Bitvavo broker review 2020

Crypto kopen

Over Bitvavo

Bitvavo is een cryptocurrency broker en exchange in één welke opvallend snel gegroeid is in Nederland.

Dit bedrijf is in 2018 begonnen als Broker in Amsterdam met als doel cryptocurrency voor iedereen makkelijk toegankelijk te maken, het platform is nu zeer makkelijk te gebruiken en is hierdoor erg populair geworden onder de Nederlandse crypto handelaren. In 2019 hebben ze het platform omgebouwd en er een crypto exchange aan toegevoegd. Dit maakt tot op heden Bitvavo de goedkoopste exchange van Nederland. Daarnaast zijn ze er ook in geslaagd om de eerste crypto exchange op te richten waarop betaald kan worden met IDEAL.

Tot €1000 gratis handelen op Bitvavo

Exclusieve vriendenkorting van CryptoTargets

Waarom Bitvavo in het kort

  • Tijdelijk tot 1000 euro gratis crypto verhandelen via CryptoTargets
  • Tot noch toe de goedkoopste exchanges van Nederland
  • Voor beginnende handelaren een interface voor simpel kopen en verkopen.
  • Voor ervaren handelaren een geavanceerde interface.
  • Eenvoudig tegoed storten met iDEAL.
  • Goed beveiligd

 

Gebruiksgemak
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

Bitvavo is verre van de meest geavanceerde en tegelijkertijd makkelijkst te gebruiken broker in Nederland. Zo hebben beginners de mogelijkheid om makkelijk middels IDEAL cryptocurrency aan te schaffen en deze doormiddel van click en play te verhandelen terwijl ervaren traders gebruik kunnen maken van de geavanceerde interface voor het traden in cryptocurrency.

Het platform is erg overzichtelijk en voor beginners makkelijk te begrijpen. Ook de transactiekosten laten zien dat Bitvavo een van de grotere spelers is. De transactiekosten voor het handelen in cryptocurrency op Nederlands grondgebied zijn namelijk nergens anders zo goedkoop. Ze rekenen slechts 0,25% voor een aankoop en 0,25% voor een verkoop. Vergeleken met andere Nederlandse brokers is dit circa 4x goedkoper.

 

Aanbod van Bitvavo
⭐ ⭐ ⭐

Bitvavo bied op het moment van schrijven ongeveer 50+ verschillende cryptovaluta aan op het platform.

Vergeleken met andere exchange zoals Binance is het aanbod behoorlijk klein, dit heeft te maken met het feit dat Bitvavo erg streng is met het selecteren van bepaalde projecten. Omdat er vooral in 2017 in het zogenaamde ICO tijdperk heel veel mensen behoorlijke bedragen zijn kwijt geraakt aan diverse projecten welke waren opgezet om mensen geld afhandig te maken.

U kunt er dus van uit gaan dat de projecten op Bitvavo zorgvuldig zijn geselecteerd op fundamenteel gebied en de mensen die erachter zitten welke grote kans van slagen hebben in de toekomst.

 

Hoe veilig is Bitvavo?
⭐ ⭐ ⭐ ⭐

Zorg ten alle tijden voor een uniek en sterk wachtwoord en maak gebruik van de zogeheten Two Factor Authentification Code. Tevens heeft Bitvavo diverse stappen ondernomen om de veiligheid van haar gebruikers te waarborgen. Het grootste deel aan cryptocurrency word opgeslagen in cold storage, dit houd in dat cryptocurrencies van gebruikers opgeslagen worden in wallets die niet aangesloten zijn met het Internet. Tevens worden deze wallets bewaard in kluizen welke verspreid  zijn over verschillende locaties en voldoen aan de hoogste veiligheidscategorie in Nederland. Ook zijn alle medewerkers onderhevig aan screening alvorens zij worden aangenomen.

We kunnen dus stellen dat Bitvavo erg veilig is en er alles aan doet om dit ook kenbaar te maken bij haar gebruiker.

 

Support Bitvavo
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

Bitvavo is is te bereiken via de live chat op de website en via e-mail. De live chat is elke werkdag geopend van 09:00 tot 17:00 en is in het weekend gesloten.

Via email kan je op werkdagen tussen 09:00 tot 22:00 en in het weekend tussen 10:00 en 18:00 antwoord verwachten. Op gestuurde e-mails zal Bitvavo in doorgaans 2 uur antwoorden.

Een groot voordeel ten opzichte van andere Nederlandse brokers is het feit dat Bitvavo ook support biedt in het weekend. Daar in tegen is een minpunt dat Bitvavo geen telefonische support aanbiedt.

 

Extra features van Bitvavo

Een van de meest overtreffende features van Bitvavo waarvoor veel gebruikers ook dit platform opzoeken is het feit dat ze externe handel middels API aanbieden.

Middels API settings kan je bijvoorbeeld automatisch handelen via de Nederlandse cryptobot Cryptohopper. Handelen via de API van Bitvavo geeft je dus de mogelijkheid om te handelen in cryptocurrency zonder dat je daadwerkelijk ben ingelogd op het platform. Deze feature zien we bij geen een andere Nederlandse crypto broker terug.

Tot €1000 gratis handelen op Bitvavo

Exclusieve vriendenkorting van CryptoTargets

Welke acties onderneemt Bitvavo voor de veiligheid?

Bitvavo is de nummer 1 op het gebied van veiligheid. Zo wordt het overgrote deel van de cryptocurrencies opgeslagen in coldwallets en worden deze bewaard op verschillende plekken in Nederland met een categorie van 4+ onder de kluizen. Ook worden deze plekken 24/7 gemonitord.

Wat betaal ik aan transactiekosten?

Bitvavo hanteert een aan en verkoop fee van slechts 0,25%. Zo nu en dan heeft Bitvavo een actie waarin je voor 0% aan transactiekosten kan handelen in cryptocurrency.

Hoe oud moet ik zijn voor het platform?

Om te kunnen handelen op Bitcoinmeester moet je minimaal 18 jaar zijn.

Conclusie

Of je nou een beginnende of ervaren crypto handelaar bent, Bitvavo biedt vele opties voor iedereen. Bitvavo overtreft elke andere broker in Nederland op veel gebieden. We kunnen dan ook niet anders zeggen dat we trots mogen zijn met dit bedrijf op Nederlands grondgebied.