Bitcoin whales blijven Bitcoin kopen ondanks het feit dat de BTC-prijs al boven de $ 50K ligt

Het aantal whale BTC-adressen met Bitcoin heeft een nieuw record bereikt, blijkt uit de laatste gegevens. Dit kan als bullish worden beschouwd, vooral omdat de prijs van BTC een uithoudingsvermogen boven $ 50.000 vertoont.

De toename van het aantal whales geeft aan dat vermogende investeerders actief Bitcoin accumuleren naarmate de bullmarkt voortduurt.

PROBEER CRYPTOTARGETS PREMIUM 14 DAGEN GRATIS!

VERSLA DE MARKT MET PROFESSIONELE IN- EN VERKOOP SIGNALEN!

Waarom is het stijgende aantal whales belangrijk?

Tijdens bull-cycli loopt de prijs van Bitcoin het risico van een ernstige uitverkoop als whales beginnen te verkopen of winst nemen op grote posities.

Wanneer dit gebeurt, leidt dit tot een enorme neergang omdat de overbelaste futuresmarkt begint te dalen, met trapsgewijze liquidaties.

Maar wanneer walvissen zich blijven opstapelen, zoals blijkt uit de on-chain-gegevens, wordt de basis voor een uitgebreide stijging sterker.

Analisten bij Glassnode legden uit dat er nu 94.000 BTC-adressen zijn met meer dan $ 1 miljoen aan Bitcoin. Ze zeiden:

"ATH: Er zijn nu meer 94.000 # Bitcoin-adressen met een waarde van ten minste $ 1 miljoen aan $ BTC. De sterke stijging medio december markeert het punt waarop BTC $ 20.000 overschreed - waardoor alle vroege mine-adressen (50 BTC-beloningen) miljonairadressen zijn geworden."

Ondertussen zagen onderzoekers van Whalemap, een data-analyseplatform dat whales activiteit volgt, een vergelijkbare trend.

De onderzoekers zeiden dat in eerdere bull-cycli het aantal adressen met tussen de 1.000 en 10.000 BTC was afgenomen. Maar tijdens de recente bear-cyclus is het aantal walvissen merkbaar gestegen. Ze zeiden:

"Een interessante macrocyclus: het aantal adressen met tussen de 1.000 en 10.000 BTC is gedaald tijdens de laatste bullrun, maar deze keer gaat het alleen maar sneller. De tweede foto laat ook zien waar deze wallets hun BTC precies vandaan halen."

Het ideale scenario op korte termijn is dat de futuresmarkt zijn schulden afbouwt

ONTVANG 20% KORTING OP AL JE FEES BIJ BINANCE!

Momenteel heeft Bitcoin alle aanwijzingen om een voortzetting van de lopende rally te zien. Whales kopen, het handelsvolume stijgt in het algemeen en er is grote institutionele interesse in Bitcoin.

Er is echter één groot risico op de markt en dat is de overbelaste futuresmarkt. Op 18 februari bedroeg het financieringspercentage voor futures voor zowel Bitcoin als Ether 0,15%.

Het normale financieringspercentage voor cryptocurrencies is ongeveer 0,01%. Wanneer het financieringspercentage stijgt, geeft dit aan dat het grootste deel van de markt koopt of verlangt.

Het probleem doet zich voor wanneer Bitcoin of Ether (ETH) een kleine daling ziet. Omdat de markt een hoge hefboomwerking heeft, kan dit een grotere neergang veroorzaken, wat vaak resulteert in een forse correctie.

Door de hoge dekkingsgraad blijft de kans op een correctie op korte termijn groot. Aangezien de cryptomarkt in het weekend vaak correcties ziet, blijft een terugval in de komende dagen waarschijnlijk ondanks de bullish marktstructuur van BTC en ETH.

Plaats een reactie