen door vergoedingen in CRO te betalen.

De Crypto.com exchange is momenteel alleen beschikbaar op de desktop. Een deel van de exchange functies is echter geïntegreerd in de mobiele app Crypto.com, zoals het saldo wat je op de exchange hebt staan en je kan diverse cryptocurrencies omwisselen met elkaar. Maar echte functies zoals limit/market buy/sell orders zijn niet mogelijk in de app. Deze functies zijn uiteraard wel beschikbaar bij de desktop exchange.

Support van Crypto.com

Voor veel voorkomende problemen en/of vragen kunt u terecht bij de Help Center, hier kunt je zoeken eventuele oplossingen voor jou vragen mits deze eerder gesteld zijn en opgelost. Voor direct contact kunt u terecht bij de chatroom in de crypto.com app, hier kun je 24/7 terecht om vragen te stellen al kan het soms wel een paar uur duren voordat er word gereageerd.

Betrouwbaarheid Crypto.com

Crypto.com heeft 1 van de hoogste beveiligingscertificeringen in de branche ontvangen. Enkele van de certificeringen zijn het Cryptocurrency Certification Consortium, ISO / IEC 27001: 2013 en PCI: DSS. Deze certificeringen, bewijst in grote mate hun toewijding om hun klanten de hoogst mogelijke mate van veiligheid te bieden.

Crypto.com vertelt hun gebruikers dat 100% van hun geld in cold storage wordt bewaard. Crypto.com beschikt over een cold wallet-verzekeringsfonds in geval van verlies van geld. Hun ‘hot wallet’ bestaat volledig uit bedrijfsfondsen en is bedoeld om ervoor te zorgen dat transacties soepel verlopen op hun netwerk waar alle diensten worden verleend. Bovendien, als u een Amerikaans staatsburger bent en Amerikaanse dollars aanhoudt bij Crypto.com, is dit tot $ 250.000 verzekerd door de FDIC.

Crypto.com controleert alle inkomende transacties om er zeker van te zijn dat ze niet te maken hebben met geld dat afkomstig is van zwarte markten. Dit is een goed beleid, omdat het ervoor zorgt dat ze niet in de problemen komen voor het witwassen van geld voor criminelen. Dit niveau van naleving en proactiviteit om het witwassen van geld en criminele financiële acties te voorkomen, is het soort verantwoordelijk gedrag waar exchanges naar op zouden moeten kijken.

De mobiele applicatie en desktop exchange zijn beveiligt met 2FA (Two Factor Authentication) via biometrie of de Google Authenticator-app. Ten slotte, als een hacker erin slaagt elk stukje beveiliging dat crypto.com op zijn plaats brengt, te doorbreken, kunnen de hackers uw geld niet verzenden tenzij het adres waarnaar ze verzenden door u op de white list is gezet. Belangrijk om te weten, zodra u een nieuw adres toevoegt aan de white list, dan staat hier een cool off periode van 48 uur op, dit houd in dat na het toevoegen van het nieuwe adres deze nog niet direct te gebruiken is.

crypto.com exchange

ONTVANG 20% KORTING OP ALLE  FEES BIJ CRYPTO.COM!

Voordelen Crypto.com

Regelmatige kortingen genaamd “Syndicate Events”. Deze events bieden tot 50% korting op diverse munten.

– Het uitlenen van stablecoins levert u tot 12% rente op.

– Uitstekende gebruikersinterface, prettig voor gebruikers.

– Trading competities welke aanmoedigend werken om aan deel te nemen.

– Toegang tot DeFi met de nieuwe Super Charger-tool

- MCO visa creditcard met tot 8% cashback op aankopen

Nadelen Crypto.com

– De beurs is relatief nieuw en heeft zijn trackrecord nog niet geheel bewezen

– De hoge beloningen maken mensen nerveus over hun bedrijfsmodel en of deze wel houdbaar zijn voor de lange termijn.

– Support crypto.com app chat room kan soms wat langer duren voordat er word gereageerd, gezien crypto.com nog bezig is met het werven van support personeel.


crypto.com exchange

ONTVANG 20% KORTING OP ALLE  FEES BIJ CRYPTO.COM!

Veelgestelde vragen:


Heeft Crypto.com een VISA kaart?

Ja. Crypto.com is een van de eerste exchanges die ook een VISA-kaart aanbiedt. De kaart biedt beloningen voor mensen die CRO inzetten. U kunt meer leren door onze Crypto.Com Ruby/Jade VISA Card review te bekijken. U kunt de exchange echter zonder kaart gebruiken.


Waar wordt mijn geld opgeslagen?

Al uw geld op Crypto.com wordt bewaard in een cold storage.

Wat voor soort verzekering heeft Crypto.com voor hun cryptocurrencies?


Crypto.com heeft een FDIC-verzekering afgesloten voor Amerikaanse dollars (tot $ 250.000) bij crypto.com. Bovendien onderhoudt crypto.com zijn eigen kluis voor cold storage als verzekering tegen het geval dat ze worden gehackt.


Is Crypto.com veilig?


Crypto.com heeft er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat ze urgentie verlenen aan beveiliging boven bijna al het andere. Ze hebben verschillende beveiligingscertificeringen van derden verkregen en hebben talloze onafhankelijke beveiligingsaudits uitgevoerd om hun klanten het vertrouwen te geven dat ze veilig zijn.


Is Crypto.com ooit gehackt?


Tot op heden is Crypto.com op geen enkele manier gehackt. Als u zich zorgen maakt dat uw geld wordt gestolen, is het veiligste wat u kunt doen, uw cryptocurrency op te slaan in een hardwareportefeuille zoals Trezor of Ledger.

Leave a Comment