blog

Bitcoin zet zich schrap voor een enorme aardbeving van $ 4 miljard aan aflopende optie-contracten!

Bitcoin opties
Bitcoin opties

Bitcoin heeft moeite om zijn momentum vast te houden in de tweede helft van januari, na de enorme start van het jaar.

De bitcoin-prijs is gestabiliseerd (zelfs terwijl andere, kleinere cryptocurrencies blijven stijgen) naarmate de angst toeneemt over bijna 4 miljard aflopende opties contracten.

De spanning op de markt komt vanwege de laatste week van januari, er zal namelijk een record van bijna $ 4 miljard aan bitcoin-opties aflopen.

Bitcoin-optiecontracten - waarmee beleggers bitcoin tegen een bepaalde prijs binnen een bepaalde tijdsperiode kunnen kopen of verkopen - ter waarde van ongeveer 107.000 bitcoin, of $ 3,5 miljard tegen de huidige prijzen, lopen vrijdag 29 januari af.

Deze komende aflopende optie contracten zijn aanzienlijk hoger dan het vorige record van $ 2,4 miljard, eind december.

Handelsgegevens tonen aan dat speculanten zich optimistisch voelen over bitcoin, ondanks recente onderzoeken die suggereren dat Wall Street-investeerders denken dat bitcoin op een bubbel lijkt.

Momenteel is er wel meer interesse in "call opties" (wedden dat de bitcoin prijs zal stijgen) dan in "put opties" (weddenschappen dat de prijs zal dalen).

Bitcoin's dreigende vervaldatum van recordopties kan leiden tot prijsvolatiliteit, aangezien eerdere grote expiraties de aandacht van beleggers hebben getrokken. 

Vorige week toonden enquêtegegevens dat investeerders bang zijn dat bitcoin het komende jaar zou kunnen halveren, waarbij 50% van de respondenten van een Deutsche Bank-enquête bitcoin een 10 op een schaal van 1-10 geven om dit te gaan doen.

Bank of America BAC - zei dat bitcoin momenteel 's werelds meest gebruikte handel is onder investeerders waardoor technologieaandelen voor het eerst sinds oktober 2019 van de eerste plaats verdwijnen.

Elders hebben analisten van Wall Street-gigant JPMorgan JPM  gewaarschuwd dat er een flinke daling op bitcoin zou kunnen komen wanneer de optie contracten van bitcoin zullen aflopen en de prijs van bitcoin nog steeds onder zijn laatste ATH van $ 40.000 zal bewegen. 

Om een mogelijke flinke daling te voorkomen moet de prijs vóór 29 januari terug stijgen richting $ 40.000.

PROBEER CRYPTOTARGETS PREMIUM 14 DAGEN GRATIS!

VERSLA DE MARKT MET PROFESSIONELE IN- EN VERKOOP SIGNALEN!