Bitcoin stijgt over $12000! Begin van de bullrun?

Bitcoin analyse

Bitcoin laat harde stijgingen zien terwijl de rest van de cryptomarkt nog rustig blijft. Laat de nummer 1 cryptovaluta hiermee zien dat het klaar is voor een grote bullrun?

Weerstand gebroken

Op de 4 uren timeframe zien we dat Bitcoin zonder enige moeite rechtstreeks door de weerstanden op $11800 EN $12000 is gebroken (witte en rode lijn).

>> Praat mee over de laatste prijsontwikkelingen in onze crypto chatroom <<

Het is enorm bullish wanneer Bitcoin uit een channel breekt en vooral wanneer dit op de langere termijn is (4 uren timeframe). Wat we vaak zien bij het breken van een channel is een retest aan de bovenkant hiervan. De koers maakt dan een consolidatie voordat het verder omhoog stijgt.

Aangezien Bitcoin nu door twee weerstanden is gebroken kan het een retest gaan maken exact op de kruising van deze twee lijnen. Als dit het geval is zal Bitcoin vanaf dit punt zijwaarts bewegen tot de witte kruis (circa $12000) en vanaf hier zijn stijging vervolgen zoals te zien op onderstaande foto.

Langere termijn

Op de langere termijn zien we iets extreem bullish. Wanneer we de VPVR indicator namelijk over de dagelijkse timeframe trekken zien we dat Bitcoin geen enkele weerstand meer boven zich heeft.

Je kan het al raden. Wanneer een cryptovaluta geen enkele weerstand meer boven zich heeft, heeft het alle ruimte om verder te stijgen.

De indicator geeft belangrijke weerstanden aan via de geelblauwe lijnen aan de rechterkant op de onderstaande foto. Hoe groter en dikker een lijn is, des te belangrijker de weerstand is. Zoals je ziet ligt er boven de koers geen enkele lijn meer dat een potentiële weerstand vertegenwoordigd, enorm bullish dus!

De laatste belangrijke weerstand, vergelijkbaar met de weerstand op $10000 (volgens de VPVR en channel), lag op $11800 welke Bitcoin zonder enige problemen dus heeft doorbroken (bovenste rode lijn).

>> Praat mee over de laatste prijsontwikkelingen in onze crypto chatroom <<

Een retrace is gezond

Wat we willen zien is een consolidatie boven deze weerstand. In een consolidatie kan Bitcoin er namelijk veel volume bijkrijgen zodat het na de consolidatie periode weer door kan stijgen. Dit zagen we niet in de piek van vorig jaar (26 juni 2019). Hier brak Bitcoin ook aan de bovenkant uit maar maakte het geen consolidatie en zakte daarom direct terug een downtrend in.

Dit is ook een van de redenen waarom de VPVR indicator geen weerstanden weergeeft in deze prijsrange. Als er namelijk weinig volume in een koers is blijven de weerstanden uit.

Een consolidatie nu boven de weerstand kan ervoor zorgen dat Bitcoin een belangrijke support vormt voor zijn volgende daling. Dit kan er op zijn beurt weer voor zorgen dat Bitcoin in een potentiële volgende downtrend niet meer onder de $10800 – $12000 komt.

Wil je actief mee traden in deze bullrun? Bekijk dan onze premium en doe mee met onze analisten.